Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Nyaralóból tűnt el az értékes bicikli

Egy harkányi lakos tett feljelentést 2011. szeptember 25-én ismeretlen tettes ellen, aki szeptember 17. és 24. közötti időszakban Balatonederics külterületén található hétvégi házának ablakát betörte, és onnan egy kerékpárt, valamint különböző konyhai felszereléseket tulajdonított el.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A tulajdonos elmondása szerint utoljára szeptember 17-én tartózkodtak az ingatlanban, s mikor elmentek, alaposan bezárták az ajtókat és az ablakokat. Egy héttel később azonban, mikor visszaérkeztek, az ajtón belépve észlelték, hogy az otthagyott közel 200.000.- forint értékű kerékpár eltűnt. A konyhából evőeszközök, edények, a hálószobaként használt helyiség beépített polcáról pedig, egy márkás pulóver is hiányzott.

A bűncselekménnyel okozott kár összesen: 210.000 Ft. Az ismeretlen elkövető ellen nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntette miatt indult eljárás.   

 

Vaddisznó ugrott a motoros elé

Egy szigligeti lakos 2011. szeptember 25-én az esti órákban tett bejelentést a Tapolcai Rendőrkapitányságra, miszerint a község külterületén egy motorkerékpáros férfi eszméletlenül fekszik az úton.

A helyszínre érkező baleseti helyszínelő megállapítása szerint a 30 éves fiatalember motorkerékpárjával Szigliget felől tartott Badacsonytördemic irányába, mikor az út mellett található szőlős területről hirtelen egy vaddisznó ugrott elé, melyet már nem tudott kikerülni.

Az ütközés következtében a férfi elveszítette uralmát a jármű felett, belecsúszott az árokba és a mentők súlyos sérülésekkel szállították az ajkai kórházba.

 

Pórul járt kiskorú tolvajok

2011. szeptember 23-án a Pápai Rendőrkapitányság egyik nyomozója Pápán, egy földúton sétált, melynek során a mellette fekvő mezőgazdasági területen két gyermeket pillantott meg, akiknél egy-egy zsák volt.

A kukoricásból kijövő fiatalok feltették csomagjaikat a náluk levő biciklikre és azokat tolva indultak el a szabadidős rendőr felé. A nyomozóban a látottak gyanút keltettek, ezért azonnal szolgálatba helyezte magát és igazoltatta a fiúkat. Az intézkedés alkalmával kiderült, hogy a zsákokat kukoricával töltötték meg, melyet a 15 illetve a 12 éves gyerekek közvetlenül azt megelőzően loptak el.

A 2000.- forint értékű terményt a kiérkező járőrök visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának, míg a kiskorú elkövetők ellen, tulajdon elleni szabálysértés miatt feljelentést tettek.

 

Gátlástalan csaló és hiszékeny áldozata

Egy balatonfüredi asszonyt 2011. szeptember 23-án a déli órákban egy ismeretlen férfi hívta fel telefonon, aki a fiának mondta magát, majd azonnal a lényegre térve, 500.000.-forint készpénzt kért tőle. Elmondta továbbá, hogy a pénzért nem személyesen megy majd el, hanem egy barátja fog ez ügyben hamarosan jelentkezni. A sértett az utasításokat vakon követve, nem sokkal később, lakása előtt a kapuban át is adta az idegennek az előre megbeszélt összeget. Csak másnap tudatosult benne, hogy becsapták, és ment el a városi rendőrkapitányságra feljelentést tenni.

Forrás: Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 171
Tegnapi: 145
Heti: 316
Havi: 3 353
Össz.: 565 356

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »