Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Magyar Rózsa visszahozta a népi hagyományokat

 

A fiatal énekesnő még csak 2 éve kezdte énekesi pályafutását, mégis megjelenésével és dalaival különleges hatást gyakorol környezetére. Az énekesnő tavaly áprilisban jelentette meg első nagylemezét. Rövid időn belül sok családban Rózsa bemutatkozó dala lett az esti altató.

magyar_rozsa7.jpg

- Számtalan levelet, e-mail-t és telefonhívást kaptam kisgyermekes anyukáktól, miszerint a csöppségek állandóan a bemutatkozó dalomat hallgatják, illetve a hozzá készült videó klipet nézik. Sőt! Arról is beszámoltak, hogy gyermekeik csak erre a dalra hajlandóak ágyba bújni.

Rózsa nem csak szívében és dalaiban őrzi a népi hagyományokat, hanem színpadi jelenlétével is alátámasztja előadói üzenetét. Ennek hatására egy 76 éves hölgy olyat tett, amit még életében soha.

- Gyermekkoromban néptáncot tanultam, ahol a szereplések alkalmával szintén magyaros ruhát viseltünk. Nagyon megszerettem ezt a fajta viseletet. Műsoraim alkalmával, illetve amikor csak tehetem magyaros ruhát, kosztümöt viselek. Egy 76 éves nagymamának nyáron tudomására jutott, hogy a szomszéd településen lesz műsorom. Dalaim mellett annyira megtetszett neki az egyik színpadi ruhám, hogy elhatározta, személyesen is szeretne velem találkozni. A megható pillanat az volt, amikor elmesélte, hogy ez idáig, 76 évig még soha nem járt ezen a településen. Azt mondta, eddig nem volt miért.

Hagyományőrző csoportok, valamint felnőtt - és gyermekkórusok is alakultak az énekesnő színpadi műsorainak köszönhetően.

- Több településről is érkeztek visszajelzések, miszerint műsoromat követően helyi néptánccsoportok, valamint gyermek - és felnőttkórusok alakultak. Mindemellett pedig sok helyen dalaim még a kórusok repertoárjaiba is bekerültek. Volt olyan műsorhelyszín, ahol a helyi női-férfi vegyes kar meglepetésként 4 szólamú előadást tartott saját szerzeményeimből.

Magam sem gondoltam volna, hogy dalaim, színpadi műsorom és jelenlétem ekkora hatással lesz környezetemre. Örülök, hogy a közönség szórakoztatása mellett az élet megajándékozott ilyen tapasztalatokkal is. Fontosnak tartom a népi hagyományokat, azokat a cselekvéseket, szokásokat, melyek meghatározták és a mai napig is meghatározzák életvitelünket. Nagy boldogság számomra, hogy bizonyos településeken, közösségekben zenei üzenetemnek hagyományteremtő hatása is van.

Forrás: Bazsik Rita- Filoméla Press


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 226
Heti: 861
Havi: 2 335
Össz.: 559 671

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Magyar Rózsa visszahozta a népi hagyományokat
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »