Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Sportos sztárok és sztársportolók a Félmaratonon


Zséda, Harsányi Levente, Gyenesei Leila és Kammerer Zoltán már felkészültek a versenyre


A Nike Budapest Félmaratonon mindenki megtalálja a neki való távot, legyen szó profi versenyzőről, amatőr futóról vagy lelkes hobbi kocogóról. Magyarország legnépszerűbb utcai futóversenyének Zséda, Harsányi Levente, Gyenesei Leila és Kammerer Zoltán is rendszeres indulója, amelynek hangulata évekkel ezelőtt rabul ejtette őket.


Szeptember 4-én immár 26. alkalommal rajtol el a Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, ahol évről-évre közel tízezren húznak futócipőt, hogy a város legszebb útvonalán teljesítsék a 21 kilométeres távot szólóban, párosban vagy - idén először- trióban. A különleges atmoszférájú futóünnepet sportos sztárjaink és sportolóink sem hagyják ki, és évről-évre visszatérnek kedvenc versenyükre.


Zséda három éve vágott bele a rendszeres futóedzésekbe, amikor grandiózus koncertje hatalmas állóképességet igényelt. „A turnékra úgy kell készülnöm, mint egy atlétának, amit egyáltalán nem bánok, hiszen a futás, amellett, hogy remek kondíciót ad, kikapcsol és feltölt. A tavalyi Félmaraton után még várt rám egy koncert, a futás azonban olyan katartikus élmény volt, hogy este, a színpadon is tovább szárnyaltam."


Az énekesnő még a nyár elején megkezdte a felkészülést az idei Félmaratonra, csakúgy, mint Harsányi Levente, aki párosban áll rajthoz szeptember 4-én. „A futás fittség, állóképesség, kitartás. - mondta Levente. Azonban ennél sokkal fontosabb, hogy ilyenkor kilépek a mindennapi rohanásból és lecserélem egy sokkal kellemesebb és felszabadítóbb kocogásra."

zse1.jpg
Sportolóink, akik „munkaköri" kötelességből naponta róják a köröket, szintén lelkes indulói a Félmaratonnak, ahol végre nem szintidőkért, hanem egy jó hangulatú, baráti futóélmény kedvéért vágnak neki a távnak.
„A Félmaraton nem mindennapi élmény, hiszen a város legszebb helyein vezet az útvonal" - mondja Kammerer Zoltán. „Én már törzsvendégnek számítok, hol párosban, hol szólóban teljesítem a távot, és ha bírom, még ötven évesen is rajthoz állok." - tette hozzá nevetve a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó.


Gyenesei Leila öttusázó a közelgő világbajnokság miatt szurkolóként vesz részt a versenyen, azonban a „pályán" kívülről is teljes erőbedobással fogja bíztatni a futókat, akik a félmaraton után életük egyik legnagyobb élményével térhetnek haza.

zse2.jpg
„Habár nem a futás a kedvenc számon, mégis ilyenkor élem át a legszebb pillanatokat. Kevés felemelőbb élménnyel találkoztam, mint, amikor érzem, hogy lendületben vagyok, hogy jól megy a futás és birtokomban van a testem. Ugyanezt élhetik át az indulók a Félmaratonon" - árulta el öttusázó olimpikonunk.


Idén azok is megtapasztalhatják a félmaratoni futás élményét, akik csak rövidebb távra vállalkoznak, hiszen egyéniben, párosban és trióban is lehet nevezni a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra. A 21 km-es távon a párban indulóknak 13,9 és 7,1 km-t kell teljesíteniük, a triók pedig 5, 8 és 8,3 km-t futnak majd.
Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb 21 kilométeres futóversenye Téged is vár: lehetsz amatőr kocogó vagy profi futó, teljesítheted a rövidebb vagy a hosszabb távot, indulhatsz egyedül vagy a barátaiddal, a lényeg: FUSS BUDAPEST!

Forrás: Márkus Anita- www.redlemon.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 226
Heti: 882
Havi: 2 356
Össz.: 559 692

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Sportos sztárok és sztársportolók a Félmaratonon
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »