Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Az ego nem más, mint a valódi éned ellentéte. Az ego nem te vagy. Az egot a társadalom találta ki; ezzel csapnak be, hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele, mint valami játékszerrel, és soha ne gondolkozz el azon, hogy mi is a valóság. Ezért mondom folyton, hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól, addig képtelen leszel megismerni önmagadat"- olvasható a nagy indiai misztikus- Osho egyik könyvében, melynek címe: Az ego könyve. Ebből a művéből fogunk kiemelt részleteket közölni Önöknek az elkövetkezendő hetekben.

ego.jpg

"Évezredeken át hallgattuk, hogy a szex a világon a legszörnyűbb bűn. Ez a baromság már a vérünkbe ívódott, a velőnkig hatolt.Ezért aztán még ha tisztában is vagy vele, hogy a nemiségben semmi rossz nincs, tudat alatt akkor is egy kis távolságot tartasz majd, mert mélyen legbelül bűnösnek érzed magad. Így pedig lehetetlen tökéletesen feloldódni a szerelmi aktusban.

Amikor az ember teljesen feloldódik a szeretkezésben, az ego egyszerűen eltűnik, mert a csúcson, a szeretkezés csúcspontján már csak tiszta energia vagy, semmi több. Az elméd kikapcsol. Az energia olyan hatalmas erővel tör fel benned, hogy az elme teljesen megzavarodik, nem tudja, mit tegyen. Az elme kizárólag a megszokott, bejáratott helyzetekben képes mindent kontroll alatt tartani. Ha bármi új, szokatlan vagy az élethez alapvetően fontos dolog történik, az elme azonnal leáll. A szexualitásnál pedig nincs semmi, ami fontosabb volna az élethez.

Ha képes vagy teljesen feloldódni a szeretkezésben, az egód eltűnik. Épp ez a csodálatos a szeretkezésben: lehetőséget ad arra, hogy megpillantsd Istent. Igaz, a mély alvás is ilyen, de ez sokkal értékesebb, hiszen a mély alvás állapotában nem vagy tudatodnál. Szeretkezés közben nem veszíted el az öntudatodat- a tudatosság megmarad, csak az elméd áll le.

A tantra nagyszerű tudománya így született meg. Patanjali és a jóga a mély alvás mentén haladnak. A jóga a mély alvás öntudatlan állapotát próbálja tudatossá tenni, míg a tantra a szeretkezésen keresztül próbál ablakot nyitni Istenre. A jóga útja nagyon hosszú, mert az öntudatlan alvás állapotát tudatossá változtatni rettentő sok fáradtsággal jár, sok-sok élet kell hozzá...

A Tantra ennél egy sokkal rövidebb utat választott, tulajdonképpen a legrövidebbet, és tegyük hozzá, ez az út sokkal kellemesebb is! A szeretkezés kitárja az ablakot. Nem kell mást tenni, mint megszabadulni attól, amit a papok beléd neveltek. A különböző egyházak mindig is azt akarták elérni, hogy Isten és közted ne lehessen közvetlen kapcsolat, ezért odaállították az útba a papokat "közvetítőnek"- így tettek szert immár évezredes hatalomra.

... a bűntudattól meg kell szabadulnod! A szeretkezés legyen ima, legyen meditáció, gondolj közben Istenre! Szeretkezés előtt gyújts meg egy füstölőt, a szeretkezésed pedig legyen ének, legyen tánc! A hálószobád legyen olyan, mint egy templom, egy megszentelt hely. Soha ne kapkodd el a szeretkezést. Merülj el benne! Ízleld a zamatát, éld át minden pillanatát olyan lassan és könnyeden, amennyire csak lehet. Meg fogsz lepődni, mert így megtalálod a kulcsot. Isten ezekkel a kulcsokkal indított el a világba téged, neked már csak használnod kell őket. Betenni a zárba és elfordítani már a te feladatod. A szerelem is egy ilyen kulcs: az egyik legjobb lehetőség arra, hogy megtapasztald az ego nélküli tökéletes, pulzáló, vibráló tudatosságot. A szerelemben eltűnik az egyén, mert feloldódik és elvész a mindenségben." /Osho: Az ego könyve 28-30.o./


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 100
Tegnapi: 164
Heti: 100
Havi: 1 574
Össz.: 558 910

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Osho: Az ego könyve 3.
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »