Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Fény derült a rejtélyes kővágóörsi tűzesetekre


A Tapolcai Rendőrkapitányságra 2010. június 25-én, a délutáni órákban érkezett bejelentés a Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltóságtól, hogy Kővágóörsön egy lakóépület nádfedeles tetejét szándékosan meggyújtották, mely miatt félmillió forintos kár keletkezett. Az esetet követően 2010. november elejéig újabb 6 kísértetiesen hasonló, a település nádfedeles lakóépületeit érintő rejtélyes tűzeset történt. 

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Mikor egyértelművé vált, hogy a bűncselekmények között összefüggés lehet, a Tapolcai Rendőrkapitányság fokozott rendőri jelenlétet biztosított, valamint állandó kapcsolatot tartott fenn a Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltósággal.

Már a nyomozás kezdeti szakaszában nyilvánvalóvá vált, hogy a bűncselekmények elkövetésével egy személy vagy egy elkövetői kör gyanúsítható, amely valószínűsíthetően kellő helyismerettel rendelkező helyi személyekből tevődik össze. A meggyújtott ingatlanok ugyanis lakatlan, nyaraló jellegű épületek, melyek több irányból, így bozótosokon és szántóföldeken keresztül egyaránt könnyen megközelíthetőek voltak. Tovább erősítette ezt a tényt a bűncselekmények helyszínein tevékenykedő tűzvizsgálók, valamint a kirendelt igazságügyi tűzvédelmi szakértő szakvéleménye is, melyek alapján a tüzek szándékos emberi magatartás következményeként keletkeztek. 

Kővágóörs önkormányzata az elkövető kézrekerítése érdekében 200.000. Ft nyomravezetői díjat ajánlott fel, melyet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 300.000 Ft összeggel egészített ki. Az ügy kiemelt jelentőségére tekintettel, rendőrkapitányság nagy erőkkel folytatta a nyomozást, külön nyomozó csoport is felállításra került és széleskörű adatgyűjtés kezdődött.

Ennek köszönhetően és a tanúkihallgatások során olyan a nyomozást segítő adatok, körülmények merültek fel, melyek alapján, a korábban már tanúként kihallgatott személyek közül egy testvérpár, valamint harmadik társuk megalapozottan gyanúsíthatóvá vált a bűncselekmények elkövetésével. A rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt a nyomozás iratait 2011. június végén, vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Városi Ügyészségnek. Így a sikeres nyomozásnak köszönhetően megoldódhatott a rejtélyes tűzesetek ügye.


Forrás:Futtató Norbert sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálata


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 168
Tegnapi: 145
Heti: 313
Havi: 3 350
Össz.: 565 353

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »