Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. október 3.- A 2011. évi Országos Könyvtári Napok keretei között megvalósuló rendezvényeink sorában az első Németh István Péter: A Tapolcai kistérség kistükre címmel megjelent kötetének bemutatója volt.

nip1.jpg

Vendégünk a könyvbemutató alkalmával dr. Szijártó István egyetemi docens, a Balaton Akadémia igazgatója volt, aki a helyismereti tevékenység fontosságát hangsúlyozta, szükségnek és értéknek nevezve azt. Németh István Péter – aki könyvtáros, költő, irodalomtörténész, műfordító, számos verseskötet és tanulmány szerzője is egyben – beszélt magáról a kötetről, a munkát megelőző előkészületekről és a tájhazához való kötődéséről, amely mindig jelen volt életében.

nip3.jpg

A könyv a balatonboglári Balaton Akadémia és könyvtárunk közös kiadványa. Megtalálhatjuk benne a kistérség valamennyi települését A-tól Z-ig, azaz Ábrahámhegytől Zalahalápig. A szerző a saját, személyes szűrőjén keresztül közelíti meg és ismerteti az egyes falvak történetét, nevezetességeit, irodalmi hagyományait.

nip3.jpg

A legutolsó helyismereti kiadvány, amely kifejezetten a „mi vidékünkről” íródott, 2005-ben látott napvilágot Tapolcai kistérség címmel, Kertész Károly gondozásában. Az elmúlt években készült ugyan néhány átfogó munka a régiókról és a kistérségekről, amelyekben helyet kapott a Tapolcai kistérség is, de kifejezetten ezzel a témával foglalkozó nem jelent meg. Ezért ez a kötet hiánypótló jellegű.

Szeretettel ajánljuk mindazok figyelmébe, akik érzik szűkebb pátriájuk vonzását.

nip4.jpg

Forrás: Wass Albert Könyvtár és Múzeum


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 170
Tegnapi: 145
Heti: 315
Havi: 3 352
Össz.: 565 355

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Megjelent Németh István Péter: A tapolcai kistérség kistükre című könyve
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »