Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Fuss Budapest! - 52 ország 12 ezer futója indult a Félmaratonon


Sportos sztárok is csatlakoztak a népes mezőnyhöz

Minden eddiginél többen álltak rajthoz Budapest legnépszerűbb városi futóversenyén, a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon: szeptember első vasárnapján 12 ezer lelkes futó lepte el a fővárost. Az idei Fuss Budapest! mottójú versenyen mindenki megtalálta a neki megfelelő távot - a rendszeresen futók egyéniben vagy párosban, a futás új szerelmesei trióban indultak, a legkisebbek és a családok pedig a Ligetkör teljesítésével kaptak egy felejthetetlen maratoni ízelítőt.futas1.jpgMeleg nyári nap várta a 26. Nike Budapest Félmaraton résztvevőit, akik a Városligetből rajtolva a főváros legszebb részein teljesítették a távot. A hangulatra sem lehetett panasz, hiszen a félmaraton útvonalán 16 zenei pont várta a futókat, ahol a szambától a dj-ken át az ütősökig többféle zenei stílussal buzdították a résztvevőket.

Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb 21 kilométeres futóünnepét sportos sztárjaink sem hagyták ki, és idén is visszatértek kedvenc versenyükre, amelynek különleges hangulata már évekkel ezelőtt rabul ejtette őket. A Jóban Rosszban színészei, Szabó Zsófi és Száraz Dénes, valamint az Anti Fitness Club két gitárosa és basszusgitárosa, Peti és Miki szólóban, Harsányi Levente rádiós műsorvezető, Kállay-Saunders András énekes, a Puskás testvérek, valamint az AFC másik két tagja egy-egy rajongóval kiegészülve, trióban csatlakoztak a mezőnyhöz. A Fradi futballistái is a hármas váltót választották a táv teljesítésére. Iszak Eszti, a VIVA műsorvezetője csípőproblémája miatt végül nem tudott elindulni a versenyen, de a helyszínen drukkolt a társainak.

futas2.jpg
Puskás Petiék tavalyi időeredményüket 5 perccel megjavítva értek célba. „Örülök, hogy sikerült javítani az eredményünkön, de leginkább annak, hogy ezt megoszthattuk egyik rajongónkkal is. A tavalyi futáshoz hasonlóan remekül éreztük magunkat, a hangulat a zenés szurkolópontok miatt még jobb volt" - árulta el Peti, akit AFC Tomi ösztönzött a legjobban, aki a hajrában elhúzott mellette.


„Ez volt az első Félmaratonom, és hatalmas élmény volt, szuper volt a hangulat" - árulta el AFC Tomi, aki Balázzsal és egy rajongóval kiegészülve teljesítette a távot. „A verseny az összefogásról szólt" - vette át a szót Balázs. „Amikor egy kicsit is lassítottam, vagy megálltam volna, azonnal hárman csatlakoztak hozzám, hogy tovább segítsenek."

futas3.jpg
Kállay-Saunders András szintén trióban állt rajthoz, ám a verseny hangulata annyira megfogta, hogy úgy döntött, addig fut, amíg a lába bírja. „13 kilométert sikerült lefutnom, ami nagy kihívás volt számomra. Amint megtaláltam a tempómat és a társakat, akik végig ösztönöztek, meg sem fordult a fejemben, hogy nem sikerül."


A negyedik trió, Harsányi Levente vezetésével már rutinosan vágott neki a 21 kilométeres távnak: „Szeptember első vasárnapja nálam már évek óta a kedvenc futóeseményemről szól, és idén két barátomat is sikerült megfertőznöm a Félmaraton lázzal. Ez egy nem mindennapi futóünnep, amit mindenkinek meg kellene tapasztalnia."


Számok részletesen - a versenyre idén közel 12 ezer nevezés érkezett:
- 52 országból több mint 1500 előzetes külföldi nevezés
- Hazánkból mind a 19 megyéből érkeztek futók: a legtöbben Budapestről és Pest megyéből, de Bács-Kiskun, Fejér és Komárom-Esztergom megyéből is több mint 230-an neveztek előzetesen.
-  A mezőny legidősebb magyar férfi indulója 83, a legfiatalabb 3 éves volt
- A mezőny legidősebb magyar női indulója 76 éves volt
- Az eseményen az indulók 65 százaléka férfi, 35 százaléka nő volt
- A versenyen 9 frissítőállomáson 15.000 liter vízzel, 4000 liter isoitallal, 1 tonna banánnal és 50 kilogramm szőlőcukorral készültek a résztvevők frissítésére.


A versenyt a férfiak mezőnyében Kovács Tamás nyerte, a nők között Kálovics Anikó diadalmaskodott.  


Eredmények:


Nők:

1. Kálovics Anikó - 1:15:04
2. Rakonczai Beáta - 1:17.08
3. Kovács Ida - 1:18:59

Férfiak:


1. Kovács Tamás - 1:06:03
2. Koszár Zsolt - 1:06:33
3. Tóth Tamás - 1:08:11

Forrás: Márkus Anita- www.redlemon.hu

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 154
Tegnapi: 145
Heti: 299
Havi: 3 336
Össz.: 565 339

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Fuss Budapest!- 52 ország 12 ezer futója indult a Fémaratonon
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »