Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Ingatlancsere 54 milliós veszteséggel


Jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy enyingi pár ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság. A 40 éves nőt a napokban a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, élettársa szökésben van. A 40 éves Rafael Attilát a rendőrség körözi.

rafael_attila_korozott.jpg

A történet 2011. májusáig nyúlik vissza, amikor az idős tihanyi férfihez – a későbbi sértetthez – először kopogtatott be Rafael. Beszélgetésbe elegyedtek, végül az idegen felajánlotta, hogy visszajön másnap és elvégzi a ház körüli munkákat. Ez nem történt meg, viszont meghívta magához Enyingre ebédre, amibe az idős bele is egyezett. A mozgásában korlátozott, egyedül élő idős férfi a későbbiekben egyre több időt töltött Enyingen, míg végül oda is költözött. Az asszony élettársai kapcsolatot ajánlott az idős férfi részére. Összeköltözésük elősegítése érdekében pedig azt ajánlotta, hogy a tihanyi házat cseréljék el egy siófoki orvosi rendelőre, amit majd felújítanak. Néhány napon belül nyélbe is ütötték a cserét, ezek után viszont nem került sor az összeköltözésre. Az idős férfit a pár Enyingen egyre rosszabb körülmények között tartotta saját házában. Később a nő rávette az idős férfit, hogy kössenek eltartási szerződést az elcserélt siófoki ingatlan terhére.

Idő közben a tihanyi polgármester bejelentette, hogy az idős férfit a házában régóta nem látták, csöngetésre nem nyit ajtót, viszont a faluban többen tanúi voltak, amikor idegenek társaságában felveszi a nyugdíját. A rendőrség közigazgatási eljárást indított felkutatására, ennek során jutottak az ingatlancserére vonatkozó adatokra. Büntetőeljárás indult csalás gyanúja miatt. A tanúként meghallgatott ingatlan-vagyonértékesítő becslése szerint az elcserélt tihanyi ház értéke 60 millió forint, míg az orvosi rendelőnek bejelentett ingatlan jelenlegi állapotában 6 millió forintnál nem ér többet.

Az idős embert a rendőrség már eltűnés miatt körözte, amikor a tihanyi körzeti megbízott a házánál találkozott vele. A férfi elmondta, hogy csak pár dolgáért hozták haza az enyingiek. A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon meghallgatták a korábban eltűntnek vélt idős férfit. Az általa elmondottak alátámasztották annak gyanúját, hogy sérelmére bűncselekményt követtek el.

Az eljárás során a rendőrség házkutatást hajtott végre a gyanúsítottak enyingi házában, ahol a tulajdonosokon és a sértetten kívül további személyek iratai is előkerültek. A házkutatás során a ház hátsó részében, disznóólnak kialakított részéből került elő két férfi. Az ól, szobának volt berendezve, víz, mosdóhelység nem volt benne. Az egyik férfi a tanúkihallgatás során elmondta, hogy Rafael Attila közreműködésével 2010 évben eladta a házát, amely árát 2,5 millió forintot tudomása szerint bankba helyezték el, de arról, hogy az megvan e még, nem tud.

Jelenleg folyamatban van a nyomozás szélesítése. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a további sértettek jelentkezését várja a 87/482-288-as, vagy a 87/482-287-es telefonszámon. Várják azok bejelentését is, akik a (képen látható) körözött Rafael Attila tartózkodási helyéről információval rendelkeznek. A bejelentő adatait a rendőrség bizalmasan kezeli.


fm_2010.11.09-20.41.18_2011.06.16-14.10.41_2011.06.22-16.13.29.jpgForrás:Frankó Marianna sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálata


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 239
Tegnapi: 226
Heti: 1 063
Havi: 2 537
Össz.: 559 873

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Ingatlancsere 54 milliós veszteséggel
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »