Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Turán Frici és Zsiros Gabi nem állnak rajthoz Spanyolországban

 

A kényszerű döntést, miszerint a Synergon Turán Motorsport csapata nem vesz részt az évad utolsó futamán, Zsiros Gábor navigátor egészségi állapota indokolta

 

Izgalmasan kezdődött az év Turán Frigyes és Zsiros Gábor számára, amikor megkapták a kínálkozó lehetőséget, hogy teljes évadot autózzanak a rallysport élvonalához tartozó SWRC sorozatban, ráadásul a mezőny egyik legjobb autójával, a Ford Fiesta S2000-rel.

 zs1.jpg

Az évad első állomásán Jordániában elismerésre méltóan mutatkozott be a Synergon Turán Motorsport csapata, hiszen az előkelő harmadik helyet tartották, amíg technikai okokból kiállásra nem kényszerültek. Olaszországban aztán megtörtént az áttörés, és életük második SWRC versenyén 6 világbajnoki ponttal gazdagodtak. Görögországban folytatódott a sikersorozat, amivel örökre beírták magukat a hazai sporttörténelembe, hiszen az első magyar rally-világbajnoksági bronzéremmel a nyakukban térhettek haza. Az elképesztően nehéz finn pályákon ötödik helyre terelték az ugratókkal könnyen birkózó Ford Fiesta S2000-et. A német aszfaltcsíkok koptatása pedig újabb kimagasló eredményt hozott a csapatnak, hiszen ismét bronzéremmel gazdagodtak.

Menetelésüket a pécsi IRC futam akasztotta meg, ahol vendégszereplőként szerették volna megörvendeztetni a hazai közönséget, de a kanyar belső ívének védelmére gondosan előkészített fatörzs túl jól végezte a dolgát. A kanyarív valóban épségben maradt, de a Ford Fiesta S2000 nem festett túl szívderítően a találkozást követően. A repülés Zsiros Gabi gerincének az állapotán sem javított. A Ford mérnökei gyorsan meggyógyították a versenygépet, de Gabi hátának nem volt elég ideje az eset kiheverésére, így a francia verseny gyorsasági szakaszain már nem indulhatott a Synergon Turán Motorsport párosa. Az alapos kivizsgálást követően sajnos arra is fény derült, hogy nem lesz elég a spanyol rallyig hátralévő idő, hogy teljes biztonsággal nekivághassanak a versenynek.

zsiga2.jpg

„MRI vizsgálatot végeztünk Gáboron, amely a gerinc deréktáji szakaszán mutatott egy nagyobb porckorongsérvet. Ez elég komoly gerincprobléma, és könnyen még komolyabbra fordulhat, főleg, ha rázkódásnak van kitéve, így 4-6 hétig teljes nyugalomra lesz szüksége. Többféle kezelést fog kapni, masszázst, fizikoterápiát és gyógytornát. A teljes gyógyulás pedig hónapokat vesz majd igénybe.” – nyilatkozta dr. Magyar Mátyás, a Fájdalom-ambulancia ortopéd szakorvosa.

„Lelkileg nagyon megviselnek a történések, szinte jobban, mint amennyire a hátam fáj. Nagyon szeretnék versenyezni, és bánt, hogy az utolsó vb futamon nem állhatunk rajthoz. Sajnos nem volt választásunk, mert a vizsgálatok kimutatták, hogy sokkal rosszabbra fordulhat az állapotom. Nagyon sok erőt merítek a jókívánságokból, hihetetlen, hogy milyen sokan aggódnak értem és biztatnak, bátorítanak.” – mondta Zsiros Gábor.

„Most Gabi egészsége az elsődleges, az a legfontosabb, hogy teljesen rendbe jöjjön a háta, aztán majd újra nekivágunk a versenyzésnek. Úgy gondolom, hogy összességében jó évad volt. 46 világbajnoki pontot és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amiket jövőre nagyon jól tudunk majd kamatoztatni.” – tette hozzá Turán Frigyes.

ts3.jpg


Forrás: Klein Péter- Just Creative


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 96
Tegnapi: 164
Heti: 96
Havi: 1 570
Össz.: 558 906

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Turán Frici és Zsíros Gábor nem állnak rajthoz Spanyolországban
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »