Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. október 15.- A Jobbik Magyarországért Mozgalom Tapolcai Alapszervezete tartott sajtótájékoztatót, majd lakossági fórumot a Tamási Áron Művelődési Központ I. emeleti nagytermében. A rendezvény meghívottja és főszónoka dr. Morvai Krisztina  /fotón/ az Európai Parlament független képviselője volt.

morvaikrisztinaep-kepviselo.jpg

A teremben és azon kívül is mintegy 140 ember hallgatta a devizahitelről, cigánybűnözésről, a magyar-cigány egymás mellett élés problémáiról és egyéb aktuálpolitikai kérdésekről kifejtett álláspontokat.

A sajtótájékoztató előtt kérdéseinkre Dobó Zoltán /fotón/, a helyi alapszervezet alelnöke, valamint a Veszprém Megyei Közgyűlés képviselője válaszolt.

 5_2010.07.31-18.04.03_2011.01.09-18.41.17.jpg

- Október 13- án Gőgös Zoltán szocialista honatya, két nap múlva dr. Morvai Krisztina tart sajtótájékoztatót és lakossági fórumot. Ez jelzés-értékű, hogy valami nincs rendben az országban.

- Ez igaz, nem a kellő medrükben folynak a dolgok. Magyarországon ma a legtöbben közgazdasági kérdésekről, problémákról beszélnek, pedig társadalmi és etikai jellegű gondokkal küzdünk. Ezért sem tud működni a gazdaság. Társadalmunk lemondott az önvédelem jogáról. Olyan ez, mint amikor az immunrendszer nélkül venné föl a szervezetünk a kórokozókkal szembeni harcot. Nem mi mondtunk le a jogos önvédelemről, hanem "valakik"  Júdás pénzért adták el a mi "immunrendszerünket".

A sajtótájékoztató és lakossági fórum is öt témakör köré épül. Az egyik a hitelválság, amelynek- sajnos- több szintje is jelen van. Érezhető állami, magánszemélyek szintjén is. Mégis meg kell különböztetni a devizahitelt és a devizaalapú hitelt, ugyanis nagy különbség van a kettő között. Jómagam az utóbbi jelenlétét érzem, amely a magánszemélyeket érinti. Nem szeretnék azokról sem megfeledkezni, akik nem devizában adósodtak el, hanem forintban.

lakossagi_forum.jpg

A másik, amiről ugyan kevesebbet hallunk, de mégis jelentős tétel, az önkormányzatok eladósodása. Az állami, önkormányzati és magánszemély szinten is megjelent, ami kb. 10 éve jelen van, de csak most szabad róla beszélni, mert jelenleg már átléphetetlen probléma hazánk életében.

Másik témánk a képzett munkaerő és pályakezdő fiataljaink elvándorlása. Ez is országos jelenség, de szeretnénk föltárni a tapolcai vonatkozásait, valamint egy kivitelezhető megoldási javaslattal is előállni. A szabályrendszerről igenis van fogalmunk, emellett hangot is adunk erős véleményünknek. Az egykori legmagasabb tapolcai lélekszámhoz képest, ami kb. 21 ezer volt, mára alig több, mint 16 ezer lakos. Ez nagyjából 4500 fős deficitet jelent. Amikor élőerő, munkaerő vagy vásárlóerő veszteségről beszélünk, egy ekkora város életében mindez végzetes lehet. Ez a seb sokkal inkább elfertőződni, mint gyógyulni látszik.

A kórház és az egészség-vagyonunk helyzete is fölölel egy témakört. Nem kell egészségügyi szakpolitikusnak lenni ahhoz, hogy kijelenthessük: Tapolcának szüksége van kórházra- működő sebészettel, belgyógyászattal, szülészettel és egyéb fontos osztályokkal fölvértezve. Közgazdászként úgy érzem, tévúton járunk, amikor az egészésgügyet mindig a pénz oldaláról közelítjük meg. Meg kell vizsgálni, hogy adott közösségnek a reprodukcióhoz megvannak- e  a tárgyi és eszköz- feltételek.

Mintegy 63 ezer embert érint a kórház- kérdés. Amennyiben spirituális vetületben nézzük a dolgokat, ami legalább annyira materiális is... gondolják el, a környéken öszzesen mintegy 140 temető van, szülészet pedig egy sem. Pedig itt segítenék világra azokat az újszülötteket, akik szintén ennek az országnak az állampolgárai szeretnének lenni. Emellett fölteszik a kérdést, hogy ez az egész megéri-e?

sajtotajekoztato1.jpg

Amikor már ebbe a fázisba érünk, hogy felmerül ez a kérdés, akkor nagy bajban vagyunk. Az „egészségipar”- ba /nem szépészeti/ befektetett minden egyes forint tízszeres szorzó feletti rátával térül meg, de nem a primer oldalon. Ez nem más, mint egy materialista pásztornép filozófiája, amivel képtelen vagyok azonosulni. Egy házaspár esetében is döntő jelentőségű, hogy pl. azért nem telepednek le Tapolcán, mert itt nem tud szülni. Ilyenkor nem pusztán két embert, egy csalásot, hanem generációk hosszú sorát veszítjük el. Csupa kérdőjel a kórházunk körül.

Más. Az új Semmelweis-terv semmi más, mint a kormány költségvetési megszorításainak filozófálása. Az IMF nyíltan megmondta, mennyit akar a magyaroktól, Orbánék pedig, hogy kozmetikázzák ezt a dolgot, mindehezz kreáltak egy filozófiát. Meg próbálták értetni velünk, hogy eddig túlságosan pazarló volt az egészségügyi ellátásunk, rossz a nemzetközi gazdasági helyzet. Pelikán elvtárs óta tudjuk, hogy a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. A nemzetközi helyzetnek ez a dolga, hogy fokozódjon.

Negyedik a közbiztonság kérdésköre. Tudom, hogy két hét alatt rendet fog tenni a kormányunk, csak ennek a két hétnek az elérkezése a bizonytalan tényező. A rendőrség költségvetése és a már statisztikailag is kimutatott bűnözési ráta növekedése messzi elkerüli a rendfenntartó szerv finanszírozását. Vagyis az a bizonyos olló egyre inkább nyílik, hatalmas szakadék keletkezik. Ez nagy problémára figyelmeztet, aminek a vége akár polgárháborús állapot is lehet. Jómagam a békés megoldások híve vagyok, de csatlakozom Szaniszló Ferenchez, aki új fogalmat vezetett be a magyar közgondolkodásba: a cigányterrorizmust!

sajtotajekoztato2.jpg

Ma a feleősen gondolkodó cigány vezetők hiánya miatt a romák gazdátlanul kallódnak el. Nem látok a kormány által fölvetett javaslatokat, amelynek a valósághoz bármi köze is lenne. A cigányság köréből ki kellene emelni az együttműködésre hajlamosakat / nem a kormánypárt „díszromáit” értem alattuk, akiket ők neveznek ki... ily’ módon hatalmas összegeket lopva el a többiektől/. Olyan együttműködésre hajlamos roma vezetés kellene, akik nem nem tagadnák le a mai valóságot.

Nem mai keletű a Fő utcán és még egy-két utcában a pitbull terrierek sétáltatása... és ezt nem a jószág egészségi állapotára való tekintettel teszik. A fiatalabb romák önnön erejüket és sérthetetlenségüket fitogtatva próbálják bizonygatni, hogy olykor 3-4 kutyát is sétáltatnak demonstrative Visszataszító jelenség, de a legszomorúbb mégis az, hogy a városatyák nem igazán vesznek róla tudomást.

Végül az utolsó témakör. Városunk mindig az aktuális trend irányába próbál sodródni. Nélkülözve azokat a hosszútávú stratégiai elképzeléseket, amik lehetővé tennék azt, hogy ez a város 15-20 éven belül ne csak felzárkózzon, hanem esetleg meg is haladja az Európai Unió- s szintet. Tapolca adotságai szinte egyedülállóak- melegvízünk, a Tapolcai-medencében élünk, amely költők, képzőművészek tucatjainak ihlette meg, mégsem élünk vele.

- Ahogy már utaltam rá, a szocialisták sajtótájékoztatóján is érzékeltették a problémákat, azok nagyságát. Ebben megegyezik a két párt.. persze a gondok valóban közösek... és megoldásra várnak.

2_2010.07.31-18.02.51_2011.01.09-18.43.24.jpg

- A mi szerepünk a magyar politikai életben az, hogy a valóságot vigyük be a Parlamentbe, a helyi testületekbe, és elmondjuk, az a bizonyos labda nem is olyan gömbölyű, mint ahogy néhány vezetőnk érzékelteti. Megdöbbenéssel tapasztalom, mikor egy szocialista politikus nyilatkozik... mintha gy-két napja lennének mindössze a politikai éelt közszereplői.

Gőgös Zoltánnak és társainak üzenem, hogy legalább húsz évül lett volna arra, hogy aktívan tegyenek a magyar nemzet érdekében. Azt szeretném, ha ezek az emberek végleg eltűnnének a politikai élet palettájáról. Reggel, mikor szembenéz önmagával a tükörben, vonja le a megfelelő konzekvenciákat, majd zárkózzon be és dobja el messzire a kulcsot. Ő és társai már megtették a magukét.. azért is tart itt ez az ország!


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 254
Tegnapi: 226
Heti: 1 078
Havi: 2 552
Össz.: 559 888

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Dr. Morvai Kriszina sajtótájékoztatója és lakossági fóruma Tapolcán
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »