Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- Július 22- én a Polgármesteri Hivatalban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülés után tartott sajtótájékoztatón Császár László polgármester és Sólyom Károly alpolgármester tájékoztatta a médiumokat a települési szilárd hulladék begyűjtéséről, elszállításáról szóló rendelet módosításáról.

A település első embere elmondta: a korábban tervezett kedvezményeket /edényzet mértékének csökkentése, 70 éven felüli, egyedül élők kedvezményének a bevállalása/ elnapolták a 2012. évi díj megvalósításáig. Ennek oka: jelenlegi állapotában a rendeletet olyan mértékben kell módosítani, hogy az első hat hónapban kifizetett díj mértéke szinte teljes egészében fedezi az ez évre várható költségeket. A több mint 27 ezer forintos éves kalkulációnál nem számolhattak a királyszentistváni történésekkel.

Több fordulós egyeztetés eredményeként tértek vissza a 2010-es bázisszámokhoz, ezeket az értékeket csökkentették a tavaly pluszként befizetett díjtételekkel. Így jött ki az a számsor, melynek alapján kiderül, hogy a 2011-re kikalkulált 17.600 forintos, egy portára eső 120 literes díjtételből már 13.818 forintot a lakosok az 1-6. hónapban megfizettek. Így a 7-12. hónapra már csak 3.782 forintot kell fizetniük, ami nagy valószínűséggel tartalmazni fogja a tovább-számlázás vagy a szolgáltató általi számlázás díjköltségeit, illetve a Központi Környezetvédelmi Alapból megvalósuló királyszentistváni működéssel kapcsolatos egyéb költségeket is.

Császár László a továbbikaban rámutatott: - Természetesen ebben is vannak tartalékok, illetve ismeretlen költség-tényezők, amiket 2011. december 31- ével a szolgáltatónak el kell számolnia az Önkormányzat, illetve a lakosság felé, hogy a 2012. évi díj kalkulációjának meghatározásakor érvényesíteni tudjuk azokat a plusz, illetve mínusz tényezőket, amik ezt a díjat befolyásolhatják.

A hátralévő időszakban a lakosok egy számlát fognak kapni, ez a július 1.- december 31- éig terjedő időszakot öleli föl, ez egy bruttó 3.780 forintos számlát jelent, amit december 31- iki fizetési határidővel kell törleszteni a szolgáltató felé, így gyakorlatilag a 2011. évi szemétszállítási díját megfizette a lakos. A szolgáltató pedig a hátralévő időszakban is ugyanolyan szolgáltatást köteles ellátni, mint amilyet eddig végzett a városunkban.

imgp1383.jpg

Ezt követően Sólyom Károly /fotó bal oldalán, mellette Császár László polgármester/ alpolgármester egészítette ki az előtte tájékoztató Császár Lászlót: - A leégett királyszentistváni hulladékcsarnok nem azt jelenti, hogy a megvalósított Észak-Balatoni Hulladékkezelési Rendszer teljes egészében működésképtelen, hiszen az úniós forrásból megvalósult beruházás elvárja, hogy legalább azok az elemek, amelyek működtethetőek, azokat működtetni kell! Ilyen például a szelektív hulladékgyűjtés, ez ugyanis nem érinti a leégett csarnok részét. Bizonytalansági tényezők lehetnek, amelyek a körzetekben létrehozott válogató-átrakó állomás egy részét is érinti. Mi úgy ítéljük meg, hogy a lakosság által kifizetett összeg minden bizonnyal elég lesz a 2011. december 31- ig való működésig. A királyszentistváni csarnok- talán- 2012 januárjában indulhat újra.

Fotó: Sajcz Gábor- FamArt Kommunikációs Kft.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 171
Tegnapi: 145
Heti: 316
Havi: 3 353
Össz.: 565 356

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Döntés "szemét" ügyben
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »