Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca-Diszel- Minden településen, jelen esetben városrészen fontos szerep jut a különböző szerveződésknek. Munkájukkal, segítségükkel hozzájárulnak szűkebb pátriájuk élhetőbbé tételéhez. A Talentum Ifjúsági Egyesület Diszel /TIED/  aktív közösségi életét él, átfogó célkitűzéseik közül a legtöbbet sikerül is megvalósítaniuk. A szervezet  legnagyobb projektje volt a külföldi önkéntesekkel együtt készített és kihelyezett utcanév táblák. Augusztus 13- án a helyi Bene Kocsmában ünnepelték a közös munka gyümölcsét.


2011- az Önkéntesség Európai Éve. A diszeli csapat még ez év tavaszán pályázott egy Európai Uniós lehetőséget kiaknázva. A Fiatalok Lendületben Programnak köszönhetően mintegy 20 ezer euróból- már létrejöhetett a fiatalok cseréje- Do It Yourself elnevezéssel /a diszeliek már voltak külföldi munkálatokon/, valamint azok a munkálatok, melyek segítségével a településrész formás, fából készített utcanévtáblákat kapott.

diszel1.jpg

img_64373.jpg

Az önkéntesek között a Mohos Nikolett vezette diszelieken kívül bolgár, francia, görög, lengyel és olasz önkéntesek- összesen harminchatan- szorgoskodtak a rendelkezésükre álló 12 napon, hogy a famunkától a festésen át a gödörásáig megvalósítsák a kitűzött célt.

dsc_0065.jpg

dsc_00652.jpg

dsc_00653.jpg

- A munka minden folyamatát közösen tervezték meg a résztvevők, ám legnagyobb szerepük a kivitelezésben volt. Festettek, gyalultak, csiszoltak, ástak, fúrtak, faragtak, betonoztak, ám a feladatok sora nem merült ki ennyiben. a helyieket is be kellett vonni a közös munkába, így a tevékenységek során használt szerszámok egy részét tőlük gyűjtötték össze, és segítséget kértek egyéb munkafázisokhoz is- tájékoztatott Niki.

dsc_0118.jpg

dsc_01182.jpg

dsc_01183.jpg

Ahogy a diszeli egyesület vezetője elmondta, ezáltal is fokozatosan fejlődött a kommunikációs és szocializációs készségük, ők terveztek és egyben kiviteleztek is. Emellett beszélgetések keretében érintettek és feldolgoztak fontos témákat, mint a tradicionális szakmák előtérbe helyezése vagy a túlképzettség, esetleg képzetlenség hiánya.

img_63662.jpg

img_63664.jpg

img_6366.jpg

img_63662.jpg

- Természetesen számos szabadidős tevékenységre is jutott idő. Jártunk a Csobáncon, ahol a fiatalok megtekinthették az önkéntes munkában épülő  vár romjait, visszautazhattak az időben a Rozsdamarók által szervezett veteránjárműves túrán, megtekinthették Tapolca nevezetességeit, bemutathatták szervezeteiket a város vezetésének és megismerhették a környező településeket is. A munkában mindenki önkéntesként vett részt, ezzel is hangsúlyozva az önkéntes munka fontosságát.

dsc_0223.jpg

dsc_02232.jpg

dsc_02233.jpg

A fiatalokon kívül fontos kiemelni pár embert, többek között Kiss Andrást, Jokesz Ferencet, akik az előkészítésben, Czeiner Balázst és Vizeli Lajost, akik a kivitelezés során segítettek. A munkájuk példamutató mindenki számára, hiszen munkaidejüket áldozták egy önkéntes célért. Természetesen az egyesület tagjainak és minden segítőnek köszönet jár, fantasztikus volt együtt dolgozni egy ilyen célért- summázott Mohos Nikolett, a Talentum Ifjúsági Egyesület Diszel karizmatikus vezetője.

diszel2.jpg

A közel két hetes rendezvény záróakkordjaként- augusztus 13- án- a Bene Kocsmában gyűlt össze a hat nemzet harminchat önkéntese  és segítőik, hogy a nyelvi és kulturális különbségeket is áthidalva, egy közös vacsora elfogyasztása mellett ünnepeljék meg munkájuk gyümölcsét, az elkészült utcanév-táblákat.

dsc_0317.jpg

A nagy- de főleg lelkes és szorgalmas- csapat.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 216
Tegnapi: 226
Heti: 1 040
Havi: 2 514
Össz.: 559 850

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Utcanév-táblákkal szépült meg Diszel
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »