Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. szeptember 10- én a Városi Rendezvénycsarnok adott otthont a IX. Babaruha és gyermekholmi börzének. A szervezők színes és hasznos programokkal is kedveskedtek az érdeklődőknek. Felfigyeltem a csarnok egyik sarkában csoportosuló gyermekekre és szüleikre. Megnéztem, ki és mi örvend ekkora népszerűségnek.

Egy mosolygós arcú, kedves és dekoratív hölgyet pillantottam meg, aki különféle motívumokat varázsolt a gyerekek arcára, karjára. Akkor nem volt rá ideje, de egy másik alkalommal szívesen válaszolt kérdéseimre.

hen11.jpg

- Hogy kaptál kedvet ehhez az izgalmas szakmához?

- Amikor olyan rendezvényeken voltunk, ahol arc- és testfestőt láttunk, leányom soha nem hagyta ki. Nem tagadom, nekem is megtetszett a dolog, amúgy is, már gyermekkorom óta szerettem ezt a vonalat. Mindig volt nálam egy adag papír és ceruza, képes voltam akár egész napon át rajzolni. A gyermekek szintén közel álltak hozzám, régebben egy gyermekotthonban dolgoztam gondozónőként.

Talán nem a véletlen műve, hogy a gyerekek iránti szeretet és a kézművesség testet öltött bennem.

hen2.jpg

- Ahogy gyönyörködtem az alkotásaidban, laikusként a tetoválás és a henna közé helyeztem, amit láttam.

- Aki nem ismer, azoknak mondom, hogy arc- és testfestéssel foglalkozom, kb. három esztendeje. Érdekesen határoltál be, de számomra nagyon eltérő dolgokról van szó. A tetoválás örök ellensége vagyok, elsősorban azért, mert maradandó nyomot hagy az emberen, ráadásul az öregedési folyamat részeként bőrünk veszít a feszességéből, ezáltal csúnya lesz a tetovált motívum is. Másrészről hívő ember vagyok, a Biblia is ellenzi. Arról nem is szólva, hogy közülük sokan- idővel- megbánják, amit „felvarrattak” magukra.

Ez az egyik oka, hogy az én repertoáromban nem szerepelnek horrorisztikus motívumok. A szülők kimondottan örülnek, hogy csak közkedvelt, népszerű mesefigurák, állatok kerülnek gyermekeik testrészeire. Érdekes, hogy amilyen figurát kér a gyermek, a mű elkészülte után abban a szerepben kezd el játszani. Ezért külön örülök annak, hogy csak pozitív minták kerülnek a gyermekekre. A szülőknek és nekem is fontos, hogy a lehető legjobb útra tereljük őket a lehetőségeink szerint.

hen4.jpg

- Amennyiben jól értelmeztem, van egy napos, de akár két hetes alkotásod is...

- Mielőtt válaszolnék, azt el kell mondanom, hogy teljesen bőrbarát anyagokkal dolgozom. Az arcfestés lemosható. Oda kell figyelni, hogy minőségi anyagokkal, a szavatossági idő pontos betartásával használjam föl a festékeket. Az alkoholos testfesték- például- akár 2-3 napig is bírja a „kiképzést”- fekete, kék, zöld és piros a színválaszték.

A csillámfestés a felvitel után mintegy két hétig is ékeskedhet a testen. Lehet szabad kézzel vagy akár sablonnal is készíteni a különféle motívumokat. Van egy webáruházunk /http://arcfestoheni.superwebaruhaz.hu/, ahol meg lehet rendelni a sablonokat/ ezek közül rengeteg a saját tervezésű/, a bőrbarát ragasztókat. Minimális gyakorlás után már odahaza is elkészíthető. Akit érdekel, klikkeljen ránk!

hen3csillam.jpg

- A honlapon láthatunk esküvői testfestést ábrázoló fotót is...

- Nagyon sok ismerősömnek, menyasszonynak készítettem már dekorációt. Számukra a „nagy napon” minden apróságnak kiemelt jelentősége van. Előfordulhat, hogy nem találnak a karakterükhöz illő ékszert, de olyan is van, hogy a megszokott, sztereotip dolgoktól szeretnének eltérni. Erre kiváló lehetőség a testfestés.

Csillámporból, különféle strasszokkal díszítve kerül a kézre, dekoltázsra- bármilyen minta kérhető, a menyasszony által választott színben.

A közelmúltban keresett föl egy ara, hogy el kellene tünteni a vállán látható tetoválást. Igazi kihívás volt, a végén elégedettségének adott hangot... sőt, még az esküvői „megpróbáltatásokat” is kibírta a "mű".

hen12esk.jpg

317295_182670931819525_139362702817015_384079_382768218_n.jpg

- Ahogy figyeltelek, bőséges a választék.

- Folyamatosan keresem a mintákat, az interneten is böngészem a hasonló portálokat, vagy a YouTuben nézem az „arcfestős” videókat.

Kétségtelen, hogy jó, ha van bőséges repertoárod, de egy bizonyos szám fölé nem érdemes menni, inkább a kevésbé népszerű motívumokat cserélem le újabbakra. A közelmúltban egy kisfiú kérte, hogy a Verdák című filmből fessek rá egy autót. Egyébként a fiúknak való mintákból van a kevesebb.

hen10.jpg

- A színvilágod üdítő, nyugtató, a szemnek is "tetszik".

- Minden gyereknek megvan a maga személyisége, karaktere. Emellett azt szoktam nézni, milyen ruha van rajta, ehhez is harmonizáljon a minta. Nem szeretem a lehangoló fekete, szürke színeket. A lányok például a divatosabb rózsaszínt, lilát, világoskék színeket, ezek árnyalatait kedvelik. Az állatmotívum is meghatározó, egy dalmata nem lehet barnás-narancssárga, vagy egy tigrisfej fekete-fehér.

hen6.jpg

- Bizonyára a sok-sok festett motívum, minta közül van „leg” is...

- A már említett menyasszony tetoválásának az átdolgozására tényleg nagyon büszke vagyok, nagy kihívás volt, amit sikerült maximálisan megoldanom. Szerencsére nem ismerem a lehetetlent! Bármit kérnek tőlem, addig nem nyugszom, amíg meg nem oldom a feladatot. Van bennem egészséges izgalom, de még soha nem adtam föl a harcot.

Ponyvafestés, dekorációs falfestés, logo festés divatbemutatón egy lepedőre... ezeket is szeretem és elvállalom, a nagyobb volumenű munkákban a sógornőm is besegít.

hen7.jpg

- Honlapodon írod, hogy a Csillámvilág Központban végeztél kiváló minősítéssel. Szerinted ezen kívül, mitől lesz valakiből minőségi arc- és testfestő?

- Kitartás, tehetség és rettentően sok gyakorlás, aminek kézügyességgel és kreativítással is kellene párosulnia. Vannak olyanok, akik régebben végezték el ugyanezt az iskolát, mégis azt mondják, soha nem fogják az én színvonalamat megközelíteni.

Az alapok csak induláshoz elegendőek, az érvényesüléshez még nem. A legrosszabb, aki „menőnek” képzeli magát, de hiányzik belőle a szakma iránti alázat.

hen8.jpg

- A ma emberének különösen fontosak az anyagiak. Milyen árakkal dolgozol?

- Nem volt könnyű kategorizálni, a főváros és a vidék között nagy különbségek vannak. Ott például egy arcfestés 1000-1200 forint, egy átlagos mintáért vidéken is elkérnek 500 forintot, akkor is, ha nem minőségi az elvégzett munka. Persze, ha színvonalas az alkotás, akkor sem lesz több pénze apunak, anyunak, vagy a papáéknak. Ezek alapján döntöttem úgy, hogy a könnyen elkészíthető motívumokért 500, a bonyolultabbakért maximum 700 forintot kérek.

A csillámfestés 500-1500 forint között van, de itt az sem mindegy, hogy egyszínű vagy színes a minta.

Az esküvői testfestés tarifája változó, egy 10x20 cm- es tetoválás eltűntetése 10 ezer forint, de ez alatt több napon át tartó munkát kell érteni- a tervezéstől a kidolgozáson át a felvitelig.

hencsi.jpg

- Mi lehet a titkod? A minőségi munkád, az emberekhez való hozzáállásod vagy a dekoratív megjelenésed?

- Szeretném, ha a munkám miatt állnának sorba a gyerekek és szülők. Így is először „terepszemlét” szoktak tartani, majd mikor elkezdek dolgozni, megindul a tömeg. A hozzáállásom, kedvességem bizonyára számít, jó szóval és mosollyal sokat el lehet érni. Úgy kell mindenkivel kommunikálni, hogy lehetőleg visszajáró vendégek legyenek.

- Elérhetőségeid?

- Amennyiben azt szeretné a megrendelő, akár házhoz is megyek. Egyébként a Facebookra szoktam föltenni, hogy milyen rendezvényen fordulok majd elő. Emellett a http://arcfestoheni.mlap.hu oldalon is tájékozódhatnak rólam a Kedves Olvasók.

- A honlapodról jut eszembe... ki a fotón látható kedves Lufibohóc?

hen9.jpg

- A férjem- Szabó zsolt. Nagyon szereti Ő is a gyerekeket, jó a kézügyessége és rekord gyorsasággal képes elsajátítani dolgokat. Egy professzionális lufihajtogató képezte és képzi a mai napig, de önmaga is igyekszik bővíteni a repertoárját. Autodidakta módon is sokat tanul.. és nagyon egyedi humorral rendelkezik, szórakoztató jelenség.

Már együtt is eljárunk rendezvényekre, ilyen esetekben kedvezményt is szoktunk adni.

- A gyermek a felnőtt, a szülő legnagyobb kritikusa. Ők mit szólnak ahhoz, hogy ilyen ügyes szüleik vannak?

- A kislányom arcfestő szeretne lenni, a ficskám pedig már most lufikat hajtogat /mosolyog/.

Mindkét gyermekünk szereti, amit tevékenykedünk, annak idején ők voltak a „próbababáim”. Régebben még odahaza kellett kifsteni őket, mára változott a helyzet. Amikor dolgozom az adott rendezvényen, akkor szeretnék azt, ha kifesteném őket. Büszkék szeretnének lenni az édesanyjukra, hogy Ő festette ki őket.

hen5.jpg

- Véleményed szerint már fénykorát éli az arc- és testfestés?

- Úgy érzem, egy folyamatos fejlődésen megy át ez a szakma is. Akár gyerekeknek, akár felnőtteknek készül, de valamelyik formáját mindig igényelni fogják. Nekem az a dolgom, hogy ha újdonság lesz, követnem kell, hogy naprakész lehesek. Mint a jó pap, én is holtig fogok tanulni, csiszolgatom a tudásomat, és ha lesz a szakmának fénykora... részese szeretnék lenni!

A legnagyobb örömet mégsem ezek a dolgok adják, hanem az, amikor tükröt adok a kifestett gyermek kezébe. Látom a visszajelzéseket- a boldog, örömteli, elégedett arcot, mellé pedig az egyik legszebb szót: Köszönöm!

heni20.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 148
Tegnapi: 145
Heti: 293
Havi: 3 330
Össz.: 565 333

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Interjú- Arc- és testfestés felsőfokon, avagy:"Nem ismerem a lehetetlent"
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »