Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Veszprém megyében 12 régióban, összesen 127 polgárőr egyesület működik melynek tagsága mintegy 4.000 főt számlál. A polgárőrök a területileg illetékes rendőrkapitányságokkal szoros együttműködésben látják el szolgálatukat. Tevékenységüket elsősorban a kistelepüléseken, illetőleg a városi lakótelepeken élők érdekében fejtik ki.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság mindig is kiemelt feladatának tekintette a megyében működő polgárőr szervezetekkel való együttműködést. Ezen együttműködés konkrét feladatainak meghatározására már 2009. áprilisában együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségével. Az Országgyűlés azonban ez évben módosította a polgárőrségről szóló 2006. évi LII. törvényt, mely immár a polgárőrség tevékenysége végzésének feltételül szabja a rendőrséggel kötött írásbeli együttműködési megállapodást. Az együttműködés különösen a tevékenységek közös ellátását, a szakmai tevékenység segítését, a kölcsönös tájékoztatást, a tevékenység összehangolását, valamint a képzési programokban való részvétel elősegítését jelenti. Mindez felvetette a hatályban lévő együttműködési megállapodás felülvizsgálatának szükségességét, illetőleg annak módosítását, kiegészítését.

Az új együttműködési megállapodást 2011. szeptember 14-én délelőtt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon írta alá dr. Töreki Sándor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, főkapitány és Kovács Imre szövetségi elnök. Az aláírásnál jelen volt még Anda György r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti igazgató, főkapitány-helyettes, Derzsy Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi igazgató, Borbély Zoltán r. alezredes közbiztonsági osztályvezető, a Szövetség szakmai alelnöke, illetőleg Korponai László a Szövetség elnökhelyettese.

Kovács Imre elnök elmondta, hogy a polgárőrségről szóló 2006. évi LII. Törvény (Ptv) módosítását a Veszprém megyei Polgárőrségek Szövetsége szemszögéből kedvezőnek ítéli, az ezen alapuló együttműködési megállapodás jelentőségét pedig, elsősorban a bűnmegelőzésben és a közös szolgálat ellátásban látja. Mint elmondta szövetségük alapvetően két fő célcsoportra fókuszálja a tevékenységét, ezek pedig a fiatalok és az idősek. Előbbiek esetében a megfelelő életvitel kialakítása a cél, az utóbbiak esetében pedig az, hogy ne váljanak a bűnözés számára célszeméllyé. Kihangsúlyozta, büszkék Veszprém megye rendőreire, akik nehéz munkájuk során példamutatóan állnak helyt.

Dr. Töreki Sándor főkapitány  - visszatekintve a két szervezet együttműködésére -  elmondta, hogy hosszú munka eredménye ez a megállapodás. Az együttműködés mindig is példaértékű volt, Veszprém megyében soha nem voltak konfliktusok. 2011. az Önkéntesség Európai Éve. A számos önkéntesen végezhető tevékenység közül a polgárőrök munkáját a legfontosabbak között tarthatjuk számon. Míg az 1990-es években még főleg lelkesedésből végezték a polgárőrök a munkájukat, addig napjainkra szigorodtak a követelmények, alapos jogszabályismeretre is szert kell tenniük.

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 149
Tegnapi: 145
Heti: 294
Havi: 3 331
Össz.: 565 334

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »