Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Sümeg- 2011. július 30.- A sümegi vár integrált turisztikai megújítását követő várátlépésre és egyéb ceremóniára egy nappal előtte került sor, majd szombaton folytatódtak az események. Így került megrendezésre a 3. Al Ahram Orientális Tánc Show a vár tövében. Kérdéseimre Papp Krisztina /fotón/- a sümegi Várkapitány dekoratív lánya, értékesítési igazgató válaszolt.

sg0.jpg

- A sümegi vár tövében immár harmadik alkalommal rendeztük meg ezt az Orientális Tánc Show-t, amely- stílszerűen- annak idején az Al Ahram nevet kapta. A szervezés Mikola Nikoletta és az én nevemhez fűződik. Örülök, hogy most is több településről érkeztek fellépők, így például Nagykanizsáról, Szombathelyről, Zalaegerszegről, Veszprémből, Tapolcáról és nem utolsósorban mi, a házigazdák- Sümegről.

Profi és amatőr táncosok mellett fellépési lehetőséget kaptak a gyermekek is, bizonyítva, hogy ezt a műfajt sem lehet elég korán kezdeni. Török, spanyol, andalúz, marokkói táncokat is láthattak a hastánc mellett az érdekődők.

- Mikola Niki a helyi hastáncosok lelke, mozgató-rugója. Személy szerint milyen vele a kapcsolatod?

- Nikivel gyermekkorunk óta jó barátnők vagyunk. Mindketten nyolc esztendővel ezelőtt kezdtük el a hastáncot, Nikoletta azóta profi szintre fejlesztette a tudását, oktatja is a műfajt. Jómagam anyaként tevékenykedtem, így három év közös tánc után abba kellett hagynom...de nem végleg. Amint látható volt, ismét együtt voltunk a színpadon, újra nagyon élveztem a műfaj szépségeit.

sg3.jpg

- A fellépőkről...

- Kalila Hastánc Csoport, MiNiTa Belly Group, Aminah Hastánc Csoport, Belly Flame, Nasreen és az Ezer Rózsa Kertje, Nagy Kata- Zhafíra Hastánc Stúdió, Mira Orient, Sameera Hastánc Csoport, Lu'Lu' Hastánc Csoport, Török Anna /Zaraa/ és Mikola Nikoletta csoportjai, valamint a fantasztikus Gerley Rita /Yeira/ is fellépett.

sg1.jpg

- Milyen programokkal kedveskedtek még a nyár folyamán a sümegi várba érkezőknek?

- Fő látványosságunk a Történelmi lovasjátékok- Középkori lakomákkal címet viseli. Szintén a vár tövében látható minden nap- délelőtt, délután és este. Büszkén mondhatom, osztatlan sikert aratunk vele már évek óta. Sok egyéb színes program is várja a hozzánk érkező kedves vendégeket. Emellett augusztus 6- án Galambos "Lagzi" Lajcsi, majd 14- én Mága Zoltán is fellépője lesz a sümegi vár nyári rendezvényeinek.

sg2.jpg

sg4.jpg

sg5.jpg

sg6.jpgsg7.jpg

sg8.jpg

sg9.jpg

s10.jpg

sg11.jpg

sg14.jpg

sg12.jpg

sg13.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 242
Tegnapi: 226
Heti: 1 066
Havi: 2 540
Össz.: 559 876

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Orientális tánc show a sümegi vár tövében
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »