Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- A Rhodius 2004 óta van jelen- autóipari beszállítóként- városunkban, 2005. december 1. óta már önálló cégként, mint Rhodius Magyarország Kft. Annak idején a Strand utcai csarnokban kezdtek, október 4- én a Halastó utcában két új épületegység került átadásra.

rho2.jpg

rho1.jpg

Az ünnepélyes üzemcsarnok avató ünnepség elején Gerald Trümper, a Rhodius Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a Németországból érkezett vezetőket, városunk előljáróit és a cég dolgozóit, majd a kezdetekről beszélt: - 2004- ben a Strand utcai csarnokunkban kezdtünk 1500 négyzetméteren, 10-15 emberrel és három műszakban. 2005. december 1- jétől már önálló cégként működtünk, Rhodius Magyarország Kft. néven. Az évek múlásával a cég is egy dinamikus fejlődésen ment keresztül létszám és alapterület tekintetében is. Büszkék vagyunk rá, hogy rövid időn belül sikerült munkahelyeket biztosítanunk, egy ilyen kisvárosban különös jelentőséggel bír. Dolgozóink is kivették a részüket a sikerből, mert ez is egy csapatmunka eredménye.

rho3.jpg


A Halastó utcai csarnokok átadása is bizonyíték, milyen fejlődésen ment keresztül Tapolcán a cégünk.

Idén januárban ünnepeltük a Rhodius Magyarország Kft. öt éves évfordulóját, már ekkor érzékelhető volt, hogy bővítésre lesz szükség. Fontosnak tartottuk, hogy a költségvetésből rövid időn belül ki tudjuk hozni azt a maximumot, ami szükséges a munkavégzéshez. Úgy gondolom, hogy a végeredményt látva- sikerült!

rho4.jpg

Beszéde hátralévő részében kitért rá- nagy hangsúlyt fektettek a szociális helyiségekre, illetve utalt a Strand utcai csarnok felújításai munkálataira is.

Külön köszönetét fejezte ki a cégvezetésnek, hogy bizalmat szavaztak, valamint 130 millió forintot biztosítottak arra, hogy minőségi helyen, minőségi munka kerüljön ki a dolgozók kezei közül. Arra is ígéretet tett, hogy a közeljövőben további munkahelyeket biztosít a cég.

A kivitelezési munkákban több partnercég is részt vett, nekik is megköszönte a közreműködést.

- Csak csapatként vagyunk képesek sikeresen és hatékonyan dolgozni- fejezte be köszöntőjét Gerald Trümper, majd háromszoros „Hajrá, Rhodius!” csatakiáltásra ösztönözte a dolgozókat.

Dr. Robert Kopetzky, a Rhodius németországi ügyvezető igazgatója a Balatonhoz kötődő emlékei után elismerően szólt a Tapolcán látottakhoz, kiemelve, hogy manapság csak minőségi munka eredményeként, minőségi  termékekkel lehet versenyképes egy cég a világpiacon.

rho7.jpg

rho8.jpg

Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselőnk bevezető gondolatában megerősítette az előtte szóló német cégvezető minőségi termékről alkotott véleményét- ugyanis a pénzünkért elvárhatjuk, hogy valóban nívóval rendelkezzen a vásárolt áru. Elismerően szólt a Rhodius Magyarország Kft.- ről: - Az elmúlt években a gyár szépen, dinamikusan fejlődött, bevétel és teljesítmény tekintetében. Már egy új épületegységet kellett birtokba venni ahhoz, hogy még nagyobb teljesítményre legyenek képesek az itt dolgozók, ily’ módon minél több tapolcai és környékbeli jusson munkalehetőséghez.

rho9.jpg

Minden tisztelet és elismerés a dolgozóké, mert ezeknek az elvárásoknak megfeleltek, amelyeket nem csak a cég állít föl önmagának, hanem szükséges ahhoz, hogy a Rhodius által gyártott termékeket a világpiacon is elfogadják.

rho5.jpg

A gazdasági világválságra utalva rámutatott, hogy az elmúlt 2-3 évben sok vállalat ment tönkre, de a történtek ellenére a Rhodiusnál mégis nőttek a teljesítmények, oly’ módon, hogy minőségi termékeket adtak ki a dolgozók a kezükből.

rho6.jpg

- Köszönet Önöknek, akik működtetik ezt a rendszert!- ismerte el a dolgozók munkáját Lasztovicza Jenő, majd reményét fejezte ki, hogy ez a kétoldalú kapcsolat a jövőben is működni fog.

- Egy város vezetőjét annál nagyobb öröm talán nem is érheti, mint amikor meghívót kap egy ilyen üzemcsarnok avatására- ezeket a szavakat már Császár László, Tapolca polgármestere mondta, hangsúlyozva, hogy örül az általa is tapasztalt dinamikus fejlődésnek. Köszönetét fejezte ki a cég vezeőinek, hogy „fantáziát láttak Tapolcában”, de a város is igyekezett jó partnernek bizonyulni, együttműködni a Rhodius Magyarország Kft.- vel. A cég sikere egyben a kistérség, a város, a dolgozók sikere is, egy olyan láncreakció, amelyből mindenki a maga módján profitálhat.

rho11.jpg

A hivatalos ceremónia után a gasztronómia kapta a főszerepet, a finomságokról Bene Károly gondoskodott.

rho10.jpg

Gerald Trümper, a Rhodius Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kérdésemre válaszolva elmondta, a két új csarnok alapterülete mintegy 4000 négyzetméter, ahol jelenleg 140 embernek adnak munkát. Ez a szám a közeljövőben 150, de akár 160 főre is emelkedhet.

A cég három évvel ezelőtt elnyerte a "Legdinamikusabban startoló magyar cég 2008"kitüntető címet, az Oklevelet a Parlamentben adták át a Rhodius Magyarország Kft. képviselőjének.

A Rhodius Magyarország Kft. Európa piacvezető és a légzsákipar számára gyártott mechanikai komponensek és modulok termelésében nemzetközileg is egyik vezető vállalataként üzemel.
A Környezet- és autóipari, úgy mint Ipar- és biztonságtechnika területen a Rhodius a szűrőberendezési termékek és modulok vezető gyártóihoz, eladóihoz tartozik.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 174
Tegnapi: 145
Heti: 319
Havi: 3 356
Össz.: 565 359

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Két új üzemcsarnokkal bővült a Rhodius Magyarország Kft.
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »