Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Szigliget- A település hat évvel ezelőtt indította útjára, azóta osztatlan sikernek örvend a hatalmas tömegeket vonzó süllőfesztivál. Október22-23- án- a hideg ellenére- is ezres nagyságrendben mérhető a kikapcsolódni, szórakozni, vásárolni  vágyók száma, akik a gasztronómiai élvezeteknek is hódolhattak.

Az alábbiakban L. Rony osztja meg személyes tapasztalatait, gondolatait (és a látottakat) a rendezvényről.

Ősz. Október. Kitekintek az ablakon és elmélázom... a nyár magam mögött hagyott, de bennem mégis elevenen élő emlékein. A meleg, olykor már szinte elviselhetetlen forróság a vízparton, jobb esetben a Balaton hűsítő hullámai közt lehet csak elviselni. A „magyarok tengere” ilyenkor megtelik élettel. Számtalan program, vidám családok, eleven gyerkőcök, összebújó párok.

szi2.jpg

Ősz. Október... most mi a helyzet? Csípős hideg, sáros, kietlen partszakaszok. A nyáron még itt söröző baráti társaság most inkább a szoba melegét választja... ilyenkor már csak a horgászok és kutyájukkal egészségügyi sétájukat folytató gazdik tűnnek föl- a fürdőnacit a béléses kabát, sál, sapka és kesztyű váltja föl.

sul4_2.jpg

... mégis, miért ez a zsongás a szigligeti strandon?

Jaaa... a hatodik süllőfesztivál!

Szombat reggel hét órára versenyre invitálták a horgászni vágyókat, majd 11 órakor tanösvény túrára indult egy lelkes kis csapat.

Közben ébredezett a part... megérkeztek az árusok, előkerültek a népművészeti vásárok gyöngyszemei: kézzel készített kosarak, szőnyegek, gyermekjátékok, szappanok, gyertyák, stb. Zöldségek, gyümölcsök a „kiskertből”. Mézeskalács szívek és hagyományos édességek, fonott virágok, koszorúk. Dísztárgyak üvegből, bronzból, fából, agyagedények, ékszerek és egyéb szemet gyönyörködtető portékák. Eközben megtöltötte a levegőt a frissen sült halak illata. Emellettk megkostolhatták az érdeklődők a helyi ételkülönlegességeket is.

szi1.jpg

Közben sor került az ünnepélyes megnyitóra, ahol beszédet mondott Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Balassa Balázs- a település polgármestere, Simon Péter- Esterházy Pince Kft. Ezután következett a hal áldása– Kovács Károly címzetes esperes, majd elkezdődtek a műsorok: néptánc, jazz, gyermekműsor, színi előadás, fúvósok, bűvész bemutató... így mindenki megtalálhatta a neki tetsző programot.

sul7_2.jpg

A játszósarokban a kirakók, hangszerek és egyéb megszokott játékok mellett kipróbálhatták az apróságok a fából készült hintalovat, de volt talicska, csigaverseny, lovagi torna és kosaras körhinta is.

A rendezvény mindkét napján a Palonai Magyar Bálint Hagyományőrzők bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. Sétahajózásra és kisvonatozásra is volt lehetőség.

A program zárásaként vasárnap tűzijátékban gyönyörködhettek a- hideg ellenére- kitartó látogatók!

sul7_1.jpg

Liza mindent kipróbált, amit csak lehetett. Timi társaságában egész nap jól érezte magát. Fotón: hintázás közben.

Fotó: Móricz Gábor és L. Rony

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 226
Heti: 855
Havi: 2 329
Össz.: 559 665

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Hatodszor is süllőfesztivál Szigligeten
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »