Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. augusztus 20.- Szent István királyunk és az Új Kenyér ünnepén a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar ébresztette Tapolca lakosságát.

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban megtartott szentmise után került sor a hagyományos ünnepi ceremóniára, ahol Császár László polgármester ünnepi beszéde után Csere Sándor kanonok-plébános megáldotta az Új Kenyeret.

kenyerszenteles.jpg

Az ünnepi ceremónia mellett állampolgársági eskütételre is sort került. A délelőtti rendezvényen- tradicionálisan- a Batsányi Táncegyüttes működött közre.

batsanyi.jpg

Délután az Új Köztemetőben az Árpádházi Szent Margit tiszteletére emelt kápolnát szentelte föl Gyulay Endre szeged-csanádi nyugalmazott segédpüspök. 

tem1.jpg

tem2.jpg

tem3.jpg

tem4.jpg

tem5.jpg

tem6.jpg

tem7.jpg

A Tamási Áron Művelődési Központban az ünnepi testületi ülés keretében adták a már szintén hagyományos Ács János Emlékérmeket.

acs_emlekerem.jpg

Eközben a Kisfaludy utcai színpadon is zajlottak a kulturális rendezvények. A Kiskalász koncertje után a népszerű Acro Dance SE táncosai léptek föl.

Szandi gyermekműsorára is sokan érkeztek, de az igazi hangulatot a Palmetta zenekar varázsolta a közönség soraiba. Metálos beütésű hangszerelésükhöz, népi hagyományos kiejtésű népdalokat szólaltatnak meg, amelyet nagyszerű tánckoreográfiájukkal is ötvöztek.

palmetta.jpg

Este az ünnepi köszöntő után Bródy János fellépése aratott hatalmas sikert, aki a magyar zene egyik ikonjának számít napjainkban is. A zenés tűzijáték után a Hello Kids zenélt, ahol a rock & roll hazai koronázatlan királya- Komár László volt a sztárvendég.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 171
Tegnapi: 145
Heti: 316
Havi: 3 353
Össz.: 565 356

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét- 3. nap
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »