Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. október 7-9.- If. Mezőssy Zoltán és Végh Tamás mertek nagyot álmodni és kellő összefogással, hagyományteremtő szándékkal megrendezték Tapolcán a pisztráng- és borfesztivált. Képes anyagunk és ifj. Mezőssy Zoltánnal készített anyagunkat az alábbiakban olvashatják.

pbf1.jpg

Az I. Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál fontos kellékei: pisztrángok, halászháló, stílszerű- halformájú- útbaigazító táblák. Jobb alsó fotónkon az ünnepélyes megnyitó- 2011. október 7- én. Balról-jobbra látható: Ifj. Mezőssy Zoltán /ötletgazda, MZ/X Kereskedelmi Kft., Bánki Erik /Országgyűlés Sport- és turizmusbizottság elnöke/, Lasztovicza Jenő /országgyűlési képviselő, Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke/, Császár László /Tapolca polgármestere/, Lévai Ferenc /Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója/.

pbf2.jpg

Képek a megnyitóról. Bal felső fotón a kép bal szélén Végh Tamás, a másik ötletgazda, a Tóparti Étterem vezetője.

pbf3.jpg

A Bormúzeum adott otthont a halászati kiállításnak, valamint a "Halra Magyar! Halra Bor!' című gyermek rajzpályázat alkotásait is itt lehetett megtekinteni.

pbf4.jpg

Az első nap estéjén a zéliesre fordult időjárás ellenére nagyszerű hangulatot varázsolt a mintegy 600 fős rajongótáborának a méltán népszerű Magna Cum Laude Zenekar. Utánuk még a Szolid Jazz Band is zenélt.

pbf5.jpg

Október 8- án a Hunguest Hotel Peliontól indult a kisvonat, majd a Péni Béla vezette Tapolcai Ifjúsági Fűvószenekar és a nagykanizsai Gólyalábasok is.

pub4.jpg

Nagy sikert aratott a háló beházása, ahol Bánki Erik és Császár László "merték ki" a pisztrángokat.

pbf6.jpg

A Nagykanizsáról érkezett Gólyalábasok látványos előadásukkal kápráztatták el a közönséget. Alsó fotókon: borházak, halételek, pálinkák, párlatok, kenyérlángos, házi rétesek, sajtok, szörpök és lekvárok, sonkák és kolbászok- gasztronómiai Kánaán várta a nagyközönséget.

pbf8.jpg

Vízibiciklis gyorsulási- és akadályverseny, valamint waterball is várta a vállalkozó kedvű családokat, személyeket.

pbf7.jpg

A HARIBO Gyereksziget nagy népszerűségnek örvendett- animátorokkal, ugrálóvárral, játszósarokkal, mászófallal, akadálypályával várta a gyermekeket.

pbf10.jpg

pbf9.jpg

Október 8- án sem maradtak a szemlélődők zene nélkül. Fellépők voltak: Gyermek, Blues Faces /fotónkon/, Pannonia Allstars Ska Orchestra /PASO/, és a Dédlány együttes.

pbf11.jpg

A rendezvény harmadik napján /október 9./ került sor a "Halra Magyar! Halra Bor!" gyermek rajzpályázat eredményhirdetésére. Vecsei János röviden méltatta a pályaműveket, majd Szép Norberttel és Varga Károllyal együtt díjakat adtak át a legjobbaknak.

pbf13.jpg

A vasárnapi zenekarok is sok érdeklődőt vonzottak. Elsőként a szókimondó szövegéről és igényes hangszereléséről ismert Maszkura és a Tücsökraj, majd a Zabszalma együttes élő koncertjét élvezhette a közönség.

pbf14.jpg

Barátok és elismert zenészek a műfajukban, mégis ezen a délutánon a Maszkura és a Tücsökraj rajongóiként érkezett a Víziszínpadhoz Domján Tamás és Márió.

pbf12.jpg

A két főszereplő- a pisztráng és a bor. A szervezők-rendezők elégedettek, mindkettőből sok fogyott a feszivál ideje alatt.


A rendezvény végén arra kértük ifj. Mezőssy Zoltánt, hogy summázza a történéseket.

- Kicsit elszomorodtunk, mikor a megnyitó napján téliesre fordult az idő, ennek ellenére a népszerű Magna Cum Laude együttes koncertjére már 5-600 ember gyűlt össze.

mezo1.jpg

Szombaton már lényegesen jobb idő fogadott bennünk, sokan keresték föl a Haribo Gyerekszigetet, de a népművészeti-kézműves kirakodóvásár is osztatlan sikert aratott. A gasztronómiai vonallal is minden rendben volt- halételek, borházak, sütemények, házi sajtok, szörpök, lekvárok, sonka, kolbász... és persze renegetg pisztrángot kíbáltak az árusok.

Egy csodálatos helyszínen zajlottak az események, a visszajelzések alapján úgy a város vezetése, mint a polgárok elégedettségüknek adtak hangot. A vásárosok döntő többsége is jelezte, hogy jövőre is vissza szeretne jönni.

Végh Tamás barátommal együtt sikeresnek értékeljük a rendezvényt. Külön köszönet a támogatóinknak, valamint az Unizola Kft. minden dolgozójának, a technikusoknak, akiket minden előadó dícséretben részesített a profizmusukért.

Köszönöm a város azon lakóinak is, akik a rendezvény környékén élnek, hogy elviselték, ha olykor kicsit hangosabban szólt a zene.

mz2.jpg

- Vannak már konzekvenciák?

- Ami biztos, hogy jövőre még komolyabban kell vennünk a gasztronómiát. A pisztráng hatalmas sikert aratott, de jövőre még több különlegességgel kell előrukkolnunk. Az is elképzelhető, hogy csökkentjük a koncertek számát, és inkább a családias hangulatra fektetjük a hangsúlyt.

- Említetted a koncerteket. Sikere volt ezeknek a rétegzenéknek?

- A jazz és a blues is igényes műfaj. A meghívott és fellépő előadókat talán csak egy szűkebb kör ismerte, de ennek ellenére, szinte minden koncerten szép számmal voltak érdeklődők. Örülök, hogy a legtöbben pozitívan csalódtak.

- Végül... milyen véleménnyel voltak a finn testvértelepülésről érkezett emberek, valamint Bánki Erik?

- A finn csoportnak nagyon tetszett minden, el voltak ragadtatva, a kézműves vásár különösen sikert aratott. Bánki Erik is pozitívan értékelte, úgy is állt hozzá a dolgokhoz. Mint mondta, igyekszik segíteni, egy sikeres pályázat után jövőre már könnyebb dolgunk lenne.

Bevallom... elfáradtunk, de megérte! Aztán nemsokára már törhetjük a fejünket, hogy tegyük sikeresebbé a jövő évi Pisztráng- és borfesztivált.

mezo2.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 139
Tegnapi: 164
Heti: 139
Havi: 1 613
Össz.: 558 949

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Osztatlan sikert aratott az I. Tapolcai Pisztráng- és borfesztivál
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »