Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a VB-dobogón!


A Synergon Turán Motorsport kettőse elképesztő menetelést követően a dobogón ünnepelt a Német Rally zárónapján! Ez az első és legfontosabb tény a világbajnokság kilencedik futamával kapcsolatban magyar szempontból - más kérdés, hogy az SWRC kategória harmadik helyéig vezető út egyáltalán nem volt sima.

„Noha csak öt gyorsaságit rendeztek vasárnap, számunkra nehezen kezdődött - mondta a Ford Fiesta S2000-est terelgető Turán Frici. - Az első szakaszon előjött ugyanaz a szervógond, mint előző nap, és bár nem volt tartós, egy kicsit megzavart minket, még a második gyorsaságin sem voltunk igazán koncentráltak.  A második körre aztán megérkezett az eső is, ami azért volt érdekes, mert ezzel az autóval nem mentünk még nedves aszfalton, úgyhogy nem tudtuk, miként viselkedik majd. Akadt egy kis kuplungproblémánk is, de ettől függetlenül teljesítettük a feladatot, amit kaptunk: okos versenyzéssel a harmadik helyen célba vittük a Ford Fiestát és értékes pontokkal gazdagodtunk."

No igen, a páros neve mellé, hála a kitartóan és okosan tartalékolva végigfutott versenynek újabb 15 világbajnoki pont került az SWRC értékelésben. Így már 46-nál tartanak, és továbbra is hetedik helyen állnak az összetett pontversenyben.

Érdekes még megemlíteni, hogy a kategóriában a csapattárs Ott Tanak diadalmaskodott, a második helyen pedig a Dakar-győztes Nasser Al Attiyah végzett, vagyis Turán Friciék illusztris társaságban ünnepelhettek a pódiumon.

tuzsir.jpg

„Nagyon sok magyar volt a pályák mentén és a célceremónián is, remek érzés volt előttük ünnepelni a dobogón" - mondta Turán Frici fülig érő szájjal.

S hogy milyen volt a verseny navigátor szempontból? Zsiros Gábor azt mondta: nagyon nehéz.

A záró nap reggelére fáradtam el igazán, az itinermásolás ugyanis mindig éjszakába nyúlt. Az első két gyorsaságin indiszponáltak voltunk a technikai gondok miatt, a másodikon volt is egy hibám. Előttünk beestek Östbergék, lelassítottunk, és ahelyett, hogy az itinert néztem volna, azt figyeltem, mi történt. Két kanyarral lemaradtam, de szerencsére nem lett gond belőle, csak egy kicsit magam alá kerültem, mert nem szoktam hibázni. A szervizparkban aztán ezt is sikerült kimozogni, most pedig itt vagyunk a célban - az első napi kicsúszás és dombon veszteglés után ezt nem hittük volna.  Elfáradtunk, de megérte!" - mondta Zsiros Gabi.


NÉMET RALI, A VB 9. FUTAMA

Az SWRC kategória végeredménye:

1. Tanak, Sikk (észt, Ford Fiesta S2000) 3:46:04.8

2. Al Attiyah, Bernacchini (katari, olasz, Ford Fiesta S2000) 5:38.6 perc hátrány

3. Turán, Zsiros (magyar, Synergon Turán Motorsport, Ford Fiesta S2000) 8:03.3 perc hátrány


A vb állása:

1. Hänninen, Markkula (finn, Škoda Fabia S2000) 98 pont

2. Tanak, Sikk (észt, Ford Fiesta S2000) 80 pont

3. Prokop, Tomanek (cseh, Ford Fiesta S2000) 76 pont

 ...

7. Turán Frigyes, Zsiros Gábor 46 pont


Forrás: Klein Péter-Just Creative


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 164
Heti: 114
Havi: 1 588
Össz.: 558 924

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Turán Frigyes és Zsíros Gábor a VB-dobogón!
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »