Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. október 17.- 1987. október 1- jén dr. Nagy Sándor és Ozsváth Attila jutottak első magyarként nyolcezer méternél magasabb  hegycsúcsra /Shishapangma- 8013 m/. A "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciók egy külön fejezetet nyitottak ebben a szegmensben. Erőss Zsolt és csapata az idei Lhoce csúcshódításról tartott élménybeszámolót a tapolcai ART Moziban.

lh1.jpg

A „Magyarok a világ nyolcezresein" elnevezésű expedíciós sorozatot (Kollár Lajos, Erőss Zsolt és Mécs László- alapítótagok) a 2002-es, sikeres Mount Everest- mászás után indították el azzal a céllal, hogy földünk tizennégy- 8000 méternél magasabb hegycsúcsát mássza meg magyar hegymászó. Emellett fontosnak tartják, hogy az ezzel kapcsolatos életmód, valamint a sport értékeit, benne a hegymászást- a maguk lehetőségein belül népszerűsítsék.

lh2.jpg

Tizenegy csúcsot már „magukévá” tettek, három maradt hátra- tudtuk meg a humorban bővelkedő csapat „szóvivőjétől- Kollár Lajostól, aki egyben az öt fős gárda szervezői és vezetői feladatait is ellátta. Név szerint a Annapurna, a Kangcsendzönga és a K2, ezek csúcsán még nem járt magyar hegymászó.

lh3.jpg

A hihetetlen teljesítménnyel büszkélkedő hegymászók levetítették a közönségnek azt a filmet, amely az idén májusban meghódított Lhoce /8516 méter/ csúcsáig vezető útról szólt. Igaz, hogy közülük csak ketten jutottak föl- Erőss Zsolt és a hozzánk közel álló, Veszprém megyei /Ajka/ Gál László. Előbbinek a kilencedik, utóbbinak az első „nyolcezres” csúcsa volt.

lh5.jpg

Dedikálnak a "hópárducok".


Mécs Lászlónak és Horváth Tibornak kb. 7800 méter magasból kellett visszafordulnia, ez az úgynevezett „halálzóna”- itt már nehezen akklimatizálódik az emberi szervezet.

lh7.jpg

Erőss Zsoltnak a világon elsőként sikerült feljutnia- protézissel- egy nyolcezres hegy csúcsára, de ami még feltétlenül említést érdemel: a magyar hegymászók mesterséges oxigén és serpák /magashegyi teherhordók/ nélkül küzdöttek a természet erőivel.

lh4.jpg

Szívesen válaszoltak a szűnni nem akaró kérdésekre, ezáltal mélyrehatóbb ismeretek birtokába juttatva a megjelenteket. Fantasztikus teljesítményükkel már-már az emberi teljesítőképesség határait feszegették... ha van határ!

lh8.jpg

lh6.jpg

Az öt nagyszerű hegymászó- balról- jobbra: Erőss Zsolt, Gál László, Mécs László, Horváth Tibor és Kollár Lajos.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 164
Heti: 80
Havi: 1 554
Össz.: 558 890

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Lhoce után- Annapurna előtt: csúcson a magyar hegymászók
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »