Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Titkos szerelem százéves emlékeEmily mesébe illő története az I. Nemzetközi Oldtimer és Youngtimer Fesztiválon

 

Egykor csupán csecsebecsének vélték, mára azonban világhírnévre tett szert és ikonná vált a majdnem minden RollsRoyce orrán ott díszelgő fémasszony. Emilyt, vagy más nevén az Eksztázis szellemét egy élő nőről mintázták. Idén épp száz éve dacol a szélleltöbbek közt erről is megemlékeztek az I. Nemzetközi Oldtimer és Youngtimer Fesztiválon.

 

A most alakuló RollsRoyce-klub egy Silver Clouddal, egy Corniche-sal, Silver Shadow-kal és egy Phantommal vonult fel a színpad előtt, majd indult el egyórás budapesti útjára. Az apropó többek közt az a jubileum volt, hogy Emily idén éppen százéves. 

 

Emily elődje nem sokkal a márka megalapítása után, 1907-ben készült el és került fel Lord Montagu of Beaulieu Silver Ghostjára, aki az angol autózás egyik úttörője s egyben szakértője volt. Charles Robinson Sykes szobrásznak a lord jobbkezeként dolgozó Eleanor Velasco Thornton állt modellt. Talán nem meglepő, hogy a szépséges Eleanor nem csupán egy munkatárs volt, házasságról azonban a nagy családi társadalmi és anyagi különbségek miatt nem lehetett szó. A lord családja nyomására egy rangban jobban hozzá illő nőt vett feleségül, Eleanorral való titkos kapcsolata azonban életük végéig fennmaradt, s még egy gyermek is született belőle.

 

Az első elkészült szobrocska hosszú, libegő ruhát viselt, mutatóujját a szája elé tartva jelképezte kapcsolatuk titkosságát (amelyről azért a szobrász tudott). Montagu példáját követve eztán több tulajdonos készíttetett hasonló egyedi díszeket az autójára, mígnem a cég vezetéseengedve a divathullámnak és attól félve, hogy a kocsikhoz méltatlan emblémák is születnek majdhamarosan megbízta a szobrászt, hogy készítsen egy hasonló alkotást, amelyet minden Rolls–Royce büszkén viselhet. Több variációból az igazgatótanács végül a ma is ismert, a suttogó hölgyre nagyon hasonlító, karjait hátra lendítő nőalakot választotta ki, s némi hezitálás után a Spirit of Ectasy, azaz az Eksztázis Szelleme nevet adta. A hasonlóság természetesen nem véletlen, ehhez a nagy számban 1911 óta, tradicionálisan kézi technológiával készített orrdíszhez is Eleanor állt modellt. Kisebb változtatásokkal ma is ő néz ránk a RollsRoyce autóiról.

 

A csatolt képek:

RR_Emily: Százévesen is fiatal a világszerte ismert hölgyalak, Emily

rr_emily.jpg

rr_emily_kozeli.jpg

RR_Phantom: A bemutató és a felvonulás legfiatalabbja: egy mattfekete Phantom

 rr_phantom.jpg

RR_SilverShadow: A legismertebb RollsRoyce-ból, a Silver Shadow-ból több különböző színű is felsorakozott

 rr_silvershadow.jpg

RR_felvonulas: Ritkán kelt ekkora feltűnést egy kék villogó nélküli autókból álló konvoj

rr_felvonulas.jpg

Forrás: Rózsár Lilian- Produkciós Részleg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 141
Tegnapi: 164
Heti: 141
Havi: 1 615
Össz.: 558 951

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Titkos szerelem százéves emléke...
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »