Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Lopás miatt őrizetben

Július 21-én a kora délutáni órákban lopásról tett bejelentést a veszprémi TESCO hipermarket diszpécsere. Az áruház operátora észlelte, és a megfigyelő kamerán rögzítette amint egy férfi az áruház vásárló terében ruházatába ceruza elemeket rejtett, több mint 7000 Ft értékben, majd azokkal fizetés nélkül távozni készül. A járőrök kiérkezéséig a biztonsági szolgálat az elkövetőt visszatartotta. A tetten ért férfit az igazoltatást követően a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, és a vele szemben szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt lefolytatható gyorsított bírósági eljárás érdekében őrizetbe vették.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Rongáló gyerek

Veszprém egyik játszóterén történt rongálás miatt érkezett bejelentés július 21.-én a délutáni órákban. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a játszótéren található vár egyik ablakából a plexi lap ki van törve. A helyszínen tartózkodó öt 14 éven aluli gyermeket intézkedés alá vonták, akik közül egy kisfiú beismerte, hogy ő rúgta az ablakot, mert ott akart kimászni. A szándékos rongálást a játszótársak elmondása is megerősítette.


Alvó embert lopott meg

Zsebtolvajlás útján szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy veszprémi hajléktalan nő ellen. Július 21.-én a déli órákban a veszprémi autóbusz állomás várótermében alvó férfi testi őrizetéből emelte el annak bevásárlószatyrát, benne ruhaneművel, gyógyszerrel és egyéb személyes tárgyakkal, mintegy 5000 Ft. értékben. Az elkövetőt az intézkedő rendőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vételét követően gyanúsítottként kihallgatták.

Óvatosak voltak a balatonfűzfői idősek

Szerdán (tegnap) állampolgári bejelentés érkezett a balatonfűzfői körzeti megbízottnak. Egy barna színű Ford Escort személygépkocsival két nő járja a települést. Az ismeretlen személyek több időshöz is becsengettek azzal, hogy részükre mágneses gyógypárnákat hoztak, de mindenhonnan elküldték őket. A helyszínre gyorsan kiérkező kollégáink igazoltatták a jármű vezetőjét és utasát. A két péceli nő elszámoltatása során bűncselekményre utaló adat nem merült fel, a gépkocsi és az iratai viszont nem voltak rendben. A több mint egy hónapja vásárolt gépkocsit még nem íratták át, a kötelező biztosítást nem kötötték meg valamint a hátsó kerekek kopása miatt közlekedésre alkalmatlannak minősült, ezért az új tulajdonos gépjárművezető ellen szabálysértési eljárás indult a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. 


Besurranás Balatonvilágoson

Csütörtökön délelőtt bejelentés érkezett a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, hogy egy balatonvilágosi nyaralóba, ahol osztrák vendégek pihentek, éjszaka besurrantak.  A házban két felnőtt és három gyerek aludt, de nem vettek észre semmit. A kislány szobájából eltűnt egy LG mobiltelefon, a folyosón, a bejárathoz közeli fogasra akasztott bevásárlószatyorból pedig 13.000 euron kívül négy útlevél és egy  videokamera. A ház ajtaja és a kert kapu sem volt zárva, így könnyítették meg akaratlanul is a tolvaj dolgát.

 

Szakadt szélű 10.000.- forintos

Újabb áldozata lett az idős, egyedül élő személyek megkárosítására specializálódott bűnözőknek. Ezúttal egy 80 éves, balatonfűzfői asszonyt fosztották meg minden spórolt pénzétől.

2011. július 21-én a késő délelőtti órákban szólalt meg a sértett vezetékes telefonja. A hívó az áramszolgáltató alkalmazottjának adta ki magát és közölte, hogy egy munkatársuk megy a villanyórát leolvasni, egyben kérte, biztosítsa a lakásba való bejutását. Az elkövetőt nem hozta zavarba a fűzfői nyugdíjas ellenvetése, miszerint a leolvasás egy héttel korábban már megtörtént. Az ismeretlen indoklása szerint azért vált szükségessé a megismételt kiszállás, mert korábban tévesen rögzítették a mérő állását.

Még szinte le sem tette az asszony a telefont, amikor megszólalt a kapucsengő. A bebocsátott „villanyóra leolvasó" bár nem az a férfi volt, aki korábban mindig szokott menni, azonban látszólag szakszerűen tette a dolgát, majd a leolvasás eredményének ismeretében közölte a sértettel, hogy 30.000.- forint túlfizetése van, amit azonnal megtérít. Természetesen a már megszokott koreográfia szerint csak nagy címletekkel rendelkezett az elkövető, ezzel olyan helyzetbe hozta a sértettet, hogy vissza kelljen adnia a pénzből. Az idős hölgy elővette pénztárcáját, majd átadta a férfi által kért 10.000.-forintost. A jól ismert forgatókönyv ezután sem változott, ugyanis a visszaadott bankjegy „szakadt szélűnek bizonyult", ezért az asszonynak azt egy sérülésmentesre kellett kicserélnie. Ezalatt a lakásában tartózkodó idegen kényelmesen felmérhette, hol tárolja megtakarításait.

Távozásakor a férfi még megkérte a sértettet, hogy kísérje ki és zárja be utána az ajtót. Azonban még mielőtt a kertkaput elérték volna, eszébe jutott, hogy a tollát a házban felejtette. Ezért egyedül ment vissza. Valószínűleg ekkor vette ki az elöl maradt pénztárcából, az abban tárolt 1,2 millió forint készpénzt, melynek hiányát az asszony már csak akkor észlelte, amikor a szobába visszatért.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ismeretlen tettes ellen nyomozást.


Rosszul lakatoltak a dánok

2011. július 20-án este egy dán család négy kerékpárjából kettőt tulajdonítottak el ismeretlen tettesek a balatonalmádi vasútállomás aluljárója mellől. A sértettek éppen egy vendéglőben vacsoráztak, mely idő alatt a leparkolt és lelakatolt biciklijeik fele nyomtalanul eltűnt. Bár korszerű kerékpárlakatokkal rendelkeztek, azonban azokat szakszerűtlenül használták. A vázakat nem rögzítették valamilyen stabil tereptárgyhoz, hanem csak a járművek első kerekeit tették mozgásképtelenné a lezárással. A könnyű préda vélhetőleg az elkövetőket is meglepte, ezért nem tudták elvinni az összes biciklit. Így a keletkezett kár „csak" 350.000.- forint.

Ismeretlen tettes ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult az ügyben eljárás.

Forrás:Orsós Károly sajtóügyeletes-Veszprém MRFK SajtószolgálataWeblap látogatottság számláló:

Mai: 214
Tegnapi: 226
Heti: 1 038
Havi: 2 512
Össz.: 559 848

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »