Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Szomszédjából lopta az áramot

2011. október 4-én a Pápai Rendőrkapitányságra előállítottak egy közeli faluban élő férfit, aki szomszédjának elektromos hálózatára csatlakozva elégítette ki villamos energia igényét.007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Az áramlopásról egy magát megnevezni nem kívánó személy tájékoztatta a kapitányság ügyeletesét. A bejelentést követően egy nyomozó és két körzeti megbízott érkezett a megadott helyszínre, ahol tetten érték az ott lakót, aki egy német állampolgár tulajdonát képező, de lakatlanul álló házból hosszabbító segítségével vezeti át a villanyáramot saját lakásába. Az előállított gyanúsítottkénti felelőségre vonása során részletes, beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy hűtőjét és fagyasztóját már hosszabb ideje a külföldi szomszéd számláját terhelve működteti.

Az okozott kár megállapítása folyamatban van, az elkövetővel szemben lopás miatt indult büntetőeljárás.


Kitessékelte a házalót a lakásból

2011. október 4-én a délutáni órákban egy idős, tapolcai nő telefonon értesítette a Rendőrséget, hogy pár perccel korábban egy számára ismeretlen férfi rámenősen kommunikálva beerőszakolta magát a lakásába és agresszívan egy paplankészlet megvásárlására próbálta meg rávenni. A visszautasításból a házaló nem értett, sőt a lakás szobahelyiségébe is mindenáron be akart menni. Végül minden erőfeszítése ellenére a nyugdíjas akarata érvényesült, és kitessékelte a házalót az ingatlanból. A bejelentésre kiérkező tapolcai rendőrök még a helyszínen találták a férfit, akire két nő várakozott egy ezüstszínű gépkocsiban. Az intézkedés alá vont személyekről kiderült, román állampolgárok. A végrehajtott gépjármű átvizsgálás során számos paplan és párnagarnitúra került elő.

Mivel a Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban több, hasonló trükkös lopás és házalással elkövetett csalás vált ismertté, melyek sértettjei idős, egyedül élő személyek voltak, az intézkedés alá vontakat ellőállították a kapitányságra. Ellenük szabálysértési eljárás indult, mivel áruikat engedély nélkül kínálták eladásra.   


E szerencsésen végződött eset kapcsán is felhívjuk a Lakosság figyelmét arra, idegent ne engedjenek be otthonaikba, még az udvarukra se bocsássanak be olyan személyt, akit nem ismernek, s erre egyedül élő, idős családtagjaikat, illetőleg ismerőseiket is figyelmeztessék! A bejárati ajtót és kertkaput pedig minden esetben tartsák zárva, még akkor is, ha otthon vannak!
Az ún. házalóktól történő vásárlás több veszélyt is magában hordoz. Magas áron lehet silány portékát venni, továbbá a fizetés során a gyanútlan vásárló felfedi pénzének a tárolási helyét. Ezt követően már csak percek kérdése, hogy az erre szakosodott bűnözők megszerezzék akár több évnyi takarékos életvitel minden eredményét.
Ha mégis bűncselekmény áldozatává válik, legfontosabb, hogy azonnal értesítse a Rendőrséget, hiszen minden rendőri intézkedés nélkül eltelt perc az elkövetők menekülési esélyeit növeli, és hátrányból az ellopott értékeknek is jóval nehezebb a nyomára bukkanni.

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 95
Tegnapi: 145
Heti: 240
Havi: 3 277
Össz.: 565 280

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »