Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Hétvégén a baleset-megelőzésé volt a főszerep

A Veszprémi Rendőrkapitányság két akcióval is a biztonságos közlekedés mellett kampányolt.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Pénteken az esti órákban a 8. számú főút Veszprémi elkerülőjén tolmács igénybevételével tartottak baleset-megelőzési akciót, melynek célja az elalvás miatt bekövetkezett balesetek megelőzése volt. A hazánkba érkező, hazatérő, vagy átutazóban lévő külföldi turisták, vendégmunkások balesetmentes közlekedése érdekében a főút melletti Agip kúton beváltható kávéjegyet osztottak a hosszú úton lévő sofőröknek.

A külföldiek mellett azok a magyar gépjárművezetők is kaptak jegyet, akik már több órája úton voltak és messze volt még úti céljuk. A személygépkocsi vezetőkön kívül a kiemelt baleseti kockázatot rejtő kamion és teherautó sofőröket is presszó kávéval kínálták.

A baleset-megelőzési céllal szervezett akció „imázsjavítóként" is jól szerepelt, hiszen a sofőrök és utasaik körében népszerűnek bizonyult, pozitív visszhanggal zárul. Az akció során mintegy 60 kávéjegyet osztottak ki, melyből 31-et a sofőrök fel is használtak.

Szombaton a motorosokra helyezték a hangsúlyt és a Csesznek mellett lévő autóspihenőben kampányoltak a kétkerekűek biztonságos közlekedése mellett. A megállított több, mint 60 motor alapvető műszaki megvizsgálása mellett a sofőröknek vezetéstechnikai tanácsokat tartalmazó kiadványokat osztottak ki. Az akcióban az MRFK Forgalomellenőrző Alosztályának motoros kollégái is részt vettek.


Zseblopások

Kisebb értékre elkövetett lopás miatt tett feljelentés augusztus 26-án egy férfi a Veszprémi Rendőrkapitányságon. A sértett augusztus 23-án a délelőtti órákban Veszprém belvárosában sétálgatott, mikor egy óvatlan pillanatban ismeretlen elkövető hátizsákjának zipzárral zárt zsebéből kiemelte és eltulajdonította pénztárcáját, a benne lévő 30.000. Ft készpénzzel.

Augusztus 28-án a reggeli órákban egy várpalotai lakos tett bejelentést a Rendőrségre, mivel a Várpalota-Veszprém között közlekedő autóbuszon ismeretlen tettes eltulajdonította pénztárcáját, benne személyes irataival és 7.000. Ft készpénzzel együtt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy nagyobb tömegben fokozottan figyeljenek értékeikre!! A pénztárcát, iratokat lehetőleg belső zsebben tartsák, a kézitáskát pedig közvetlen testi őrizetükben, lehetőleg maguk előtt hordják, hogy végig szemmel tudják tartani!


Több elkövetőt is elfogtak

Augusztus 28-án a délutáni órákban Veszprémben a Házgyári út 1. szám alatt történt garázdaság miatt riasztották a járőröket.  Egy ott lakó férfi hangoskodott, kiabált, és beszakította a 3. emeleten egy lakás ajtajának külső lapját, majd elővett egy kést és azzal hadonászva fenyegette a lakókat. Az elkövetőt elfogták, majd a Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként kihallgatták.

A hajmáskéri Kristály Étterem tulajdonosa tett bejelentést augusztus 26.-án az esti órákban, mivel az étteremnél egy férfit tartottak vissza, aki betörte az épület  gazdasági ajtajának ablakát. A betörést egy hajmáskéri lakos észlelte sétálás közben, aki az üvegcsörömpölésre lett figyelmes, és látta az elkövetőt elszaladni. Utána eredt, elfogta és visszatartotta a szintén hajmáskéri férfit, majd értesítette a tulajdonost. A helyszínre érkező rendőrök az elkövetőt a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A férfi úgy nyilatkozott, hogy nem lopási céllal, csak idegességében dobta be az üveget, mellyel kb. 15.000. Ft kárt okozott a tulajdonosnak.


Pacsi helyett harapás

A szája sérült meg 2011. augusztus 27-én egy pápai családi házban annak a 16 éves lánynak, aki az ott tartott nagytermetű kuvasz kutyával akart megbarátkozni, míg 2011. augusztus 28-án, szintén Pápán egy 10 éves kisfiút harapott meg játék közben az udvaron tartózkodó keverék kutya.

A vidéki lány barátjához érkezett látogatóba, ahol a hőség miatt a lakás előterébe beengedett, kb. 50-60 kilós ebbel játszadozott. A háziak szerint a kutya az idegeneket nem szereti, ám a vendéggel egy ideig meglepően barátságosan viselkedett. Amikor azonban az ifjú hölgy egy pacsi reményében lehajolt hozzá, az hirtelen megharapta a száját.

A pápai kisfiú nevelőapjával érkezett egy baráti családhoz, majd az ott lakó 3 gyermekkel együtt az udvaron játszott. A lakásban beszélgető szülők sikoltozásra lettek figyelmesek és az udvarra szaladva azt látták, hogy a szabadon engedett kutyájuk a földön fekvő vendég gyermeket harapdálja. Azonnal leszedték a fiúról a házőrzőt, aki az arcán, kezén és lábán sérült meg. Elmondása szerint a kutyát csak egyszer simogatta meg, majd pár perc múlva az minden előjel nélkül ráugrott. 

A háziállatok gazdáinak felelősségét büntetőeljárás keretében vizsgálja a Pápai Rendőrkapitányság.

Forrás:Péter Katalin sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 226
Heti: 907
Havi: 2 381
Össz.: 559 717

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »