Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Új életet akar kezdeni

Augusztus 22-én a délutáni órákban a balatonfűzfői Sportszállóba több vendég érkezett, mit amennyi szabad hely volt, így az egyik vendég felajánlotta, hogy egy éjszakára elhelyezhetnek nála egy 45 év körüli hölgyet. Délután elbeszélgettek, majd a nő korán nyugovóra tért. A befogadó vendég később feküdt le, majd hajnalban elment dolgozni.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

12 óra 15 perckor a telefonjára jöttek az sms-ek arról, hogy valaki használja a bankkártyáit. Az sms-ben az szerepelt, hogy 9 alkalommal próbáltak meg levenni pénzt a kártyáiról Balatonfüreden a CIB Bank automatájából. Ekkor megkérte egyik kollégáját, hozza be a szállóra, ahol azt tapasztalta, hogy eltűnt a két bankkártyája és az asztalon tárolt, előfizetéses SIM kártyája. A bankkártyák mellett ott volt a PIN kód is, azonban csak PIN kóddal nem lehet felvenni pénzt, mivel még egy biztonsági kódot is kért az automata.


A befogadott vendég nő miután átnézte a szobát, és semmi más értékeset nem talált, távozott a szállóból és stoppal Balatonfüredre ment. Ott az első banknál többször próbált a bankkártyákról pénzt levenni, de nem sikerült. Ezután a buszpályaudvaron még italozgatott, majd elment a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra és feladta magát.

A balatonfűzfői eset miatt a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon hallgatták ki, ahol több bűncselekményt is beismert.  Egy balatonfüredi férfitól kétszer lopott arany és ezüst ékszereket, majd azokat zálogházban értékesítette. Háromszor lopott Balatonalmádiban a Wesselényi strandon és kétszer Balatonfűzfőn a Föveny strandon felügyelet nélkül hagyott táskákat. Májusban helyet bérelt a balatonakali kempingben, ahonnan fizetés nélkül távozott. Gondolkodás nélkül elvitte a kerékpárúton felejtett hátizsákot, benne egy német turista holmijával. Gyengéje a bankkártya volt, amely mindig szerepelt az eltulajdonított tárgyak között.

Olyan részletes beismerő vallomást tett, hogy nem okozott különösebb nehézséget az eddig ismeretlen elkövető ellen indított eljárások azonosítása. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság előterjesztést nyújtott be az ügyészség felé az előzetes letartóztatásának indítványozására, mert a nő kijelentette: ha kiengedik, ugyanúgy folytatja, és jobban szeretné a meglévő feltételes szabadságvesztés büntetését és a várhatót is minél előbb letölteni, mert új életet akar kezdeni.

 

Mit képes egy nő elviselni?

Presszóban dolgozott az a 36 éves nő, aki az egyik, rendszeresen bejáró vendéggel ez év elején ismerkedett meg, majd márciusban már közös albérletbe is költöztek. A 35 éves férfi ekkor már külön élt feleségétől és 14 éves fiától, túl volt egy szerelmi kapcsolaton, amelynek a durvasága miatt lett vége, és a volt partner zaklatása miatt bűntető eljárás folyik ellene.

Három hónapja éltek együtt, amikor megromlott a kapcsolatunk, és a nő úgy döntött elhagyja. Valóban működött a mondás: lakva ismerjük meg egymást. Eleinte a férfi csak csúnyán beszélt vele, becsmérelte, mindennek elmondta mások előtt is. Előfordult, hogy kidobálta az albérletből az udvarra a nő ruháit, megfenyegette, hogy elvágja a nyakát, ha nem hagyja ott a munkahelyét. Ha olyan kedve volt késő este nem engedte be a közös albérletbe, ahova nem adott neki saját kulcsot. Fizikai bántalmazásra is sor került, megtépte, megrázta, a telefonját földhöz vágta, ruháit szétvagdosta, kést szegezett a nyakához. Megfenyegette, ha orvoshoz vagy a rendőrségre megy, megöli. Munkahelyén egyre többször felügyelte, nélküle lassan egy lépést sem tehetett.

Előfordult, hogy a nő kihívta a rendőröket, de feljelentést soha nem tett, mert félt, hogy a pszichiátriai kezelést abbahagyó férfi beváltja a fenyegetéseit, akinek a viselkedése teljesen kiszámíthatatlan lett, hol kedves volt, hol őrjöngött.

Júniusra érett meg benne az elhatározás, elhagyja a durva férfit. Júliusban a férfi kedveskedő hívására azonban visszament hozzá bízva abban, hogy megváltozik. Tévedett! Az azóta szerezett új munkahelyén ugyanúgy folyt a zaklatás, a felügyelet, a féltékenységéből adódó jelenetek. Most persze már nem volt olyan egyszerű a szakítás. Napi munkába járás során csempészgette ki a ruháit, hogy ne legyen feltűnő. A munkahelyén a férfi részéről történt egy rongálás, amely miatt bűntető eljárás indult ellene a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. A bántalmazott nő tanúkénti kihallgatása során derült fény a súlyos, sanyargató bántalmazására és a személyi szabadságának korlátozására.

A rendőrségtől nem messze parkoló férfit, aki a nőre várt kollégáink előállították, gyanúsítottként újra kihallgatták, őrizetve vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására.


Megtalálták az eltűnt férfit

2011. augusztus 22-én délután a Tapolcai Rendőrkapitányság ügyeletese értesítette az Ajkai Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy egy tapolcai lakos személyesen bejelentette, hogy a férje eltűnt. Elmondása alapján a dobai kórházból engedéllyel távozott a reggeli órákban, majd később telefonon keresztül beszélt vele utoljára, amikor közölte a férje, hogy eltörte a bokáját, nem tud tovább menni, és nem tudja pontosan, hol van. A beszélgetésüket követően a telefont nem veszi fel.

A férfi elmondta még a feleségének, hogy a Dobai Pszichiátriai Rehabilitációs Intézetből kiment, majd amikor vissza akart menni egy szántóföldön átugrott egy kerítést, a bokája roppant egy nagyot és derékszögbe kifordult. Elmondta még, hogy a közelében nincs senki, aki segítene rajta, azonban egy nyárfasort lát nem túl messze.

A szolgálatban lévő állomány 9 fő rendőr, a kiváló együttműködésnek köszönhetően 22 fő polgárőr, összesen 10 db személygépkocsival megkezdte az eltűnt férfi felkutatását személyleírása alapján.

A férfi mihamarabbi megtalálása érdekében Veszprémből kutyás járőr is részt vett a kutatásban, valamint a mobiltelefonjának cellainformációja segített a tartózkodási hely behatárolásában. A sérült férfit a mentők az ajkai kórházba szállították.


Orvvadászokat vettek őrizetbe

A Kab Hegy Zrt. hivatásos vadásza augusztus 25-én a hajnali órákban telefonon értesítette a szentgáli körzeti megbízottat, mivel a területén lévő vadász lesen egy jármű közlekedését észlelete. Még az erdő területén a lestől 500-600 méterre hallotta, hogy a jármű irányából egy lövést adnak le nagy kaliberű puskából, majd a gépkocsi az erdei részből a főút felé lassú tempóban elhajtott.

A bejelentés alapján a körzeti megbízott a terepjárót megállította, a benne ülő két személyt további rendőri erők kiérkezéséig igazoltatta.  A két férfi a Balaton parton tartózkodott családjaikkal, és éppen átutazóban volt a vadásztársaság területén. Bár nem erre a területre, de mindketten rendelkeztek vadászati engedéllyel és engedéllyel tartott vadász lőfegyverekkel is.  A két férfi tagadta, hogy lövést adtak volna le, de a gépkocsiban lévő puskák ellenőrzésekor a rendőrök azokat töltött állapotban találták, így bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították őket. Az azonnal megkezdett nyomozás során a gyanúsítottak nyaralóhelyén is házkutatást tartottak, ahol a hűtőszekrényből több kilogramm vadhús került elő. A kihallgatások során a két férfi továbbra is tagadta, hogy bármelyikük lőtt volna, de a nyomozók által beszerzett bizonyítékok nem ezt támasztották alá. A kisebb értékre elkövetett lopás kísérlete miatt indított büntetőeljárás őrizetbe vételük mellett folyik.

 

Elfogták a „borkereskedő" csalót

Több mint 800.000. forintos kárt okozott az a csaló, aki üzletkötés ígéretével több karton bort és pálinkát vett át a sértettől továbbértékesítésre, de a termékek ellenértékét a megállapodásban foglalt időpontra nem fizette ki.

A csalásról augusztus 24-én tett bejelentést Veszprémi Rendőrkapitányságon egy felsőőrsi borkereskedést üzemeltető férfi. A tulajdonos az egyik veszprémi hipermarket parkolójában ismerkedett meg az elkövetővel, aki a pincészet borai iránt érdeklődött, és kiváló kapcsolataira hivatkozva, valamint egy kereskedő cég alkalmazottjának kiadva magát exportértékesítésre vállalkozott. Ezért mintákat kért, és már akkor 13 palack különböző bort fizetés és szállítólevél nélkül átadtak részére, majd további találkozót beszéltek meg. A találkozón már üzlettársával együtt jelent meg a csaló és a megnyerő modorú, a borok terén tájékozott férfi a jó üzleti befektetésről meggyőzte a kereskedőt. Így megállapodtak először bor, majd pálinka további értékesítésében, és több karton szeszesitalt vettek át a forgalmazótól. Az elkövető az italok forgalmazása mellett a tulajdonos panziójának fellendítésére is üzleti felajánlkozásokat tett, és ezzel együtt a sértettnek az utólagos kifizetési ígértetekkel összesen több mint 800.000. Forintos kárt okozott.

A bejelentést követően a rendőrök a sértett és a csalók újabb találkozásakor a megbeszélt helyszínen az elkövetőket elfogták. A gyanúsítottként történő kihallgatások alakalmával kiderült továbbá, hogy a két férfi a cégük nevében utólagos utalással egy galériából négy darab festményt és medencéhez való víztisztító berendezést is vásárolt. Velük szemben őrizetbe vétel mellett folyik a nagyobb értékre elkövetett csalás megalapozott gyanúja indított büntetőeljárás.


Forrás:Futtató Norbert sajtóügyeletes-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 259
Tegnapi: 226
Heti: 1 083
Havi: 2 557
Össz.: 559 893

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »