Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. október 23.- Régi vágya teljesült Varga Zsoltnak, ugyanis szeretett volna hazai közönség előtt fellépni. Hosszas szervezőmunka után- sikerült. A Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban adott- két művésztársával kiegészülve- nagysikerű hangversenyt.

 graz1.jpg

Szép számmal érkeztek a komolyzene kedvelői, hogy részesei legyenek ennek a nem mindennapi zenei csemegének.

Már a hangszerek önmagukban is elvarázsolták az ember képzeletét- fuvola, fagott, csembaló. A művészek professzionális tolmácsolásában világhírű zeneszerzők műveiből kaptak ízelítőt a résztvevők, akiket- a művészekkel együtt- Szabó Csaba, a szervező Boldog Özséb Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntött.

A három fantasztikus tudással felvértezett művész J.S. Bach, G.F. Handel, F. Devienne, H.B. Lobos és J. Ilbert műveiből adott elő.

Érdemes külön is szólnunk róluk.


graz2.jpg

Maria Beatrice Cantelli- Zenei tanulmányait Dél-Tirolban, Brixenben kezdte, amelyet a salzburgi Mozarteumban folytatott, majd Németországban a detmoldi Zeneművészeti Főiskolán Bálint János növendékeként fejezett be. Több zenei verseny első helyezettje. Tagja a Mahler Ifjúsági Zenekarnak.

2011 óta a grazi Opera fuvolása.


Valentina Longo- Zenei tanulmányait a Trieszti Konzervatóriumban kezdte orgona szakon, majd az Udinei Konzervatóriumban csembalózni tanult.

1992-ben zenetudományi diplomát szerzett Padovában, ezt követően a grazi Zeneművészeti Főiskolán katolikus egyház zenét tanult.  2003-tól a grazi Dóm együttesének zenei asszisztense.

Ez év októberétől a weizi Weizburg Templom kántora.


Varga Zsolt- A tapolcai zeneiskolában kezdi tanulmányait, a Veszprémi Konzervatóriumban folytatta.

Lugánóban szerezte a zenekari, majd a Winterthur – zürichi Főiskolán pedig a szólista diplomáját. Tanulmányait Nürnbergben, majd Ausburgban fejezte be. Ez idő alatt több zenekarban is játszott, így Baselben, Münchenben, és az Európai Ifjúsági Zenekarban. Tanulmányait követően a zürichi Operaház tagja volt. Jelenleg a grazi Operaház első fagottosa.

graz3.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 171
Tegnapi: 145
Heti: 316
Havi: 3 353
Össz.: 565 356

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- A grazi Opera szólistáinak hangversenye Tapolcán
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »