Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendhagyó osztályfőnöki óra az állatvédelemről


Rendhagyó osztályfőnöki órákat indított a fővárosban két civil szervezet középiskolásoknak a felelős állattartásról és az állatvédelemrő.

busz.banner.jpg

 A program során ingyenes autóbuszok viszik az iskolai osztályokat az Illatos úti Ebrendészetre, ahol megismerhetik a Telep feladatait, problémáit és természetesen az ott tartózkodó kutyákat is. A buszon pedig (melyek terv szerint kéthetente indulnak) már az utazás alatt tájékoztatást kapnak a felelős állattartás legfontosabb szabályairól.

A program célja: a fiatalok szemléletének formálása az állatvédelem és felelős állattartás terén.

A program és háttér információk: A fővárosban a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészetére

 – ismert nevén az Illatos útra - évente több mint 3000 kutya kerül be. Ezek között jelentős számban vannak az elkóborolt, gazdátlan állatok, de kevesen tudják, hogy a kutyák közel kétharmadát felelőtlen gazdájuk adja le!

A három órás program alatt a diákok már a buszon tájékoztatást kapnak a felelős állattartás legfontosabb szabályairól a fővárosban működő menhelyek és gyepmesteri telep munkájáról. Az autóbusszal az Illatos úti Ebrendészetre érve a diákokkal ismertetik a Telep feladatait, eredményeit, az örökbe fogadás feltételeit és megtekinthetik a gazdára váró több, mint 100 kutyát is.

A látogatást követően, hazafelé önkéntesek, állatorvos munkatársak segítségével közösen beszéljük meg és értékeljük a látottakat. Amennyiben az iskola ezt igényli, módszertani segítséget is adunk a tanároknak a látottak feldolgozásához.

bus3.jpg

A program időpontjai, időtartama: A programot októbertől havonta két alkalommal indítjuk, főként keddi, szerdai napokon. Az autóbusz az iskolától 8óra körül indul és legkésőbb 11 óráig visszaérkezik.

A résztvevők köre: motivált középiskolai osztályok, tanári kísérettel (osztályonként legalább egy-egy fő)

Létszám: alkalmanként legfeljebb 70 fő: két középiskolai osztály, pedagógus kísérettel (a fiatalok fegyelmezését a tanárokra bízzuk…)

Jármű: A szervezők – támogatójuk, a Citytour Hop On Hop Off Kft. jóvoltából- ingyenesen biztosítják az emeletes, városnéző autóbuszt.

A szervezők: Vigyél Haza Alapítvány, mely három éve az Illatos úti árva kutyák életkörülményeinek, örökbeadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során már több mint 350 kutyát segítettek szerető gazdához. www.vigyelhaza.hu

FÁBE (Felelős Állatbarátok Közhasznú Egyesülete) elsősorban fiataloknak szóló programokat szervez, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy a felelős állattartásról szóló alapismeretek minél szélesebb körben elterjedjenek. Az Egyesület célja tudatosítani, hogy az állattartás nem csupán kedvtelés és öröm, hanem felelősség is. www.hazikedvencek.hu

Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészete, az Illatos úti telep üzemeltetője. www.ebtelep.hu

 

A Vigyél Haza Alapítvány várja további középiskolai osztályok jelentkezését hogy a közvetlen kapcsolatot az időpontok egyeztetése érdekében felvehessék.


Forrás: Kemény Fruzsina- Vigyél Haza Alapítvány


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 173
Tegnapi: 145
Heti: 318
Havi: 3 355
Össz.: 565 358

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendhagyó osztályfőnöki óra az állatvédelemről
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »