Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Vonyarcvashegy- Tapolca-  A "vonyarc" melletti erdő mélyén jártam, ahol két pókháló is "lőtávolba" került. A fotósok tudják, ilyenkor az ember már azon agyal, mit tud kihozni a látványból, ami megragadja majd a fotót szemlélő személyt is.

Sokan és sokszor kapjnak lencsevégre pókhálót. Nagyon érdekes "mű"- ről van szó, csak kevesen tudják, mennyire a Természet, illetve a pók csodája, amit szorgalmasan szövöget.

Bevallom, az iskolában tanultakhoz egy neve elhallgatását kérő szakember barátom információit is begyűjtöttem a pókhálóval kapcsolatban.

Elmondta, hogy tulajdonképpen egy vékony, ám roppant erős pókselyemről van szó, amely- amennyiben ceruzavastagságú lenne, egy utasszállító repülőgépet is a fogságába ejtene. Tudósok adatai szerint a háló szakítószilárdsága háromszorosa az acélnak.

A pókselyem folyékonyan jön ki a rovar szövőmirigyen és a levegőn polimerizálódik. Több funkciót is ellát- a háló mellett - többek közt- iderejti a zsákmányt, beburkolja a petéit, és a spermiumot is így "adja át" a nősténynek.

Még film is készült hasonló címmel: A pók hálójában.

pok.jpgWeblap látogatottság számláló:

Mai: 128
Tegnapi: 164
Heti: 128
Havi: 1 602
Össz.: 558 938

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Érdekesség- InFOTÓk 153.
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »