Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. augusztus 18.- Városunk hagyományos rendezvénysorozatainak egyike a méltán népszerű, nagy tömegeket megmozgató Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét. Idén is a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban megtartott hangversennyel vette kezdetét a program-kavalkád.

tun1.jpg

Augusztus 18- án- némi csúszással ugyan-, de elindult a Hősök teréről az ünnepi felvonulás. A tikkasztó hőség ellenére sokan voltak kíváncsiak a résztvevőkre, köztük az Ajkai Bányász Fúvószenekar Mazsorett Csoportjára, a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekarra, a Vinum Vulcanum Borlovagrend tagjaira, a díszes lovaskocsin ülő prominens személyekre, a Batsányi és Kinizsi Táncegyüttesekre, a hagyományőrző lovasokra, akik a kiadós séta után megérkeztek központi ünnepség helyszínére- a Kisfaludy utcába.

tun2.jpg

A színpadi programokat a fentiekben már említett ajkai mazsorettek műsora nyitotta, a megjelenteket Havasi Gábor moderátor köszöntötte.

Ezután Császár László polgármester megnyitó beszédében a kezdetekről is szólt, utalt rá, hog immár tizenharmadik alkalommal kerül merendezésre a programsorozat.

- A Millennium jegyében kezdődött el ez a nagyobb szabású rendezvény, Szent István királyunk ünnepéhez szervesen kapcsolódóan. Először néhány nappal, majd egyre hosszabb, bővített programokkal igyekeztünk színesíteni ezt az ünnepi eseményt. Ez egészült ki az egyéb jellegű programmal, jelen esetben a borhéttel.

tun3.jpg

Külön is köszöntötte a Vinum Vulcanum Borlovagrend tagjait- akik-, mint hangsúlyozta, már rendszeres résztvevői a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhétnek. Reményét fejezte ki, hogy a város polgárai, az idelátogatók az összetartozás jegyében együtt tudnak majd ünnepelni, emlékezni ebben a néhány napban.

A történelmi egyházak nevében Szabó Emőke református lelkész szólt elsőként a tömeghez. Az "örömtelen" magyarokról, akik ugyan örökösen panaszkodnak, mégis lenne okunk örülni. Olyan történelmi múlttal rendelkezünk, ami feljogosít bennünk erre, de emellett számtalan dolog van életünk mindennapjaiban, ami miatt mosolyra fakadhatunk, csak észre kellene vennünk. Ezután áldását adta  a borra, ahogy az Őt követő Csere Sándor kanonok-plébános is.

tun4.jpg

A Borvidéki Tanács eredményhirdetése is a nemes nedük dícséretének jegyében telt, majd a Batsányi Táncegyüttes színvonalas műsorának tapsolhatott a nagyérdemű.

tun5.jpg

Az első napot hazánk egyik sikercsapata- a D. Nagy Lajos énekes vezérletével fellépő Bikini együttes fergeteges, mintegy másfél órás koncertje zárta.

Szintén tradíció, hogy a Kisfaludí utcában felállított sztandokon az egyéb árusok mellett néhány pincészet és borhét is lehetőséget kap, hogy a nagyközönség is megismerhesse /megkóstolja/ boraikat. Idén a Borbély Csalási Pincészet, Szent Antal Bormúzeum,  Szent György Pince, Varga Pincészet, Horváth Pince, Boksay Pince és Pupos Zoltán élhet a lehetőséggel.

tun6.jpg

A felnőttek mellett a gyermekekről sem feledkezett meg a rendező Tamási Áron Művelődési Központ. A ringlsistől a dodgemen át a légvárig sok-sok szórakozási lehetőség várja augusztus 21-én késő estig akikapcsolódni vágyó aprónépet is... de van, aki Álomországban érzi igazán jól magát, mint a képen látható kedves baba- Luca is.

tun7.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 171
Tegnapi: 145
Heti: 316
Havi: 3 353
Össz.: 565 356

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét- 1. nap
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »