Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- A településünk és Tapolca-Diszel között, majd a belvárosban a felfestett kerékpárút mellett, várhatóan 2013 első félévében kerül majd átadásra a Liszt Ferenc utca- Dobó lakótelep közötti, többb mint két kilométer hosszú kerékpárút. Hársfalvi József /fotón/ irodavezetőt az Ady Endre és a Liszt Ferenc utcában történő közlekedési változásokról kérdeztük.

harsjo.jpg

- Az Ady Endre utcában található két forgalomcsillapítóval /fekvőrendőr/ kapcsolatban nagyon sok reklamáció érkezett. Egyik a Bárdos Lajos Intézményegységnél, másik a kórháznál volt, mindkét iráynból. Sokan nem is azon közelítették meg az úticéljukat. Nagyon hirtelen kellett flkezni, az autók állapotának minden nem igazán tett jót. Egyeztetések folytak a rend őreivel, akik nem igazán örültek a megszűntetés gondolatának, de végül így történt. Ugyanakkor megkértük őket, hogy a kurrens időszakokban legyen rendőri biztosítás és jelenlét.

fere.jpg

Az eddigi visszajelzések pozitívak, mindenki örömel fogadta, csakúgy, mint a városi kórház előtti forgalomcsillapítók megszűntetését. Igaz, ott más jellegű probléma merült föl, a betegeket szállító mentősök és hozzátartozók is panaszkodtak, hogy a műtárgy okozta rázkódás csak ront a szállítottak állapotán. Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy mindkét helyen megszűntetjük a "fekvőrendőröket".

1_2010.09.16-11.50.27_2010.12.07-21.03.57.jpg

A Liszt Ferenc utcai kerékpárúttal kapcsolatban nagyon sok támadást kaptunk. Főleg, hogy akadályozza a diákok szállítását. Sajnos, hazánkban még nincs azon a szinten a kerékpáros kultúra, hogy a tanuló kerékpáron tenné meg a távot a lakás és az oktatási intézmény között. Sokkal kényelmesebb, amikor anyu vagy apu "házhoz" viszi őket.

Sorozatos szabálytalanságok történtek- a kerékpárúton álltak meg a gépkocsival, elzárták a forgalmat. Sokan fordultak hozzánk, hogy szüntessük meg ezt a nyomvonalat. A Liszt Ferenc utca sarkánál ér véget a jelenlegi felfestett kerékpárút, egyben innen fog majd indulni a Dobó lakótelepre vezető új szakasz, amely több mint két kilométer hosszú lesz.

7lenner_2010.09.16-11.53.20.jpg

- Ezek szerint a helyi Önkormányzat észérvekkel meggyőzhető és adott esetben kellően rugalmas?

- Mi a Polgármesteri Hivatal dolgozói úgy gondoljuk, hogy mi vagyunk a város polgáraiért, nem fordítva. Amennyiben jogos a felvetés és többen is megerősítik ezt, valamint nem ütközik szoros hatósági előírásokba, természetesen teljesítjük a kérést.

- Sajnos, egyre több a vandál, akik előszeretettel rongálják a kerékpárúton elhelyezett eszközöket, jelzőtáblákat.

k3_2010.10.10-09.33.13.jpg

- Ugyan a tapolcai rendőrök kézre kerítették a vandál személyeket, de azt mindnyájan tudjuk, hogy van bőven utánpótlás. Igyekszünk mi is hasznos ötletekkel előrukkolni, tréfásan fogalmazva, keressük a "vandálbiztos" megoldást. Természetesen azért számítunk a nyitott szemmel járó tapolcai polgárok segítségére, hiszen egységben az erő, csak együtt tudunk hatékonyan fellépni a károkozókkal szemben.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 145
Tegnapi: 145
Heti: 290
Havi: 3 327
Össz.: 565 330

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Interjú- Jogos felvetések és intézkedések a felfestett kerékpárúttal kapcsolatban
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »