Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Turán Friciék dobogós helyen!


A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a hetedikről a szenzációs harmadik helyre küzdötte fel magát a német világbajnoki futam második versenynapján a Super2000-es kategóriában!

klein.jpg

A csütörtöki teszt után bíztak benne, hogy dobogóra állhatnak. Az első nap után úgy gondolták, esélyük sincs rá, ugyanis túl gyorsan értek egy hajtűkanyarba és fennakadtak egy buckán. A magyar szurkolók tették vissza őket az útra, de négy és fél percet veszítettek. Nagyon mélyről kellett visszakapaszkodnia a Synergon Turán Motorsport kettősének, de megtette.

„Harmadikok vagyunk és ez nagyon nagy dolog - örvendezett Turán Frigyes a szervizparkba menet. - Pedig nem kockáztattunk - nem volt értelme -, kilencven-kilencvenöt százalékon autóztunk, próbáltuk kímélni a Ford Fiestát. Az utolsó gyorsaságin aztán akadt egy kis gondunk, konkrétan elment a kormányszervó, ami nélkül elég szenvedős volt a harmincöt kilométer, de arra gondoltam, ha beledöglök is ki kell bírnom, hiszen harmadikok vagyunk!"

No igen, és ha okosan autóznak, könnyedén meg is tarthatják, hiszen több mint öt perccel vezetnek Hänninen előtt. Persze, a „könnyedén" a rali-világbajnokság esetében azért nem gyakran használt jelző. Turán Friciék így nem ereszthetnek le. A pilóta azt mondja, ugyanazzal a taktikával mennek mint eddig: okosan.

„Egész jó kis verseny ez - navigátor szempontból egy kicsit talán még könnyebb is, mint a finn volt, mert ott túl gyorsan jöttek egymásra a jelek. Itt meg elég trükkösek a pályák. Ma az egyik szakaszon az aszfaltról kellett leugratni a murvára, és egy kicsit elnéztük, úgyhogy két méter magasan szálltunk a kukoricás felett. De szerencsére más is járt már arra, így nem volt probléma. Földet értünk és mentünk tovább. Az utolsó szakaszon azonban nem cseréltem volna Fricivel, nehéz dolga volt szervó nélkül, de végig biztattam és megcsináltuk!" - mondta Zsiros Gábor.

S ha a vasárnapi öt gyorsaságit is csak így „megcsinálják", akkor...

De ne igyunk előre a medve bőrére!


Forrás: Klein Péter-Just Creative


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 137
Tegnapi: 145
Heti: 282
Havi: 3 319
Össz.: 565 322

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Turán Friciék dobogós helyen
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »