Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. július 25.- Külön öröm számomra, amikor tudósításaimban a Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ történéseiről írhatok Önöknek. Ezúttal az intézmény egykori igazgatójának- Zentai Gábornak egy másik gyűjteményéből nyílt tárlat- "Biblia üzenete a kor emberének" címmel.

bib1.jpg

A szép számú érdeklődőt Nagyné Szűcs Klári intézményvezető köszöntötte, majd Rádly Nikolett zenei előadása emelte a megnyitó színvonalát.

bib4.jpg

A következőkben Csere Sándor kanonok-plébános tartalmas megnyitó beszéde következett, ahol is elismerő szavakkal illette az ötletgazda Zentai Gábort, valamint a tárlatnak otthont adó intézmény vezetőjét is.

Szólt a Biblia történelmi hátteréről, keletkezéséről, egyfajta definíciójáról: - A Biblia, más szóval a Szentírás a Szentlélektől sugalmazott könyvek összessége. Ez különbözteti meg minden más műtől. A biblia szó jelentése: könyv. Természetesen, hangsúlyt kell, hogy kapjon a szó, mert A KÖNYV-ről beszélünk, amely a világ legtöbb nyelvére lefordított szent írás. A Bibliát olvasni, tanulmányozni és főleg értelmezni- ég és föld- hívőként, és hitetlenként is.

bib2.jpg

Kiemelte, hogy az utóbbi "tábor" azt szeretné elhitetni a világgal, hogy egy mítoszokkal átszőtt írásról van szó, amely nem más, mint egy közönséges könyv. Megemlítette a XVII. szádadban élt tudós- Spinoza- nevét, akinek a nevéhez kötik, hogy a Bibliát pusztán a profán írásos dokumentumok egyikének tartotta. Ugyanakkor pozitív jelek is tapasztalhatóak: - Manapság már ott tartunk, hogy a hitetlen tudomány is egyértelműen elfogadja Jézus Krisztus létét, történelmi személyiségét, ellenben tagadják Isten valóságosságát. Pedig, ami róla szól, igaz, ugyanakkor már nem pusztán a Szentírás ír Jézusról, hanem különböző történetírók is.

bib3.jpg

Kitért rá, hogy sok egyházellenes ténykedés folyt az idők során, ennek ellenére Isten folyamatosan csodákkal tudatja jelenlétét köztünk. Vannak emberek- hangsúlyozta-, akik azt hiszik magukról, hogy a világ közepét jelentik. Számos bibliai példát is felsorolt megnyitó beszédében Csere Sándor, ami bizonyítja, hogy csak Jézus és a hit erejével létezhetünk földi életünk során, de szólt az ikonok eredetéről, jelentőségéről is.

A következőkben Zentai Gábor beszélt a kiállítás anyagáról és arról, hogy a gyűjteményén kívül többen is hozzájárultak a tárlat anyagának bővítéséhez. Az írott művek mellett a jelenlévők megtekinthették a városunkban már több alkalommal is kiállítóként résztvevő Somlai Julianna képzőművész csodálatos ikonjait, jelen esetben a "Szegények Bibliáját".

bib5.jpg

A kiállítás megtekinthető:

2011. augusztus 5- éig- munkanapokon 9-15 óráig.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 129
Tegnapi: 145
Heti: 274
Havi: 3 311
Össz.: 565 314

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- "A Szentírás a Szentlélektől sugalmazott könyvek összessége"
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »