Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Német strandolók fekete napja Balatonfüreden


A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ez évben összeállított elemzésének adatai szerint a strandok parkolóiban, illetőleg a környező utcákban leselkedik a legnagyobb veszély a Balatonon nyaralók vagyonbiztonságára.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Itt ugyanis gépkocsi-feltörés, autólopás egyaránt előfordulhat, amennyiben a vendégek nem fektetnek hangsúlyt járműveik, illetőleg értéktárgyaik biztonságára. Ezt minden lehetséges csatornát felhasználva próbálták tudatosítani az érintettekben. Volt, aki megfogadta a józan tanácsokat, és volt, aki nem. Akadhattak azonban olyanok is, akikhez nem jutottak még el az ezzel kapcsolatos bűnmegelőzési ajánlások.

2011. augusztus 18-án két német család vált könnyelműsége áldozatává. Míg az egyiket „csak" közel 200.000.- forintos anyagi kár, addig a másikat az egész nyaralást tönkretevő csapás érte. Balatonfüred egyik népszerű strandja előtt parkolták le az autókat. Az egyiknek az utasai a kesztyűtartóban hagyták mobiltelefonjaikat, személyi irataikat, bankkártyáikat, továbbá 150.- euró készpénzt. Az alatt a néhány óra alatt, amíg a vízparton tartózkodtak ismeretlen tettes a gépkocsit észrevétlenül kinyitotta, és a kesztyűtartót módszeresen kiürítette.

A másik család a komplett poggyászát, a tervezett sporttevékenységekhez szükséges felszereléseket hagyta a járműben, mivel még azt megelőzően döntöttek a vízi hűsölés mellett, hogy a településen szállást kerestek volna. A férfi a strandon elvesztette az autó pótkulcsát, az pedig valamilyen úton a tolvajok birtokába került, akik nem vesztegették az időt. A parkolóba visszatérő család csak azt látta, hogy autójuk helyén már egy másik jármű áll. Összesen 7,5 millió forint kárt szenvedtek és a feljelentés megtételekor még ötletük sem volt arra vonatkozóan, hogy hogyan tovább. A pórul járt két család nem ismerte egymást, de üdüléseikre hasonlóképpen készültek fel, utasbiztosítást egyikük sem kötött.

A nyár lassan a végéhez közeledik, az időjárás azonban még tartogathat számunkra néhány forró hétvégét. Amennyiben így lesz, a Balaton-parti parkolókban továbbra is számíthatunk a bűnözők jelenlétére. Nem késő okulni az eddigi áldozatok példáin.

Forrás:Orsós Károly sajtóügyeletes-Veszprém MRFK Sajtószolgálat

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 176
Tegnapi: 145
Heti: 321
Havi: 3 358
Össz.: 565 361

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek-Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »