Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Halálos baleset a 8403 számú úton


Halálos közlekedési baleset történt 2011. október 17-én este a Dáka és Nagyalásony közötti útszakaszon.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Egy 24 éves, bősi férfi Nagyalásony felől haladt gépkocsijával Dáka irányába az úttest menetirány szerinti jobb oldalán lévő forgalmi sávban. Ennek során az esti sötétségben elütött egy személyt, aki a balesetet megelőzően ült vagy guggolt az úttest aszfaltján, míg kerékpárja eldöntve feküdt mellette. A járművezető közvetlen az ütközés előtt ugyan balra kormányozott, de a balesetet már nem tudta elkerülni. Az 58 éves, Pápa környéki településen élő férfi a helyszínen életét vesztette. A megtartott helyszíni szemle során megállapították, hogy az elhunyt láthatósági mellényt nem viselt, biciklije pedig sem világítóberendezéssel, sem pedig küllőprizmával nem volt felszerelve.

A baleset körülményeit és a felelősség kérdését büntetőeljárás keretében vizsgálja a Pápai Rendőrkapitányság.


Minden szabályt megszegett, amit csak lehetett

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság ügyeletére 2010. október 15-én, hajnalban Lovasról bejelentés érkezett, melynek lényege szerint az egyik kocsma előtt parkoló gépkocsit egy másik gépjárművel ismeretlen személy megrongálta, majd adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. Az okozott kárt 30.000.- forintra becsülték. A szolgálatban lévő rendőrök elvégezték a helyszíni szemlét, továbbá adatokat gyűjtöttek a balesetet okozó személyről. Ennek során látókörbe került egy 26 éves, hidegkúti lakos, akit hamarosan a község egyik utcájában az általa használt gépkocsi mellett fekve, meg is találtak. Az alvó személy felébresztését követően lefolytatott intézkedés során megállapították, hogy az autó úgy került a férfi birtokába, hogy erről adásvételi szerződés nem készült, forgalmi engedélyt nem is kapott az előző tulajdonostól, a gépjárműre kötelező felelősségbiztosítást nem kötöttek, vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett. Az intézkedés alá vonttal szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pedig pozitív eredménnyel zárult. A hideg éjszakára figyelemmel az elfogás és a vérvételre történt előállítás nem csak a büntető és a szabálysértési eljárások megindítását, hanem a baleset okozójának egészségét is szolgálta.


Rátámadt a mentősökre

2011. október 15-én, este az OMSZ munkatársai kértek segítséget Vilonyára. Egy helybéli asszony hívta ki lakására a mentősöket, mert rosszul érezte magát.  Az ott tartózkodó élettársa először kiabálva felelősségre vonta a mentő személyzetét, hogy mit keresnek a lakásban, majd mikor a nőt kórházba akarták szállítani, akkor lökdösődni kezdett, rángatta a mentősök ruházatát, továbbá egyiküket ököllel meg is ütötte, így terelte ki őket a házból. A munkájukban végzésében megakadályozott mentősök segítségére kiérkező rendőrök az erősen ittas, 47 éves férfit a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra előállították, majd közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.  

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 231
Tegnapi: 226
Heti: 1 055
Havi: 2 529
Össz.: 559 865

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »