Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- Szeptember 21- én folytatódott, majd 22- én- az Európai Autómentes Nappal be is fejeződtek a Mobilitási Hét rendezvényei. Városunk mindkét napon aktivizálta a lakosságot- sikerrel.

 mh1.jpg

"Ültessen fát gyermekének!" szólt a felhívás és szeptember 21- én délután a Barackos-lakóparkban szép számmal érkeztek is az előzetesen már bejelentkezett családok képviselői. A résztvevőket elsőként Gerencsér Barbara rendezvényszervező köszöntötte, majd Sólyom Károly alpolgármester szólt a rendezvénysorozat jelentőségéről. Külön kitért arra a kedves gesztusra, amiért összegyűltek ezen a napon.

mh2.jpg

Eből az alkalomból a hat jelentkező család és a helyi nagycsaládosok egyesülete is átvehette az erre a célra készített Emléklapot és a díszes szalagot, amely az utókornak hirdeti- kinek is ültették a fát a család tagjai.

mh3.jpg

A meghatottságtól sem mentes pillanatok után már csak a hét kőrisfának kellett a helyére kerülnie. Még a legfiatalabb családtagok is aktívan kivették a részüket a munkálatokból. A fákról, egyéb anyagokról és a segédeszközökről a Fülöpkert Kertépítészet gondoskodott.

mh4.jpg

mh5.jpg

Az Európai Autómentes Nap minden esztendőben tömegeket vonzó esemény városunkban. Ezen a napon már reggeltől érkeztek az óvodások és iskolások, hosszú sorok kígyóztak a legnépszerűbb helyszíneken. Ilyen volt például a Tapolcai Rendőrkapitányság által- óvodásoknak és iskolásoknak- szervezett roller és kerékpárverseny, vagy a REMONDIS „kukásautója”, illetve a mentő- és tűzoltóautók „elfoglalása” is. Emellett aszfaltrajz versenyt is hirdettek a szervezők, de említhető a Cellux-csoport recycle művészeti foglalkozása, amely szintén osztatlan sikert aratott.

0002_2.jpg

Az ÁNTSZ lakossági szűréseire is akadtak jelentkezők szép számmal.

0004.jpg

Érdekesség, hogy a Széchenyi István Szakképző Iskolai diákjai- Marton Péter pedagógus vezetésével már évek óta- ezen a napon- egy kerékpártúrán vesznek részt- Tapolca- Szigliget- Tapolca útvonalon. A másik örvendetes tény, hogy a városban is az Európai Mobilitási Hét ideje alatt festették újra az útburkolati jeleket.

A legnagyobb sikere mégis a városnéző kisvonatozásnak volt, egymást váltották a csoportok, így még maradandóbb élménnyel térhettek haza az ovisok, kisiskolások.

0003.jpg

0002_1.jpg

A rendezvénysorozat záróakkordjaként idén is a családi kerékpártúrára került sor. A Köztársaság térről indult a közel száz fős menet, a Csobáncot megkerülve Tapolca-Diszelben, a falukemencénél látták vendégül őket, majd innen kerekeztek vissza Tapolcára.

s402303124.jpg

s402303126.jpg

s40230318.jpg

s40230317.jpg

s40230316.jpg

20110922.jpg

s4023031.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 145
Tegnapi: 145
Heti: 290
Havi: 3 327
Össz.: 565 330

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Véget ért az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »