Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Országos Városvédő Tábor Tapolcán

A Hungária Nostra Falu- és Városvédők Országos Szövetsége,  az előző évi tapasztalatok alapján Tapolcát kérte fel, hogy az általa meghirdetett Országos Városvédő Tábor fogadni  szíveskedjen. A Város vezetése és a helyi Városszépítő Egyesület örömmel fogadta az ide érkező tizenéveseket, kik öt napig dolgoztak és ismerkedtek városunkkal és a környékkel.

Beszámoló a tábor munkájáról.

2011. július 3.   12 óra  (vasárnap)

A Városi Diákotthoni Kollégiumban  Parapatics Tamás  önkormányzati tanácsnok és Varga Károlyné a Tapolcai Városszépítő Egyesület titkára fogadja a táborba érkezőket.  Parapatics Tamás Úr egy polgármesteri köszöntő levéllel és várostérképpel, tapolcai képekkel díszített mappával kedveskedik az érkezőknek. (32 fő)

Szálláshelyek elfoglalása, majd

16.30.  Dr. Zsiray Ferenc a TVSZE elnöke köszönti a tábor lakóit. A városi Televízió részt vesz a köszöntésen.

20 óra.   A Tapolcai Nyár ünnepi megnyitóján való részvétel, ahol a város nevében köszöntötték a Tábor résztvevőit.


Július 4. ( hétfő-péntekig)

8-12 ig-  A munkahelyeken való feladatok ellátása.

1.      csop.:  Déli városkapu fa bútorainak csiszolása, festése

2.      csop.:  Csobánc várában ásatáson való részvétel

3.      csop.:  Protestáns templom vas kerítésének csiszolása, festése

4.      csop.:  Városi Sporttelep kapuk csiszolása, festése (kézi- röplabda),  Sportcsarnok takarítás, Diszeli futballpálya gereblyézése. 


Délután kulturális programok várták a résztvevőket.

Hétfő

Csónakázás a Tavasbarlangban, majd Tapolca film megtekintése a Moziban.

Ismerkedés a várossal Hangodi László vezetésével.  Este ismerkedési est a kollégiumban.

Kedd

Kerner Gábor építésszel ismerkedés a szentbékkállai kőtengerrel, Kővágóörs falumúzeumával, katolikus templomával, népi építészetével, Salföld pálos kolostor romjainak megtekintése. A programon részt vett Ráday Mihály a Hungária Nostra Országos elnöke.

Este: Hangodi László a tapolcai Romkertet illetve várromokat mutatta be.

Szerda:

Délelőtti munka után némi pihenés, majd Diszel  Látványtár, kőhíd, templom, malmok megtekintése után Polgármester Úr által finanszírozott vacsora elfogyasztása a falu kemencéjénél. Közben a táborlakók feladatokat oldottak meg, rajzokat készítettek.

16 éves táborlakó születésnapi köszöntője.

Csütörtök:

Kirándulás  Szent György-hegyre, Szigligetre.  Lengyel-kápolna  megtekintése, Tarányi pince, Oroszlános kút,  Szigliget móló, Ófalu, Vár, Várjátékok.

Péntek:

Ünnepélyes emlékfa ültetés a Városi Sportcsarnok előtt. A fa előtt elhelyezett gránittábla felirata: Országos Ifjúsági Örökségvédő Tábor 2011.

Ismerkedés a Wass Albert Könyvtár helyismereti gyűjteményével (Mózes Magdolna és Németh István Péter) és a Marton Galéria anyagával.

Ghymes Fesztivál megnyitó ünnepségén való részvétel, Lasztovicza Jenő  országgyűlési képviselő és Sólyom Károly alpolgármester köszöntötték a táborban résztvevőket és megköszönték munkájukat.

A Városi Sporttelepen találkozó a Tapolcai Városszépítő Egyesület Elnökségének tagjaival, a munkahelyeken, az étkeztetésénél, az egyéb programoknál való segítőkkel.

Dr. Zsiray Ferenc a TVSZE elnöke megköszönte Tapolca Város Önkormányzatának, a Város Vállalkozóinak és  az Önkénteseknek a táborhoz nyújtott mindennemű segítséget. Külön köszönetet mondott a tábor vezetőségének, név szerint Pinczésné Kiss Klári táborvezetőnek és a Fülekről érkező Anderkó házaspárnak, valamint minden fiatalnak, akik az „önkéntesség évében" vállalták ezt az igazán önzetlen munkát. Valamennyi résztvevőnek egy emléklappal és a TVSZE által kiadott kis könyvcsomaggal kedveskedtek.

Ezt követően közös beszélgetés és játék következett.

19 éves táborlakó születésnapi köszöntése.

Szombat:

Délelőtt a Városi Múzeummal ismerkedett meg a csoport, majd játékos vetélkedő következett a hét elején kialakított csoportoknak. Felfedezések, megfigyelések a városban, a városról.

Délután az edzettek és bátrak megmászták Csobánc várát (35 fok), mások a Csigó-malom kincseivel ismerkedtek. Középkori fegyverbemutató, lovaglás, a

tábori élmények pantomimban való elmutogatása és dalba szedése tette felejthetetlenné az estét. Végül az egész heti versenyeredmények összesítése után jutalomkönyvek átadására és táborzárásra került sor.

Vasárnap:

7-9 óra között hazautazás

A Tábor segítői:

 Császár László polgármester, Parapatics Tamás, dr. Zsiray Ferenc,  Mezősi Tamás, Minorics Tamás, Németh Gyula, Vörösváry Ákos, Nagy Eörsné, Hangodi László, Nyári Norbert, Búzás Lajos, Lendvai Magdolna, Giczi Béla, Németh Béla, Borostyán cukrászda, Balassa Balázs és fia , Budai Lajos, Hoffmann Erzsi néni Hegymagas, Csaba Dezső, Rédli Károly, Molnár Béla, Mózes Magdolna, Wágner Ede, Németh István Péter, Kerner Gábor, Czintula Tamás,Varga Tiborné, Varga Károlyné.

Az ide érkező- többnyire az alföld keleti feléből, a szlovákiai Fülekről- fiatalok igazi intenzív munkát folytattak a kijelölt munkaterületeken, ugyanakkor óriási élmény volt számukra a Hegyek, a Balaton, a Tavasbarlang és az egész táj szépsége, rendezettsége, az emberek kedvessége. Sok-sok élménnyel gazdagodva térhettek haza. Köszönjük minden segítőnek, ki csak egy kicsit is hozzátett e tábor sikeréhez, hisz Tapolca és a környék jó hírét vihetik tarsolyukban el ezek a táborlakók.

A táborban résztvevő saját fiataljaink  is más szemmel néznek már körül.    

Forrás: Varga Károlyné- Tapolcai Városvédő Egyesület titkáraWeblap látogatottság számláló:

Mai: 91
Tegnapi: 164
Heti: 91
Havi: 1 565
Össz.: 558 901

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Országos Városvédő Tábor Tapolcán
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »