Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Friciék megmutatták, igazi élvonalbeli versenyzők ők


Rendkívüli versenyzéssel kezdett a Mecsek Rallyn a Synergon Turán Motorsport kettőse, beváltotta ígéretét, s lenyűgöző autózással szórakoztatta a rally sport szerelmeseit. A Ford Fiestával száguldó páros megmutatta, milyen fantasztikus tempóra képes a világbajnokságon szerzett tapasztalatok birtokában, talán még Turán Frigyest, magát is meglepte az első kör eredménye.

Korábbi vb-szereplőket és dobogósokat, valamint az IRC jelenlegi sztárjai közül jó néhányat maga mögé utasított a Synergon Turán Motorsport pilótája, ugyanis két gyorsasági szakasz után az abszolút harmadik helyen állt a csapat. Természetes hát, hogy fülig ért a szája az első szervizparkban.

„Hát ezt nem gondoltuk volna. Fantasztikus érzés a harmadik helyen állni ebben a rettenetesen erős mezőnyben, hiszen előzetesen azt gondoltam, jó, ha a top tízbe beférünk. Úgy tűnik azonban, a pályaismeret többet számít, mint gondoltam. Mit mondhatnék még? Nagyon élvezzük a szakaszt!" - mondta Frici.

baleset2.jpg

A következő kör elejét már kevésbé élvezték, mert az egyik szakaszon fellazult a féklégtelenítő-csavar és elfolyt a fékolaj, minek következtében nem volt fékjük Friciéknek. Nem volt könnyű így végigérni a szakaszon, de sikerült, a  negyedig gyorsaságira már újult lendülettel vágott neki a páros.

Az ötödik gyorsasági szakaszon, nem sokkal a cél előtt azonban nem úgy alakultak az események, ahogy arra a csapat számított. A fiúk hozzáértek egy farönknek, ami úgy megdobta az autót, hogy lerepültek az útról. Szerencsére a pilótának és a navigátornak nem történt baja, ám a Ford jobban hasonlított egy összegyűrt papírzsebkendőre, mint egy versenyautóra.

„Azt éreztem, hogy jók a beállítások, és gyorsan akartam menni" - mondta Frici. „Az utolsó jobbkanyart az előző körben negyedik sebességi fokozatban fordultuk el, most megpróbáltam ötödikben. Ezzel még nem is lett volna baj, csakhogy a jobb első kerékkel érintettünk egy, a kanyar belső ívén fekvő farönköt, az megdobott minket és onnan már nem volt visszaút. Forogtunk vagy hármat és a fák között álltunk meg. Sajnálom, mert addig jól mentünk, és nagyon élveztem is a versenyzést, spannolt a hazai nézők biztatása."

baleset.jpg

A balesetről érkező első hírek után a magyar nézők még reménykedtek abban, hogy az SWRC-ben versenyző magyar páros számára talán még lehet folytatás, ám amint napvilágot láttak az első képek, kiderült, hogy ez esélytelen. Az autó ugyanis túlságosan is megsérült, lehetetlen lett volna ilyen rövid idő alatt újjáépíteni.


Forrás: Klein Péter-Just Creative


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 88
Tegnapi: 226
Heti: 912
Havi: 2 386
Össz.: 559 722

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Friciék megmutatták, igazi élvonalbeli versenyzők ők
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »