Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek – Veszprém megyéből

Hajnali vonatfütty

Különös ébresztőre riadtak fel vasárnap Balatonfüreden. Egy gőzmozdony sípjának fülsértő hangját hallhatták többször egymás után. A rendőrkapitányság ügyeletére folyamatosan érkeztek a bejelentések, hogy valaki háborgatja a hajnali álmukat.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A járőrök a vasútállomásra siettek, ahol látták, illetve hallották, hogy a VII. vágányon álló gőzmozdony sípját üzemelteti valaki. Kiderült, hogy egy 22 éves szegedi fiatalember gyermekkori álmát váltotta valóra, amikor felmászott a gőzmozdony vezetőkabinjába, és addig húzta a gőzsípot működtető kart, míg a rendőrök véget nem vetettek a csendháborításnak. A gyermekkori álom beteljesítéséhez a bátorságot némi alkohol fogyasztása is elősegítette. A férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek vasúti, köztisztasági szabálysértés elkövetése, valamint csendháborítás miatt.


Összefogásból született a napközi Balatonkenesén

A tanév alatti bűn- és baleset-megelőzés tevékenység szerves folytatása a nyári napközis táborokban gyerekeknek rendőrségi program szervezése.

A balatonkenesei gyermekvédelmi szolgálat munkatársai szervezetek két hetes napközis tábort Balatonkenesén több település gyermekei részére. Az önkormányzatok adták össze a költségekre a pénzt, amelyből az utazást, az ebédet fedezik, a programokat, pedig igyekeznek olcsón vagy ingyen megszervezni. Így vehetnek részt a programokon a kenesei gyerekek mellett a főkajári, küngösi, csajági gyerekek is. Minden korosztály előfordult a csapatban, de a lányok jelentős többsége sem tudta a hat fiú elevenségét ellensúlyozni a felügyelő felnőttek szerint.

El kellett gondolkodni azon, hogy miről beszéljünk a gyerekeknek, miről beszélgessünk, hogy a nyaralás hangulatát ne törjük meg. A legfontosabbként arról volt szó, hogy a gyerekekért 18 éves korukig a szülők a felelősek és azok a felnőttek, akik éppen felügyelnek rájuk. Az iskolában a pedagógusok, a napköziben a felügyelők. Ők tudják felmérni, milyen veszélyhelyzetbe kerülhetnek a gyerekek, és azt hogyan lehet megelőzni. A gyerekeknek tehát mindig szót kell fogadni, hogy ne kerüljenek bajba, mint például nyáron, nagy melegben a strandon. Érdeklődésre számot tartó téma volt még az internetezés, és az azzal járó veszélyek: mit lehet feltenni a netre és mit nem tanácsos, derült ki a kérdésekből.

Laza programként a rendőrautó megnézése, a „hang és fény effektusok” kipróbálása mellett a kivitt csapaterős felszerelést ismerhették meg és próbálhatták fel a gyerekek. A hangosbemondó és a sziréna hangjai odacsalogatták a Széchenyi parkban sétálgató vagy arra haladó gyerekes családokat is. Persze gyerek és gyerek között nem lehet különbséget tenni. Vagyis őket is ugyanúgy megbilincseltük, mint a többieket. Gondolták volna, hogy a bilincselésnek ilyen nagy sikere tud lenni? Egyedül, elől, hátul, baráttal, barátnővel együtt, sétálva, futva, bűnözőt eljátszva, kimeríthetetlen a gyerekek fantáziája!

Még a nagy meleg sem vette el a kedvüket, bár igyekeztünk a nagy fák árnyékába húzódni.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai mindent megtettek, hogy a gyerekek jól érezzék magukat ezen a különleges napon.

A programot színesítette, hogy a rendőrség mellett a helyi polgárőrök is ott voltak, gránát dobó versenyt szerveztek az ügyességüket, erejüket kipróbálni akaró gyerekeknek.

Forrás:Péter Katalin sajtóreferens-Veszprém MRFK SajtószolgálataWeblap látogatottság számláló:

Mai: 256
Tegnapi: 226
Heti: 1 080
Havi: 2 554
Össz.: 559 890

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek- Veszprém megyéből
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »