Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Rollerrel és biciklikkel menekültek

Egy pápai ital nagykereskedés molnárkocsiját, és az arra felpakolt 4 db, üres üvegekkel teli sörös rekeszt kívánta ellopni egy háromfős gyermekcsapat, ám megzavarta őket egy közelben lakó házaspár.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

2011. október 23-án, a délutáni órákban három fiatal kémlelte az egyik italkereskedés udvarát azzal az ürüggyel, hogy egy lányra várakoznak. Fél óra elteltével a gyerekek még mindig az utcán voltak, ám nem a várt leányzó, hanem egy sörös rekeszekkel megrakott molnárkocsi társaságában, amit a kereskedésből loptak ki. A kocsit a legkisebb fiúcska tolta, míg két társa mellette biciklizett.  Mindezt a lerakat szomszédságában lakó hölgy észlelte, aki kihívta az utcára férjét is, mire a fiatalok – a kocsit hátrahagyva – elmenekültek. A nagyobbak biciklivel távoztak, a kocsit toló 6-7 év körüli gyermek pedig rollerére pattanva lépett meg.

A Pápai Rendőrkapitányság kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indított az ügyben nyomozást.

 

Őrizetben a feleségét bántalmazó férfi 

Kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás- őrizetbe vétele mellett – egy 47 éves eplényi férfi ellen, aki szerdán kora este előzetes szóváltást követően, ittas állapotban bántalmazni akarta a feleségét, melyet a nagyobbik lányuk akadályozott meg.  Az esetnek szemtanúja volt az otthon tartózkodó kisebbik lány is, akiben a történtek félelmet keltettek. A válófélben lévő szülőknél korábban már hasonló eset miatt több alkalommal kellett a rendőröknek intézkedniük.

 

Visszatért a távoltartott férfi

2011. október 26-án délelőtt egy balatonszőlősi asszony tett bejelentést a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, miszerint sógora, akivel közös családi házban laknak italozó életmódot folytat, alkoholos befolyásoltsága alatt pedig rendszeresen durva, trágár kifejezéseket használva kiabál. A bejelentő 9 hónapos gyermeke erre a verbális agresszióra visszatérő sírógörcsökkel reagált. Az intézkedő rendőrök az ittas személyt előállították, majd határozatot hoztak ideiglenes, megelőző távoltartásáról. A részére kihirdetett határozat értelmében állandó lakcímére 72 órán belül nem térhetett vissza. Ezt követően alig telt el néhány óra, a 42 éves férfi lakásában megjelent, mely tényről sógornője újabb bejelentést tett. A távoltartás hatálya alatt álló személyt a rendőrök újra előállították, illetőleg elrendelték őrizetbe vételét, az illetékes bíróság egyidejű értesítése mellett.

 

Csak a pótkerék maradt a helyén

2011. október 25-ről 26-ra virradó éjszaka ismeretlen tettes Veszprém, Lahner Gy. utcában eltulajdonította egy ott parkoló személygépkocsi mind a négy felnijét az arra szerelt gumikkal és dísztárcsákkal. Reggelre az autót a kerekek helyére tett téglákra állítva találta meg a tulajdonosa. A keletkezett kár 80.000.- forint. A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Bár az ilyen típusú bűncselekmények Veszprém megyében csak szórványosan fordulnak elő, a garázzsal nem rendelkező autósok, jó ha tudják, rendelkezésre áll az a műszaki megoldás, mellyel ezek a vagyonelleni támadások megelőzhetők. Az úgynevezett „kerékőr” 4 db speciális kerékanyából álló mechanikus eszköz, melyek közül egy-egy darabot kell felhasználni minden egyes kerék rögzítéséhez. E kerékanyák csak oly módon lazíthatók meg, ha a kerékanyakulcsba belehelyezzük a készlethez tartozó, egyedi mintás adaptert. Ennek hiányában a kereket nem lehet leszerelni.

 

A rendőrkutya vezetett el a tettesig

2011. október 26-án, délután kapott a Tapolcai Rendőrkapitányság bejelentést arról, hogy a Véndek-hegyen egy hétvégi házként is funkcionáló présházba betörtek. A bűncselekményt egy helybeli férfi fedezte fel, akit a távol lakó tulajdonos az ingatlan felügyeletével megbízott. Mint utóbb kiderült, ekkor a betörő még a présházban tartózkodott, aki a tettenérést elkerülendő, elmenekült a helyszínről, és egy másik hasonló hétvégi házban húzta meg magát. Ide sem kulccsal, hanem a bejárati ajtó befeszítésével jutott be.

Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a feltételek adottak a forrónyomon üldözés szolgálati kutya bevonásával történő végrehajtására. Ennek eredményeként a szagnyomon eljutottak az ismeretlen tettes rejtekhelyére, ahol elfogták a 60 éves tapolcai illetőségű hajléktalan férfit, aki gyanúsítottkénti kihallgatása során további két présházbetörést is elismert. Mint kiderült, az elfogását megelőző két hetet egyrészt a szabadban, másrészt e lakatlanul álló ingatlanokban töltötte. Ezekben tisztálkodott, illetőleg bőségesen fogyasztott a helyben talált szeszesitalokból. A Tapolcai Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a gyanúsított őrizetbe vétele mellett. A pontos károk egyelőre még nem ismertek, azok a tulajdonosok bevonásával lesznek felmérhetők.

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens- Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 150
Tegnapi: 164
Heti: 150
Havi: 1 624
Össz.: 558 960

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »