Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. október 9.- Akarásban nem volt hiány, Antal Anett és a többiek mindent megtettek a győzelem érdekében, de a szombathelyiek ezúttal is föléjük nőttek, megtartva a félidei öt gólos előnyüket az összecsapás végéig.

Tapolca VSE-Szombathelyi Haladás VSE 25:30 (11:16)

Tapolca Városi Rendezvénycsarnok, 150 néző

Játékvezető: Hardi, Ritter

Tapolca VSE: Grósz-Hársfalvi 1, Mórocz 4, Bedics, Berecz 3, Antal 5(3), Benedek 6.

Csere: Erdei (kapus), Papp 2, Nagy 2, Darvasi 2, Szalai, Karsai.

Edző: Németh László

tapi1.jpg

A vendégek pörgősebb, rutinosabb játékára nem volt ellenszere a tapolcai kézis hölgyeknek. Ennek ellenére elég szorosság tették a találkozót.


Az ellenfél legjobb dobói: Horváth 7, Kiss 6(2).

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 6/5.


A találkozó után Németh László /fotón/ edzőt kérdeztük.

nemethlaci.jpg

- Az eddigi négy összecsapás vegyes mérleget mutat.

- Így van! 3 vereség, 1 győzelem- két hazai és egy idegenbeli vereség és szintén egy győzelem. Talán nem meglepő, ha hozzáteszem, tavaly még a megyei bajnokságban jétszottunk.

Egy teljesen új csapattal álltunk föl. Az NB I/B-s és NB II_-es játékosainktól megváltunk és a helyi erőkből merítünk. Sok a fiatal, rajtuk kívül mindössze két idősebb kézis biztosítja a rutint, tapasztalatot az együttesben. Ami az összetételt illeti, kb. 90 %- ban tanulók, ami egyben azt is jelenti, hogy a hétközi edzés nem kivitelezhető. Pécsett, Győrött és a fővárosban tanulnak legtöbben, így a péntek délután, amikor edzeni tudunk.

tapi2.jpg

- Nem lehet szó nélkül elmenni az anyagiak mellett sem...

- Az anyagiakkal szerintem a legtöbb szakosztálynak gondja van ezen a szinten. Fő szponzorunk Tapolca Város Önkormányzata, a Kékkúti Ásványvíz Zrt, a Kölcsey Nyomda és a Varga Pincészet, de idesorolhatóak azok a vállalkozók, akik egy-egy kezdődobást megvesznek.

Voltak remények az új sporttörvénnyel kapcsolatban, amelyből az utánpótlás költségeit tudtuk volna fedezni... azonban a Megyei Kézlabda Szövetség értekezletén közölték, hogy a hat és fél milliárd helyett idén mindössze három és fél milliárd forint áll a rendelkezésükre. Félő, hogy ezáltal a kis csapatok nem fognak kapni kellő támogatást. Ezért nyilván a helyi erőkre kell támaszkodnunk, de a jelenlegi gazdasági helyzetben a vállalkozók sem tudnak már olyan mértékben támogatni bennünket, ahogy tették azt az előző években.

tapi3.jpg

- Elvárások?

- Mivel a honi kézilabda bajnokság második vonalában még újoncnak számítunk, reális célkitűzés csak a bentmaradás lehet. Ahogy már említettem, a csapatunk döntő többségében fiatalokból áll, meg kell szereznünk a szükséges rutint. Óriási a különbség a megyei és az NB II- es bajnokság között. A helyi ifjú hölgyekre építve szeretnénk egy-két éven belül kialakítani egy olyan együttest, amely a második vonal stabil tagjává válik.

tapi4.jpg

- Reméljük, lesznek még jobb idők... bár veszíteni emelt fővel is lehet!

- Aki figyelemmel kísérte a hazai összecsapásainkat, láthatta, hogy nem föltartott kézzel mentünk ki a pályára, nem adtuk meg magunkat. Edzéseken és mérkőzésken is jól teljesítenek a lányok a tudásukhoz képest... leszámítva azokat az 5-10 perces holtpontokat, amelyek minden találkozón előjönnek, főleg a fáradtság és dekoncentráltság számlájára írható. Ezt a rutinosabb ellenfeleink kegyetlenül ki is használják, de optimista vagyok... és bízom a jó folytatásban.

tapi5.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 226
Heti: 926
Havi: 2 400
Össz.: 559 736

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Sport- Női kézilabda: Haladás győzelem Tapolcán
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »