Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Budapest- Ínységes időket él át a magyar labdarúgás. Puskás Öcsi bácsiék óta válogatott-, a Videoton sikerszériáját követően pedig klubszinten sem túl fényes a mérlegünk. Az ellenfelek erősödtek? Mi gyengültünk? Vagy minden az anyagiakon múlik? Mindenesetre a svédek ellen- hazai pályán- kivívott győzelem, ha hurráoptimizmusra nem is adhat okot, mégis gyógyír a honi labdarúgás válogatott szintű sebeire.

ria.png

A labdarúgó EB-selejtező összecsapás után vegyes érzelmek váltakoztak bennem. Alapvetően nem változott meg a szubjektív véleményem- a jelenlegi svéd válogatott még idegenben is minimum egy góllal jobb a magyar csapatnál. Ezt a találkozót figyelembe véve a döntetlen felelt volna meg a játék képének. Mégsem lennék igaz magyar, ha nem írnám le, hogy összességében mégis megérdemeltük a hőn áhított sikert.

Ettől függetlenül érdemes figyelembe venni az érintettek nyilatkozatát is, tisztább képet kapunk, s talán választ is, miért tudta legyőzni szeptember 2- án a Puskás stadionban Dávid Góliátot?

Talán a jegyzetem címe adja meg elsőként a választ: A szív diadala! Nagy szükség volt rá, ugyanis a svédek nagyon erős csapattal érkeztek, nemcsak technikai tudásuk miatt, hanem duzzadtak az önbizalomtól is. Szemben a magyar együttessel, akik egyrészt az előző hat megmérettetést elbukták "Ibráékkal" szemben, másfelől több kulcsjátékosunk is a maródiak listájára került /Dzsudzsák, Gera, Juhász, Vanczák, Szalai.../.

A győztes "csata" után Egervári Sándor úgy nyilatkozott, hogy: Azért tudtuk legyőzni a svédeket, mert ebben a csapatban nyerő tapusú játékosok vannak!

Kétségtelen, jobban akartuk a győzelmet, átéreztük a dolgok súlyát. Technikásabb gárda a svédeké, de ezen az estén a szív diadalmaskodott, pedig a meccs végére teljesen elhasználták az utolsó erőtartalékjaikat is. Eszembe jutott a szomszédom idevágó mondata is. Ő hét éven át dolgozott némethonban, számtalan Bundesliga mérkőzést tekintett meg. Tőle a mondás: A németekben dupla szív dobog, ezért nem ismernek vesztes összecsapást! Reméljük, ez a megállapítás a jövőben a magyarokra is illik majd!

Az egyik szakkomentátor "lekezelő" kifejezést használt a svédek nyilatkozatait és jétákát illetően is, ami meg is bosszulta magát. Édesapám óvott ettől engem is, már gyermekkoromtól: Fiam, soha ne becsülj alá senkit... nem tudhatod, hogy kiben, mi lakozik!

Nagyszerű szakmai meglátás volt az is, hogy Egerváriék ráéreztek arra, hogy a hatalmas termetű svédek a levegő korlátlan urai, vagyis a földön lehet megverni őket. Való igaz, hogy a magyarok röid-passzos játéka nem igazán tetszett az északi sárga-kékeknek. Annak ellenére, hogy az egyenlítő góljukat követően volt egy holtpontunk nekünk is, néhány percen át felforrt a levegő a Puskás stadionban.

Tudjuk, hogy a foci is csapatjáték, mégis néhány embert kiemelek a győztes gárdából. A "kis" Rudolf Gergely örökmozgóként segítette végig társait és a találkozó végén, amikor már a járás is nehezére esett a csapat tagjainak, neki sikerült koncentrálni, majd pimaszul szemfüles módon, megelőzve a védőket, a hálóba bombázta a bőrt. Szabics Imrén már a BL meccseken is láthattuk, nagyon jó formában van, a grazi csapat meghatározó embere. Ezt sikerült átmenteni a válogatottba is, élményszámba menő góllal járult hozzá a sikerhez. Végül, a "királyul" bravúrt bravúrra halmozó Király Gábor is bizonyította, az sem véletlen, hogy a Bundesliga második vonalának miért Ő a legjobb kapusa.

Summázva elmondható: a svédek elleni győzelmet a helyén kell kezelnünk, véletlenül sem szabad túldimenzionálni, túlmisztifikálni. Bravúrt hajtottak végre /végre!/ a fiúk, aminek örülnünk kell, hiszen még nem általános jelenség, hogy a magyar labdarúgó válogatott sikert sikerre halmoz.

Ami biztos- ez a győzelem hitet, kellő tartást és motivációt adhat a Moldova és a finnek elleni soron következő összecsapásokhoz. Mi legyen a zárszó? Nagy szavak helyett talán két rövid, sztereotip mondat: Szép volt, fiúk! Megint jó érzés volt magyarnak lenni!

/Utóirat: A 12. ember, azaz a közönség ezúttal is jelesre vizsgázott!/

Fotó: http//:hu.wikipedia.org

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 201
Tegnapi: 226
Heti: 1 025
Havi: 2 499
Össz.: 559 835

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Jegyzet- A szív diadala, avagy svédcsavar magyar módra
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »