Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. szeptember 10.- A Városi Rendezvénycsarnok adott ismét otthont a kilencedik alkalommal megrendezett Babaruha és gyermekholmi börzének. Varga-Gerencsér Viktória  /fotón/ ötletgazda így emlékszik vissza a kezdeti lépésekre:

baba_2010.11.08-19.16.34.jpg

- A börze gondolata, a program iránti igényem Emma lányom születése előtt fogalmazódott meg bennem, mert nagyon szerettem volna ellátogatni ilyen rendezvényre. A legközelebbi Veszprémben volt és annak is későn jutott el hozzám a híre. Később pedig már nem akartam a gyermekemet utaztatni vagy másra hagyni. Ezután gondolkoztam el azon, hogy egy ekkora városban, mint Tapolca, biztosan másnak is lenne igénye egy ilyen programra. Hiszen olyan gyorsan nőnek a gyerekek, szinte lehetetlen elhasználni a gyönyörű baba-és gyerekruhákat! És miért ne lehetne az ovis vagy játszótéri ruha használt? Azt gondolom, ez vásárlónak, eladónak egyaránt jó üzlet.

nyitokep.jpg

Szerettem volna, ha nem csak ruhák, hanem játékok, könyvek, babaetetési kellékek, stb is vásárolható lett volna, ezért is van az elnevezésben a HOLMI szó. A kisbaba és a tanulás( másoddiploma, gyógypedagógia) mellett azonban mindig csak vágy maradt a szervezés. Mikor azonban megszületett Georgina, úgy gondoltam, belevágok és megvalósítom tervem.

Úgy gondoltuk, Viktória mellett megszólaltatunk egy édesanyát és édesapát is, ők is mondják el a véleményüket a népszerű rendezvényről.

Szi-Andor Judit /Tapolca- gyógytornász/: - Varga-Gerencsér Vikivel már évek óta jó barátságban vagyok. A kezdetektől támogattam a babaruha és gyermekholmi börze életre keltésével kapcsolatos ötletét. Nagyon pozitív kezdeményezés volt, gyakorló és leendő édesanyáktól függetlenül. Nem mindegy, hogy olcsó és elfogadható áron lehet hozzájutni általában jó minőségű árukhoz.

szaj2.jpg

Egy idő után fölöslegessé válik a gyermek ruhadarabja vagy játéka, amit tovább tud adni olyanoknak, akik profitálhatnak belőle. Amikor első alaklommal megjelentem a börzén, babahordozó kendőket is hoztam, ugyanis mi ezzel is foglalkozunk. Ezzel kapcsolatos az élményem, hogy sikerült megismertetnem e hasznos dolog jótékony hatását. Emellett jómagam is árultam, hiszen van két leányom- 3 és 6 évesek.

- Felvetődik a kérdés, mivel főleg használt ruhákról van szó, milyen minőségűek?

- Mindenféle. Természetesen vannak eléggé használt áruk is, de ezeknek a játszótéren nagy hasznát vesszük, a célnak tökéletesen megfelelnek. Azonban a másik véglet is megtalálható: van úgy, hogy fiút várnak és lányka ruhát vesznek, esetleg a méret nem passzol.. vagyis új, még nem használt holmikkal is találkozunk. Olyan is van, hogy a szülőknek nincs olyan rokona, ismerőse, ahonnan "örökölhetnék" a ruhákat, erre is jó ez a börze, itt bőséges a választék.

szaj1.jpg

- Vannak azért új arcok is, vagy ugyanazok a családok árulnak?

- A csarnok alapterülete adott, tehát nagyon nem tudnak Vikiék, velük együtt mi sem terjeszkedni. Nagyon nem bővülhet már a létszám, de ennek ellenére mindig látok új arcokat is.

- Egy-egy börze után milyen az anyagi mérleg?

- Általában pozitív és sikeres. Személy szerint mindig sikerült több holmit eladnom, mint amennyit vásároltam az adott napon.

- Melyik réteg látogatja a rendezvényt?

- Véleményem szerint a "tehetősebb", jobb anyagi körülmények között élő szülők is eljönnek és- minimum- körülnéznek. Ez ma már egy olyan világ, amikor nyitott szemmel kell járnunk. Lehet, hogy ebből a rétegből is van olyan anyuka, aki egy babakocsit, babahordozót talál, ami megfelel az általa támasztott követelményeknek, igényeinek. Jelen gazdasági helyzetünket figyelembe véve biztos vagyok benne, hogy ennek a Babaruha és gyermekholmi börzének még nagyon sokáig lesz létjogosultsága.

cipok.jpg

Bán László /Tapolca/: - A kilencedik ilyen jellegű rendezvényen vagyunk, ebből mi már nyolcadszor vagyunk részesei. Fölöslegessé vált ruhákat, valamint néhány játékot is árulunk.

A kezdetek óta hatalmas pozitív irányú változáson ment át a rendezvény, amire ékes példa, hogy lassan már a Városi Rendezvénycsarnok is kicsinek bizonyul. A mintegy negyven árus már tekintélyes számnak minősül.

banlaci.jpg

Ismerjük egymást, emellett adunk-veszünk, cserélünk- ha kell.... közben jól érezzük magunkat.


Nagyon fontos dolognak és jó ötletnek tartom a kísérő-programokat is. Sokan jövünk úgy, hogy itt a teljes család. A gyerekeket nem lehet vigyázzba állítani, nagyszerű kikapcsolódás számukra például a népszerű légvár, a játszósarok vagy Lufibohóc /Kondor Péter/ tartalmas műsora, amely maximálisan leköti minden alkalommal a picik figyelmét.

petibohoc.jpg

A másik nagy kedvenc- Szabó Heni, aki professzionális arc- és csillámfestő. Leányaim első útja minden alkalommal hozzá vezet.

szaboheni.jpg

A Helen Doron nyelviskola kecsegtető ajánlatokkal, szórólapokkal hívja föl a szülők figyelmét, hogy már kicsi korban érdemes elkezdeni az angol nyelv tanulását.

helen_doron_es_legvar.jpg

- A család intézményrendszerének összetartó erejéről tanúskodtok Ti is, ezt kívülállóként is jó látni.

- Amikor egy férfi, apuka árulja ezeket a portékákat, nem túlságosan csalogató. Nem vitás, hogy az anyukák, hölgyek a ruházati cikkek igazi szakértői, akár minőségi tekintetben, akár árfekvés terén, vagy pusztán eszmecsere tekintetében. Ezeket a dolgokat rájuk bízzuk! Személy szerint igyekeztem minden börzére szabaddá tenni magam. Amíg a nejem árul, addig én a csajokkal "ütöm el az időt". Megjegyzem: egy kedves családi programnak is nevezhetőek ezek a börzék.

muzsitomi.jpg

- Véleményed szerint így jobb- külön, vagy az Egészség- és Aerobiknap égisze alatt?

- Nem tudok különbséget tenni. Aki ruhákat, cipőket, játékokat szeretne gyermekének, ide fog fókuszálni. Aki sportolni szeretne, a másik rendezvényt látogatja. Amikor együtt van a kettő, talán a több érdeklődől ide is több jön, mikor különálló rendezvény vagyunk, akkor pedig csak rólunk szól a történet. Mi jól éreztük magunkat minden alkalommal, remélem, hogy amennyiben időnk engedi, a tizedik- jubileumi- Babaruha és gyermekholmi börzén is itt tudunk majd lenni.

gyerekek.jpg

Variációk egy témára: van, aki babakocsiból szemléli az eseményeket... van, aki édesapja vállán alszik... és akad olyan is, aki anyut és a papát is leköti egyszerre.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 86
Tegnapi: 226
Heti: 910
Havi: 2 384
Össz.: 559 720

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: IX. Babaruha és gyermekholmi börze- töretlen a népszerűsége
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »