Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Turán Friciéknek fel kellett adniuk a versenyt

 

A nagyszerű kezdet után az első gyors felé tartva nem várt problémával szembesült a Synergon Turán Motorsport csapata

 

Turán Frigyes és Zsiros Gábor tegnap még remekül terelgette a Ford Fiesta S2000-et a Francia Rally shakedown szakaszán, megszerezve ezzel a kategóriájuk negyedik helyét, ma mégis fel kellett adniuk a küzdelmet. Friciék 14 kilométert tettek meg az elzászi utakon, amikor vissza kellett fordulniuk.

stm_10.jpg

A hatalmas pécsi repülés máig kísérti a fiúkat, legalábbis Zsiros Gabi évek óta fennálló hátfájásának biztosan nem tett jót. A csapat navigátorának hát-problémája ma reggelre lépte át azt a fájdalomküszöböt, melyre már a Ford hivatalos versenyorvosa, Danny Naessens is azt mondta, hogy a fiúk így nem folytathatják.

„Gábornak komoly fájdalmai vannak, ami alapos kivizsgálást igényel. Felelős döntést kellett hoznom, hiszen verseny közben olyan erőhatásoknak lenne kitéve a szervezete, amelyek tovább ronthatják az állapotát. Így sajnos ezt a versenyt nem tudják folytatni, de mindent megteszünk, hogy a világbajnokság következő állomásán rajthoz állhassanak.” – nyilatkozta a versenyorvos, aki elég jól ismeri a fiúk kórtörténetét, hiszen a tavalyi spanyol balesetet követően is ő vette gondjaiba őket.

„Már korábban is fájt a hátam, de nem akartam, hogy ez befolyásolja a szereplésünket, és nem is beszéltem róla. A tegnapi shakedown eléggé megviselt, ma reggelre szinte mozdulni sem tudtam. Elindultunk ugyan, de Frici látta, hogy baj van és visszafordultunk az orvoshoz. Nagyon szeretném folytatni a versenyt, legszívesebben így is mentem volna tovább!” – mondta Zsiros Gábor.

„Mi egy csapat vagyunk, és ugyanúgy közösen kell viselnünk minden gondot, mint ahogyan közösen ünneplünk. Most az a legfontosabb, hogy Gabi teljesen felépüljön. A csapatorvos szerint jó esély van rá, hogy a spanyol versenyre rendbe jöjjön. Ahogy őt ismerem, még a legnagyobb fájdalmai között is végigcsinálná, de ezzel most nem veszélyeztethettük, hogy komolyabb baja legyen.” – tette hozzá Turán Frigyes.

Az SWRC világbajnokság idényéből még egy verseny, az október 20 - 23. között rendezett Spanyol Rally van hátra. A szűk egy hónap alatt Zsiros Gabinak sok pihenésre és célzott kezelésre lesz szüksége. A fiúk igazi profi csapatként viselik a nehézségeket, és már azon törik a fejüket, hogy Gabi gyógyulása mellett hogyan készülhetnének fel a legjobban a következő futamra.


Forrás: Klein Péter- Just Creative


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 226
Heti: 911
Havi: 2 385
Össz.: 559 721

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Turán Friciéknek fel kellett adniuk a versenyt
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »