Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Megnyitotta kapuit a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum


Éves szinten körülbelül ezer gyermeknek lenne szüksége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében korai fejlesztésre, ennek ellenére mindössze 70-80-an veszik igénybe ezt a szolgáltatást. Sokan Budapestre, egyéb vidéki nagyvárosba, vagy külföldre viszik fogyatékkal élő gyermekeiket. Ez motiválta a nyíregyházi Down Egyesületet abban, hogy megvalósítsa a Csodavár Korai Fejlesztő Centrumot fogyatékkal élő gyermekek és családjaik számára a megyeszékhelyen.

megnyito.JPGA belvárosi, közel 50 millió forintos beruházás főleg magánadományokból és önkéntes munkából valósult meg, három év gyűjtőmunkája van mögötte.
A Csodavár Korai Fejlesztő Centrumban elsősorban értelmi fogyatékkal élő gyermekeket és családjaikat várják a szakemberek.

„Kiemelt célunk, hogy a gyerekek minél alacsonyabb életkorban bekerüljenek a kora gyermekkori intervenció rendszerébe, hiszen ez nagyban befolyásolja a fejlesztések hatékonyságát, ezért együtt kívánunk működni a nyíregyházi, valamint a megyei önkormányzati iskolákkal, egészségügyi intézményekkel, védőnői hálózattal stb. Emellett eltökéltek vagyunk abban, hogy ennek a területnek a szakmai hátterét minél magasabbra emeljük a régióban, ebben kívánunk központi szerepet vállalni, és a releváns oktatási intézményekkel együttműködni.”
Kisari Károly, elnök, Down Egyesület

A Down Egyesület ezúton is szeretné megköszönni az adományozóknak, azoknak az önzetlen megyei lakosoknak, akik felajánlották dísznövényeiket a „Dísznövényre vár a Csodavár” akció keretén belül, a lelkes önkénteseknek, akik időt és energiát nem sajnálva segédkeztek a fizikai és kreatív munkában, valamint a média munkatársainak, akik évek óta segítik a munkát.


A Csodavár Korai Fejlesztő Centrum ünnepélyes megnyitójára augusztus 30-án, 11:00 órától került sor Nyíregyházán, a Szent István utca 21 szám alatt.
A rendezvényt Kisari Károly, a Down Egyesületének elnöke, Kósa Tímea, Nyíregyháza megyei jogú város alpolgármestere, valamint Gulyás József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg.

Forrás: PR Down Egyesület


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 158
Tegnapi: 145
Heti: 303
Havi: 3 340
Össz.: 565 343

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Megnyitotta kapuit a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »