Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Mindenszentek, Halottak Napja- fokozott rendőri jelenléttel


A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott rendőri jelenléttel készül a soron következő hosszú hétvége temetőlátogatásaira.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A szolgálatban lévő állomány fő feladata a közlekedés segítése, illetőleg a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, megszakítása. Ennek érdekében nem csak egyenruhás, hanem polgári ruhás rendőrök is járőröznek majd a temetőkben és azok környékén. A megnövekedett feladatok elvégzésébe a polgárőrség, a közterület-felügyelet, valamint a temetőgondnokok is bekapcsolódnak.

A városokban azt tanácsoljuk a sírok gondozására érkezőknek, hogy akinek nem feltétlenül muszáj, ne autóval közlekedjen. Így elkerülheti a bosszantó torlódást, illetőleg megelőzhet akár egy koccanásos balesetet is. A legális parkolóhelyek egy idő után elfogyhatnak, ez pedig a hosszabb gyaloglástól ódzkodókat arra ösztönözheti, hogy ott hagyják hátra a gépkocsit, ahol nem szabad. Nem célszerű komoly értékeket, felesleges iratokat és bankkártyákat magunkkal vinni, hiszen ebben az időszakban jellemzően számos bűnelkövető figyelme fordul a temetők felé. Az utastérben hátrahagyott retikül, mobiltelefon nem tekinthető másnak, mint a gépkocsifeltörők öntudatlan provokálásának. Nem csak a parkolók lehetnek veszélyesek, hanem a temetők területén is tartózkodhatnak olyan személyek, akik nem kegyeleti okból keresik fel a parcellákat, hanem a sírok gondozása közben letett és átmenetileg őrizetlenül hagyott táskákra vadásznak. E vagyonvédelmi ajánlások nem csak a jelentős forgalmat lebonyolító városi, hanem a biztonságosnak tűnő, kisebb, falusi temetőkre is érvényesek.

Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 164
Heti: 102
Havi: 1 576
Össz.: 558 912

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek: Mindenszentek, Halottak Napja
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »