Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Turán Friciék fordulatos napja


Fordulatos nap volt, annyi szent! A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős korán reggel megjárta a poklot, a délutánja azonban már egész jól sikerült a német világbajnoki futam első napján, amelynek végén a Synergon Turán Motorsport párosa a Super2000-es kategória hetedik helyéről várja a folytatást.

S hogy mi történt? Az első gyorsasági szakaszon hibáztak. Pedig aki ismeri őket, az pontosan tudja, hogy ez egyáltalán nem szokásuk.

„Egy jobb hatos visszafordítóhoz érkeztünk meg relatíve nagy tempóval - utóbb kiderült, valamivel gyorsabban, mint kellett volna. Az autó megtolta az elejét, lecsúsztunk az út mellé és a Ford felült egy földkupacra. Még szerencse, hogy voltak ott magyar drukkerek, akik azonnal odarohantak és leemeltek minket, mert a németek gyakorlatilag karba tett kézzel nézték az egészet. Négy és fél percig tartott a mutatvány, úgyhogy eléggé elkenődtünk..." - vallotta be Frici.

tfzsg.jpg

Aki sportolt, látott már sportversenyt, vagy egyáltalán van egy kis beleérző képessége, gondolhatja, milyen lelkiállapotban volt a magyar páros a történtek után, s hogy honnan kellett visszajönnie a meccsbe. De visszajött!

„Kellett hozzá egy gyorsasági szakasz, hogy túltegyük magunkat a történteken, de azután azt mondtuk magunknak, hogy nagyon sok van még hátra a versenyből, bármi megtörténhet. És meg is történt. A második körben már minden jól működött, a gumiválasztásunk is jobban sikerült és az autó is jól viselkedett. Ha nem lett volna az a négy és fél perc... De most már mindegy, küzdenünk kell tovább!" - mondta határozottan Turán Frigyes, akinek egyébként tetszenek a német pályák.

A Ford Fiesta jobb oldali ülését elfoglaló Zsiros Gábor is megerősítette, elégé változatos napjuk volt - navigátor szempontból is. „A keskeny aszfaltcsíkon gyorsan elfogytak a méterek, úgyhogy becsúszott egy apró baki, de nem lett belőle gond. Abból a szempontból is nehéz volt a nap, hogy elég gyakran leütött az autó alja, ami nem esett jól a derekamnak. De hát ilyen az autóverseny! És még a helyezésünk is javulhat, hiszen nagyon hosszú ez a verseny..." - mondta Zsiros Gábor.

No igen, a 19 gyorsasági szakaszból még 13 hátravan.


Forrás: Klein Péter-Just Creative


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 136
Tegnapi: 164
Heti: 136
Havi: 1 610
Össz.: 558 946

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Turán Friciék fordulatos napja
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »