Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

AZ INFINITI BEMUTATJA A NEMZETKÖZI

DIGITÁLIS MŰVÉSZETI VERSENY ELSŐ DÖNTŐSEIT

 

·         A hat döntős művész „Inspiráló teljesítmény” témakörben elkészült pályaműveit immár a nemzetközi közönség is megtekintheti.

·         A formatervezés elismert véleményformálóiból álló zsűri több mint 30 műalkotás közül választotta ki a döntősöket.

·         A kiállítássorozat Stockportban, Leedsben, Luxembourg városában és Marseille-ben nyíló új Központokban lesz látható.

·         Az Infiniti Központok nyitóünnepségeire meghívott vendégek szavazással választhatják ki a témakör nyertesét.

ROLLE, Svájc (2011. október 13.) – A japán Infiniti luxusautó-márka október 13-án, az Infiniti 46. európai Központjának megnyitásával egyidejűleg mutatja be a nemzetközi Infiniti Digitális Művészeti Verseny első, „Inspiráló teljesítmény” témakörének hat döntős pályaművét. 

A Manchester közeli Stockportban megnyíló új bemutatóterem az ötödik központ Nagy-Britanniában, egyben a döntős műveket bemutató három hónapos kiállítássorozat első állomása. Az év további részében a kiállítás Európa kulturális szempontból néhány legfontosabb helyszínére, vagyis a nagy-britanniai Leeds-be, a Luxemburgi Nagyhercegség fővárosába, Luxembourgba és a franciaországi Marseille-be látogat, ahol szintén egy-egy új Infiniti Központ megnyitása várható.

A hat egyéni pályamű csodálatosan kidolgozott szobrok, számítógéppel készített képek és járműre kivetített képek formájában ölt testet. Az „inspiráló teljesítmény” kategóriában elkészült alkotásokat a formatervezés elismert véleményformálóiból álló zsűri személyesen választotta ki a világ minden tájáról jelentkező művészek által beadott 32 legjobb pályamű közül. A zsűri tagjai között megtalálható Birgit Lohmann, a designboom online művészeti, építészeti és formatervezési magazin egyik alapítója és társszerkesztője, Adrian Newey, a Red Bull Racing Forma 1-es csapat technikai vezetője és Yeoh Guan Hong, sanghaji székhelyű, formatervezési és médiatechnológiai tanácsadással foglalkozó Super Nature Design egyik alapítója és kreatív igazgatója.

A bemutatott hat döntős pályamű a következő: 

indi2.jpg

indi1.jpg

infi3.jpg


“Az Infiniti szenvedélye”

Az „Infiniti szenvedélye” a japán művész, Nukumi Shinji és az NBBR kreációja. A műalkotás egy Infiniti modellre vetített képsorozatból áll, és az autó belső kialakítására helyezi a hangsúlyt, hogy a néző megérezze a márkában rejlő lehetőségeket.

“Hozzáadott érték”

A Juraj Rattaj és Jan Ziska szlovák formatervezők által készített gömbölyded szobor egy luxusautó (például egy Infiniti) pontos formájának megfelelő parkolóhely létrehozására épül. Az alkotás hozzáadott értékét az jelenti, hogy a közterületet a szokásos parkolási funkción kívül látványos művészeti elemként hasznosítja.

Kristályos gének”

A szlovákiai Brano Hlavac első autóipari művészeti munkájában egy olyan – négy elemből álló – látványsorozatot készített, amelyek az Infiniti modellek gyártását és tervezését mutatják be. A koncepció olyan elemekre épül, mint a kristály, a forma ereje és

a gének. A művész a kreativitás fontosságán kívül kiemeli, hogy az autógyártónak le kell tennie a saját névjegyét, és nem pusztán az autók eladására kell koncentrálnia.

“A fény országútja”

Az amerikai Bob Trempe és Roman Torres által készített digitális animáció az Infiniti modellek formatervezés során alkalmazott erőteljes és különleges „karaktervonalakat” tükrözi. Az Infiniti márka vonalait kihangsúlyozó digitális rajzfilm egy autó körvonalait ötvözi az autópályán száguldó járművek pásztázó fényeivel.

“Jelenlét”

A Sanchit Sawaria és Palash Singh által tervezett alkotás a teljesítmény fontosságára hívja fel a figyelmet, és egy olyan autót mutat be, amely a vezetésen túlmutató élménnyel ajándékozza meg felhasználóját. A nézők nem láthatják, milyen mechanikai berendezés kelti életre a látványt; maga a pályamű olyan technológiai megoldások diszkrét alkalmazásának eredménye, mint például a gyorsan haladó autók által keltett fénycsíkok.


 “A természet szintézise”

A fény, a természet és a geometria által inspirált pályaművet az angol Jackson Tayler készítette. Az alkotás három fél kocka és kivetített képek kombinációjából áll, és egy fénycsík útját mutatja be egy különleges és kifinomult világban. A fénysugár szabad pásztázása, amely mintegy végigvezeti a néző tekintetét a műalkotáson, a balett egyes elemeit vonultatja fel, és jól tükrözi az Infiniti motorjainak erejét, valamint az autó íveinek eleganciáját.

Jean-Pierre Diernaz, az Infiniti Europe marketing igazgatója és az Infiniti Digitális Művészeti Verseny inspiráló teljesítmény témakörében kijelölt zsűri tagja a kiállítás megnyitása kapcsán elmondta: „Megtiszteltetés számunkra, hogy csodálatos Infiniti Központjaink megnyitása lesz az első alkalom, amikor ezek a műalkotások életre kelhetnek, sőt, néhány művész most mutatkozik be elsőként a nemzetközi nyilvánosság előtt. Mindegyik pályamű különleges tehetségről és kreativitásról árulkodik, egyúttal izgalmas dimenzióba helyezi az Infiniti „Inspiráló teljesítményre” épülő filozófiáját. Szeretnénk gratulálni azoknak a művészeknek, akik eljutottak a versenynek ebbe a szakaszába, és sok szerencsét kívánunk nekik a témakör utolsó megmérettetésén.”

A következő négy nyitóünnepség vendégei a helyszínen szavazhatnak kedvenc műalkotásukra, és a szavazás győztese lesz a verseny első témakörének nyertese, aki jövő év elején átveheti a 10 000 eurós fődíjat.

Az alkotások az év végéig megtekinthetők az MSN életmóddal foglalkozó oldalán (www.reveal.uk.msn.com) és az autógyártó európai ügyfeleknek készített honlapján (www.infiniti.eu).

Forrás: Klein Péter- Just Creative


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 251
Tegnapi: 226
Heti: 1 075
Havi: 2 549
Össz.: 559 885

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Az Infiniti bemutatja...
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »