Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Község, ahol van közösség- Kisapáti Vigasságok

Kisapáti- 2011. július 15-16.- Akik eddig is nyomon követték Kisapáti háza tájának híreit a Helyi Lapok hasábjain, tudják, hogy a településen pezsgő a kulturális élet. Ennek újabb adaléka volt a hétvégi- hagyományos- Kisapáti Vigasságok.

k1.jpg

A programok péntek este kezdődtek a Római Katolikus Templomban, ahol a nemesgulácsi ének- és zenekar adott színvonalas koncertet.

Szombat reggel egy meghívásos labdarúgó torna vette kezdetét, ahol nagy küzdelmek után a rend őrei diadalmaskodtak. Eközben a Kultúrházban a Nagykanizsáról érkezett Lengyák Pista bácsi várta a kicsiket és nagyokat- Ollóvágta címet viselő játszóházában, ahol egy nyisszantással kerültek ki csodálatos dolgok a „mester”, majd némi gyakorlás után a „tanítványok” kezei közül.

k11.jpg

A labdarúgó pályán is nagy volt a nyüzsgés. Főzőverseny vette kezdetét, az üstökben fortyogtak az ínycsiklandozó gasztronómiai finomságok. A színpadon Keszei Endre polgármester és Kalamárné Pandur Éva rendezvényszervező köszöntötte az egybegyűlteket.

k2.jpg

k3.jpg

A fellépők sorát a helyi fiatalokból álló tánccsoport nyitotta, majd a Kisapáti Bazaltorgonák Népdalkörnek tapsolt a közönség. A Raposkáról érkezett Country Club tagjait elkísérte a „B” közép is, így nem csoda, hogy ováció közepette adták elő műsorukat. Őket ismét a Kisapáti Tánccsoport követte.

k4.jpg

k5.jpg

A Tapolcai Musical Színpad tagjai visszatérő és szívesen látott fellépők a településen. Ezen a délutánon két elismert művészük adott elő operettslágereket- „Cintányéros cudar világ” címmel. Név szerint: Palotás Ágnes és Tóth István.

k6.jpg

k7.jpg

Nem csak az izzadságban, hanem a sikerben is fürdött nívós-tartalmas folklór műsora után a Tördemic Néptánc Együttes, üde színfoltként hatottak a kulturális blokkban.

k8.jpg

„Legszebb virágos porta” néven hirdettek versenyt a községben, a győzteseknek járó díjakat dr. Zsiray Ferenc, a Tapolcai Városszépítő Egyesület elnöke adta át.

Miután elkészültek a főzőverseny finomságai, kezdetét vette a vacsora, majd a tombolák sorsolása. A kalóriákat könnyen lemozoghatta, aki a Káli Tűzrózsákkal együtt ropta, vagy ezt követően a falubálban táncolt, ahol a talpalávalóról a tehetséges zenész- Nádházi „Kis Zamek” József gondoskodott.

A szombati hőséget a büfében vagy néhány gombóc fagylalttal is lehetett csillapítani. Délután már ugrálóvár, csillámtetkó várta az ifjabbakat, de sokakat érdekelt a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete megjelent tagjainak matuzsálemei is.

k10.jpg

k9.jpg

Keszei Endre polgármester lapunknak elmondta- a vacsora és a tombola teljes bevételét a helyi játszótér felújítására, új játékok vásárlására fordítják. Az idei Kisapáti Vigasságokat sikeresnek minősítette, egyben biztosította a település polgárait, ez után is megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy még élhetőbb legyen a település a jövőben is.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 141
Tegnapi: 164
Heti: 141
Havi: 1 615
Össz.: 558 951

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Község, ahol van közösség- Kisapáti Vigasságok
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »