Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. október 1.- A Tapolca Piac és Vásárcsarnokban nem megszokott látvány, hogy szombati napon is benépesül. Reméljük még sokszor így fog történni, hiszen hódító útjára indult a Bolhapiac.


Varga-Gerencsér Viktóriát /kis fotón- hátul/ már jól ismerhetik a Kedves Olvasók, ugyanis Ő volt a megálmodója a Babaruha és gyermekholmi börzének, amely már kilencedik alkalommal került megrendezésre városunkban. Nos, a Bolhapiac ötlete is tőle származik. Vele, valamint Hadnagy Andrással, a Tapolca Kft. dolgozójával beszélgettem, aki egyben a rendre is ügyelt ezen a napon.

bolhaviktoria.jpg

- Most csak valóban ötletgazdaként vagyok jelen- kezdte mosolyogva a beszélgetést a dekoratív édesanya, aki egyben a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola pedagógusa is, így aztán nem véletlen, hogy nagyszerű szervező és ért az emberekkel való kontaktus-teremtéshez is.

- Valóban a szervezőmunkában is részt vettem, de a Tapolca Kft. égisze alatt működik a dolog. Hagyományt szeretnénk teremteni e rendezvényből is, ahhoz képest, hogy ez az első alkalom, sok érdeklő megfordult. Bizonyára olyanok is voltak, akik csak körülnéztek, de azért általában kevesen távoztak üres kézzel.

bolha1.jpg

Őszintén remélem, hogy a börzénkhez hasonlóan a Bolhapiac is népszeű lesz, ugyanis annak idején mi is kicsiben kezdtük, kis helyen és mindössze 25 asztalon árultak az emberek. Mára már a csarnokot is kinőttük.

Itt már felnőtt ruhákat is láttam, de emellett nagyon sok szép és érdekes dolgot vásárolhattak meg az érdeklődők- a játékoktól a könyveken át a konyhai eszközökig, vagy használati tárgyakig.

Külön is jó ötletként értékelem a Pöttyös Kreatív Kuckó "jelenlétét", ahol a gyermekek kézműves foglalkozás keretében ismerkedhetnek a szakma fortélyaival- summázott Viktória.

bolhakreativ.jpg

- Mikor lesz a többi Bolhapiac?

- Minden hónap első szombatját jelöltük meg, 6-12 óra között várják az eladók a leendő vásárlókat, vagy érdeklődőket.

- Néhány ember szerint a "lomis" piac itteni megszűnése után kellett volna már ezt meglépni...

- Nekem most jutott eszembe a dolog... elég zsúfoltak voltak a napjaim. Más településeken talán azért működött, működik a Bolhapiac gördülékenyen, mert ott meg nincs "lomis" piac. Tapolcán mindkettő működik már a maga módján, csak különböző helyszíneken.

bolha2.jpg

- Adok-veszek esetén alku után egyeznek meg a felek... de ez sem ilyen egyszerű!

- Akik idehozzák a portékájukat, jó szívvel és szándékkal teszik. Tisztában vannak vele, mi és mennyibe kerül, ehhez igazítják az áraikat. Természetes, hogy a piaci élet velejárója az alku, de lényeges, hogy mindez etikus keretek között zajlódjon.

Gyakorló édesanyaként én is tudom, hogy például egy gyermekholmi mennyibe kerül egy baba üzletben, a kínai boltban, vagy a börzén, esetleg "lomis" piacon. Van egy ár, amit az eladó képvisel, de nekem is van elképzelésem, mi az az összeg, ami még megéri. Valahol középen kellene az érdekeknek, hogy mindketten jól járjunk. Sőt, ami alapból megéri számomra, azokra az árukra még alkudozni sem szoktam.

A kínálatot a Bolhapiaccal bővítettük, a következményeket majd meglátjuk. Remélem, hogy november 5- én még többen veszik a fáradságot, és ellátogatnak a helyi Piac és Várárcsarnokhoz- akár eladóként, akár vevőként. Ehhez kellő partner volt és lesz a jövőben is a Tapolca Kft.


Hadnagy András /fotón/, a Tapolca Kft. dolgozójaként ezen a napon a rendre is ügyelt. Régi "bútordarabként" és egyben régi ismerősként is nyilatkozott lapunknak.

bolhabandi.jpg

- Mindenképpen jó kezdeményezésnek tartom a Bolhapiacot. Igaz, szerintem ezt már akkor meg kellett volna lépni, amikor a Piac és Vásárcsarnok melletti "lomis" piac fel lett számolva. Az emberek nagy része a kisebb fizetéssel rendelkezők közé tartozik, így aztán szükség van az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre.

Ami nekem esetleg már fölösleg, egy másik embernek még jó szolgálatot tehet. Ahogy figyeltem, sokan találtak számukra hasznos dolgokat. Volt, aki a feleségének kedveskedett egy könyvvel, vagy egy dísztárgyat vásárolt, megint más locsolótömlőnek örült, mert féláron jutott hozzá. Sok ember fordult meg már az első alkalomkor, én is bízom a sikeres folytatásban, úgy helyi polgárként, mint a Tapolca Kft. dolgozójaként.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 150
Tegnapi: 164
Heti: 150
Havi: 1 624
Össz.: 558 960

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Sok látogatót, vásárlót vonzott már első alkalommal a Bolhapiac
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »